vissza a főoldalra

 

 

 2014.11.21. 

Egy kötetben az októberi családszinódus legfontosabb dokumentumai

A Vatikáni Könyvkiadó november 14-én kiadta Ferenc pápának az októberi családszinódus során mondott homíliáit és beszédeit, a szinódusi atyák családokhoz intézett üzenetét és a szinódusi záródokumentumot („relatio synodi”).

 A családdal kapcsolatos lelkipásztori kihívások az evangelizáció összefüggésében címmel megjelent kötet Ferenc pápának a szinódus kezdete előtt, október 4-én este tartott virrasztáson mondott beszédével kezdődik. Tartalmazza továbbá a Szentatya homíliáját, amelyet a szinódust megnyitó szentmisén mondott, a szinódusi atyákhoz intézett, október 6-i köszöntőbeszédét csakúgy, mint az október 18-án, az utolsó szinódusi ülés alkalmával elhangzott összegzését.

 A pápai beszédek sorát Ferenc pápa október 19-én, a szinódus zárószentmiséjén és egyben VI. Pál boldoggá avatása alkalmából mondott homíliája zárja. Az olaszul megjelent nyolcvanoldalas könyv a szinódusi atyáknak a családokhoz intézett üzenetével és a három részre és hatvankét pontra osztott szinódusi záródokumentummal végződik.

 

(Forrás: Vatikáni Rádió)