vissza a főoldalra

 

 

 2014.11.07. 

Acélos hazugságok

Miután a MIÉP kiesett az országgyűlésből, világos nappal tartott rendezvényein hozzávetőleg annyi ember gyűlt össze a Hősök terén, mint most vasárnap sötétedéskor. Ha egyáltalán tudósítottak róla, legfeljebb annyit írtak, vége van a pártnak, senki sem kíváncsi annak elnökére, olyan kevesen vannak. Most meg ugyanaz a szám kormányt rengető erő lett. A többi aljasságot, amit Csurka István ellen életében és halálában is elkövettek újságírók és politikai gengszterek, most itt nem kötöm csokorba, mert a Fórum hűséges olvasótábora ezt pontosan tudja, számon tartja. Azt harsogják a vandalizmusról hirtelen nagyon elnézően vélekedők, hogy világszenzáció a multinacionális vállalatok érdekeinek védelmében kivonulók tömege. Ezért aztán a Dr. Udo Ulfkotte, ismert német újságíró könyvében foglaltak alátámasztására kétségtelenül alkalmas ennek a két eseménynek a párhuzamba állítása, noha nem gondolom, hogy bárkit meglepetésként ért, amit abban olvasott. Hát hiszen az a máig ható napi gyakorlat, amit 1945-től 1990-ig hivatalosan az egypárt szolgálatában állók tagkönyvvel a zsebükben folytattak, önmagáért beszél. Mégis, a rendszerváltozás után Magyarországon a szélsőséges kommunistából neoliberálissá lett nyomtatott termékek újságírói, a különféle hírszerző ügynökségek által mozgatottak, leleplezésük esetén bírósághoz fordultak és nyertek. Erre konkrét bizonyítékom van. Ebből kiindulva továbbra is bátran működnek, letagadva múltjukat, meghamisítva az eseményeket. Mi magyarok, a kormánnyal együtt, valamennyien nácinak, fasisztának vagyunk általuk beállítva. Ők az eljövendő szabadság hírnökei, a kormány által kiiktatott demokrácia élharcosai. No meg a liberalizmusé. Annak is egy sajátos formáját favorizálják. A jó liberalizmusban ők vannak hatalmon. Minden pénz felett ők rendelkeznek. Az állami pénzeszsákba derékig beásva magukat ők osztják az észt. Nincsen ingyen ebéd. Mindenki éljen meg a piacról! Ők is abból élnek, hazudták folyamatosan. Addig, amíg meg nem nyerte zsinórban vagy nyolcszor a választásokat a jelenlegi kormánypárt. A 2010-ben elnyert széles népi támogatás miatt már kormányzása kezdetén szálka volt szemükben a Fidesz. Azután amikor a jó előre meghirdetett és a szándéka szerintinél szerényebb rendrakásba kezdett, kirobbantották a nemzetközi dilit.

Most olvasom, azért hozom fel, meg azért, mert talán jó jel, hogy egy közülük való ember állt elő ennek a haramiák alkotta nemzetközi brigádnak a leleplezésével, Dr. Udo Ulfkotte, aki kezdettől fogva kapcsolatot tartott a német hírszerzéssel. 17 éven át a Frankfurter Allgemeine Zeitung politikai szerkesztője és haditudósítója volt, emellett biztonságpolitikát oktatott a Lüneburgi Egyetemen. Hírszerzési szakértő, az Egyesült Államok Marshall-alapítványának tagja, dolgozott a Konrad Adenauer Alapítványban és a Szövetségi Biztonságpolitikai Akadémián is. Ismert művei: Vigyázat, polgárháború!, SOS Nyugat, Ki az euróból!, A politikai korrektség és a Megvásárolt újságírók – Miként irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke a német tömegmédiát?

Udo Ulfkotte interjút adott a Hetek c. orgánumnak, melyből kiderül, nem tartja hitelesnek a nemzetközi sajtóban Magyarországról megjelenő képet. Könyvéről szólva részletesen dokumentálta azt, miként korrumpálják a titkosszolgálatok, a lobbiszervezetek és a nagyvállalatok a tömegmédiát, s Magyarországgal kapcsolatban kijelentette: Tudom, kik sározzák, és azt is, hogy kik állnak egyes nemzetközi újságíró szervezetek mögött. Az egyes országokat sajtószabadság szerint leosztályozó Tudósítók Határok Nélkül nevű szervezetről például azt írja, hogy mögötte az amerikai külügyminisztérium és Soros György állt. Ulfkotte a Soros-féle Nyílt Társadalom alapítványokat az ún. „népi” puccsok szervezésében nélkülözhetetlennek mutatja be. A német média pedig e téren tevőlegesen segíti őt – írja. A balliberális Die Zeit című hetilap kiadó-főszerkesztőjéről azt állítja, egy CIA-hez közeli agytrösztnek, az Aspen Institute-nak is a tagja, a New York-i Goldman Sachs alapítvány, az izraeli Ben Gurion Egyetem és a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete igazgató tanácsainak tagsága mellett. A Trilaterális Bizottságról nem kevesebbet állít, mint hogy világszerte szét kívánja rombolni az állami funkciókat, és úgynevezett civil szervezeteket használna fel arra, hogy a meglévő kormányok feje fölött a népek sorsát irányítsa.

