vissza a főoldalra

 

 

 2014.03.14. 

Vučićot aggasztják a szélsőségek

Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke kijelentette, aggasztja az az extremitás, amelyet „az oligarchák, Dragan Đilas (a Demokrata Párt elnöke) és a különböző szélsőséges pártok próbálnak bevezetni Szerbiában”.

 „Tudják, hogy Szerbiában nehéz az élet, én is tudom, hogy Szerbiában nehéz élni, sőt sokkal jobban tudom náluk, mert mindannyiuktól nehezebben és rosszabbul élek” – mondta Aleksandar Vučić a Prva Televíziónak nyilatkozva.

 Mint kifejtette, a szélsőséges szó használata nem túlzás azok esetében, akik az ukrajnai forgatókönyvekről beszélnek”. Vučić szerint a helyzet igen komoly, mert ezek az emberek minden nap ilyen forgatókönyveket idéznek meg.

 „Meg akarják semmisíteni a normális, tisztességes és modern Szerbiát meg az ennek a létrehozására való esélyünket” – szögezte le az SNS első embere.

 Mint mondta, eddig egyetlen politikai ellenfelének a nevét sem említette, holott magáról már mindenfélét hallott, most viszont reagálnia kell, mert világos, hogy „megpróbálják tönkretenni Szerbia stabilitását".

 „Erős Szerbiát akarok, nem egy olyan gyengét, amelyben a rendszerellenes politikusok és pártok az oligarchák nyomására zavart és káoszt próbálnak előidézni” – mondta a pártelnök.

 Aleksandar Vučić, aki a távozó kormány első alelnöke, nyilatkozatában ismét garantálta, hogy Szerbiában nem lesz káosz.

 

(Beta, Tanjug)