vissza a főoldalra

 

 

 2014.03.21. 

Tudod, ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből

Találomra is kibökhetünk egy pontot a térképen, vagy ha Kiskunhalason, Baján, Fóton, Pestszentlőrincen, Erzsébetvárosban, Terézvárosban, Lágymányoson, Őrmezőn, Törökbálinton, Vas megyében, Nógrádban, Szabolcsban, Borsodban, Miskolcon megkérdezzük az utca emberét, az MSZP – SZDSZ-koalícióról mi jut eszébe, rövid gondolkodás után visszakérdez: Mit loptak már megint? Panamák, ingatlanügyek, viszkis dobozok, Bajnai, Hagyó, Gyurcsány, Kuncze, Mesterházy, Magyar Bálint, Demszky, Wieszt János neve kerül szóba Simon Gáboré és Zuschlag Jánosé után. Csepelen a lakásmutyik, sikkasztások és milliárdok átjátszása off-shore cég számlájára.

– Az MSZP egyik legsötétebb ügye a kettős gyilkosság ugrott be a Vascső utcában rakodó teherautó sofőrnek, a rakodójának pedig a Weiss Manfréd alapította klub tönkretétele van a begyében. – A KISZ titánok. Ezek csinálják most is a fesztivált – mondja –, akiket a pártállam idején az öreg belevaló szocik úgy adtak kézről kézre, hogy figyelj, Cimbi, van itt nekünk egy ifjú Titánunk, átrakjuk hozzátok, Ti tán tudjátok használni.

– Hát nálam azért a dobogós helyen csak a Takács Jóska esete van – köti az ebet a karóhoz a sofőr. Túl sokáig fontolgatta a feljelentést, ő tudta miért, minden esetre amíg megmaradt a fontolgatás fázisában, életben maradt, azután amikor mégis meg akarta tenni a feljelentését igazgatóként az iskolai sikkasztás ügyében, már a rendőrségig sem ért át: 2009 telén tanártársával egyetemben agyonlőtték, ott a suliban „standa pé”. Itt mindenki azt beszélte, hogy kivégzése előtt Tóth Mihály polgármesterrel (aki az MSZP helyi pártelnöke volt,) közölte a feljelentési szándékát. És képzelje, volt, aki azt mondta, minek pofázott! Tudhatta volna, hogy ezektől fejlövés jár a belső ügyeket kiteregetőknek.

A csepeli brutális kettős gyilkosság egyik áldozata, Csepel volt alpolgármestere, Takács József, a csepeli szocialisták helyettes frakcióvezetője, de a bűntény társtettese, Deme Gábor is MSZP-s politikus volt, elnökségi tag.

Gyanús volt a sofőr jólértesültsége, kérdezem, maga párttag? – Nem, de volt, hogy rájuk szavaztam, még Gyurcsány előtt. Azt a g..t nem csípem. Nem komoly ember. Zsolti a rakodóm Bácsból jár fel, én vagyok csepeli, remélem nem a rendszámomat írja fel, néz bele a jegyzetembe beszélgetőpartnerem a biztonság kedvéért. Megmutatom, hogy csak a magnó time kódját jegyeztem fel, megenyhül, Halasra és elhíresült fiának könyvére terelődik a szó, kérdem, hogy hisznek-e neki?

– Hát sokáig hallgatott, nyilván túl akarta élni a börtönéveket. Míg ő bent ült, ugye, a csepeli ügyben „keletkezett” két halott és két életfogytos. Az MSZP­ben leírták őket mint veszteséget, mert ott az a lényeg, hogy az apparátus működjön. A keresztapák mossák kezeiket. A maffiában életparancs az omerta. A tartsd a pofád! Ami pedig Gyurcsányt illeti, róla bőven elhiszem, hogy azt mondta Cusinak: „Ha most végleg nem takarodsz, belebaszunk a földbe.” El tudja képzelni a szitut? Csak ő volt a miniszterelnök, hozzá képest a Cusi mégiscsak egy kis vidéki sneci, aki látja maga előtt Feri tébolyodott arcát, a rángatózó szemhéját, amint égő vörös fejjel kegyetlen penge szájából gyűlöletet okádott. Hát persze, hogy hallgatott, félt! Amúgy azt számolgattuk, ha Zuschlagra 75 millióért 6 év letöltendő esett, akkor Gyurcsányra az 5 milliárdért 400 évet kéne kiosztani.

Tudja, Hofi mindent tudott ezekről – búcsúznak Zsoltiék –, emlékszik talán maga is, még az ánti világban mondta az elvtársakról: „Figyelj haver, tudod ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből!”

 

czyla