Azt tapasztaltuk, hogy a Németországban megjelenő újságok közül többek között a Die Zeit a balliberális kormányok regnálása idején Magyarországgal barátságos, míg a nemzeti kormányokat nem kíméli. Dr Ulfkotte ugyancsak nem kíméli a teljes német sajtót.

Azt ígéri a szerző, könyvének lesz folytatása. Istenem, ha megérhetnénk, hogy a hazai viszonyok ilyetén feltárásban előállna az érintettek közül valamelyikőjük egy ehhez legalább hasonló könyvvel. Egyszer talán volt valami próbálkozás Aczél Endre részéről, amikor azt állította, hogy a szervek engedélye nélkül senki sem vállalhatott tartós külföldi munkát, ez minden szocialista országban így volt, több százezer ember került ilyen helyzetbe, aki nyugati tudósítóként dolgozott, de aztán valahogy megfeneklett a dolog, s ma már ő is ugyanazt szajkózza, amit a többi. Most a legújabb vesszőparipájuk az illiberális demokrácia szálazása, ami játék a szavakkal, illetve a munkaalapú társadalom gyalulása. Járomba van fogva, mind, még az olyan tehetségtelennek nem mondható újságíró is, mint a hetven éves Aczél, akinek visszataszító magatartása csupán akkor válik elfogadhatóvá, emberivé, mikor kissé benyomva kapja el a mikrofont. Olyankor kimondottan jókat mond, de másnapra sajnos kialussza. Most viszont leszerepelt. Ki akart izzadni valamit ebbe az undok vandalizmusba fulladt rendezvényről, amitől sokat vártak. Azt érezte, mert nem olyan moral insanity, mint pl. Gyurcsány, hogy egyenesen nem dicsérheti a barbárokat. Trükközni kezdett Észtországot dicsérve a Népszabadságban

Ez a kicsi rokon ország nem „munkaalapú társadalmat” épít, hanem az információs technológiában fürdik. Mint tudni, itt találták ki a Skype-ot (is). Rájöttek, hogy ha a kalapácsot és az esztergapadot reklámozzák, azzal semmire se mennek. Az olcsó munkaerővel se. Arra indultak, amerre a jobb feltörekvő gazdaságok többsége (példa: Dél-Korea), „ész nélkül” tágítják az internet és a mobilszolgáltatások körét, a széles sávú internetezést például, mert tudják, hogy a vállalkozásaik számára a pénz onnan jön.

Nem tudom, Aczél Endre lett gyagya, vagy a nemzetközi szolgálat járatja le a neve alatt megjelentetett cikkel, amely gyakorlatról a fent idézett könyvben lehet olvasni. Aki képes azt a baromságot leírni, hogy Észtország nem „munkaalapú társadalmat” épít, és ezzel azt állítja, hogy a számítástechnika segítségével végzett munkát nem tekinti munkának, az szerintem vagy hülye, vagy az olvasót nézi annak. Persze a főszerkesztő, aki hagyja ezt megjelentetni, szintén zenész Aczél azt hiszi, hogy munkát csak ásóval, lapáttal vagy csákánnyal végeznek? Orbán Keletre nyitása nem jó, ha Észtország teszi ezt, az példaértékű. Egyik oldalon utcára megy az MSZP–SZDSZ facebook csoportja, ha a milliárdos bevétellel rendelkező internetszolgáltatókat is megkérik, hogy járuljanak már valamivel hozzá az ország terheinek csökkentéséhez, fizessenek 700 Ft-ot, a másik oldalon meg a legdurvább neoliberális gazdaság és társadalompolitikát folytató Észtország a példakép? A folyton kedvezményeket kicsikarni akaró, állami pénzért ácsingózó Klubrádiójukkal Népszavájukkal, a milliárdos adósságot felhalmozó Népszabadságukkal és a többi állami csecsen csüngővel mi lenne Észtországban? Ahol az országot ismerők szerint, akik nem dolgoznak, azok nem is nagyon esznek. Rendkívül alacsony szintű a szociális ellátás. Magyarországon a rezsit jelentősen csökkentette a kormányzat, az üzemanyagok ára is csökkent, minimális az infláció. Mit akarnak ezek a felforgatók? Mit hazudoznak? Jó lenne, ha szegény balliberális híveik, akiket a szociális érzékenységükkel etetnek tájékozódnának, milyen jövőt szánnak a szegényeknek, ha eszét vesztené ez a nép, és valaha is rájuk voksolna.

 

czyla