vissza a főoldalra

 

 

 2014.05.23. 

Pap Gábor: a JOBBIK a legsötétebb ideológia képviselője

„Ez egyszerűen érthetetlen. Hogy lehet normális magyar embert arra uszítani, hogy a Habsburg restaurációnak híve legyen, sőt előmozdítsa? Egyébként most zárójelben mondom, amit mondok. Van egy olyan párt, amelynek ez a zászlajára van tűzve. Habsburg restauráció. De így, kifejezetten. És már csinálják neki az ideológiai talaját. Na ki, kitalálja ki, hogy melyik pártról van szó? A JOBBIK ez a párt. Ez bizonyított tény, tehát nem olyan dolog, amit csak sejtünk.

Mindenki a Jobbikban bízik, hogy az majd milyen jó lesz, ha hatalomra kerül végre, egy ilyen magyar párt! Egy frászt magyar! A legsötétebb ideológia képviselője! Amit már adagolnak, rengeteg normális, értelmes, jóindulatú, fiatal magyar embert megtévesztettek és megtévesztenek. De rengeteget. A legsötétebb módon teszik ezt. Tessék elolvasni, hogy szól például a tanításuk: 1848–49-es időszakban ki a pozitív ember a magyarság szempontjából? Nem fogják kitalálni! Mi azt hinnénk, hogy az aradi vértanúk, mert bennünk ez vitán fölüli. A jobbik sötét ideológusa szerint az aradi vértanúk gazemberek, azok hazaárulók, megérdemelték a sorsukat. Eszerint a sátáni kifejtés szerint. És mit gondolnak, ki volt az abszolút pozitív? Most fogódzkodjanak meg, Haynau! Ezt leírja, nyomtatásba adja, és a hallgatói tapsolnak neki! Ha nem vigyázunk, ha nem tájékozódunk, ezek az orrunknál fogva vezetnek majd bennünket! Bemutatják a baloldalt, és azt kérdik: nem felel meg nektek ez a baloldal? Akkor majd megkapjátok a jobboldalt! Na, aztán majd megköszönhetjük nekik. A legsötétebb tanácsadói társaság vezeti őket. És a felszólalásaikból ez nem derül ki, mert most egyelőre még etetnek bennünket. Tehát vigyázat! Ha azt akarom, hogy tejeljen az állat, etetem természetesen. Azután majd eljön a fejés ideje! Akkor majd megnézhetjük magunkat! Ugyanazt a témát adják elő, amit én itt előadok. Csak éppen teljesen más előjellel!” – fakadt ki Pap Gábor a széles körben tisztelt történész. Utánanéztünk a förmedvénynek, a szerzők Baranyi Tibor Imre, Vona lelki vezetője, László András meg még egy harmadik személy. Az Attila király főiskolán csöpögtetik a magyarságközpontúság tudományát a jobbikos fejekbe. Ebből idézünk : az 1848-as király elleni lázadást (…) szabadságharcnak nevezni voltaképpen szélsőbaloldali dilettantizmus. Mivel mind a Rákóczi-féle felkelés, mind az 1848-as polgári forradalom a tradicionális elveket képviselő, Magyarországon törvényesen uralkodó Habsburg-ház ellen irányult mindkettő (…) a Sötétség uralmának fokozására irányulónak tekinthető. (…) Nem valamiféle „igaz magyarság” húzódott meg a kurucság vagy a Kossuth-párti erők hátterében, hanem (…) a nivelláló nacionalizmus amelyben az a téveszme lépett működésbe, miszerint az egyetlen és legfőbb érték, ha valaki egy adott nép körében születik.

S hogy némelyek még a kálvinizmust tekintik az „igazi magyar vallásnak”, mindennek nevezhető, csak pozitívumnak nem – vágja ki az adu ászt a jobbikos szerzőgárda a Hazatérés templomában az úr asztalára.

 

czyla