vissza a főoldalra

 

 

 2014.11.28. 

Fegyverbe, fegyverbe!

November 18-án, a majd két hete tartó szervezés eredményeként, a Kossuth téren megjelent mintegy három-ötezer ember. Ennek a tömegnek a fele lipóciai öregek, s mintegy 10 %-a Greenpeace technikát és taktikát elsajátított ember volt. Sok fizetett aktivista, köztük nem jelentéktelen számban, szemmel láthatóan betépett fiatal. Mécs, Mécsné, Magyar Fruzsina, Magyar Bálint testvére. Dopeman és testvére valamint az LMPből leváltak, mind, akik Bajnai Amerikából kapott pénzén működtek, mint toborzók a millában, eljöttek. A hivatásos tüntetők technikai tudásával bírók saját csoportjukat beringatva nyomultak a Parlamentet védő rendőrökre, és szerettek volna legalább egy fülest kapni, vagy akármilyen csekély fizikai inzultust elszenvedni, amit aztán világgá lehet kürtölni. Garantált pszichiátriai esetek ordítozták magukat rekedtre, hordtak össze hetet-havat. A közönség mindjárt kezdésként áttörte a saját szponzoraik által állított színpad-védő kordonjukat.

A szónokok: Ábrahám beöltözött bőrkabátba, bőrsapkába, vastag piros sálat tekert a nyaka köré, bőrkabátja alól sarló és kalapács villant, a CCCP felirat mellett. Az őt követő kívül-belül szürkének egy szavát sem tudom felidézni, nem úgy Trockíj hasonmásának, akinek a szakállára folyt a nyála, ahogy Gyurcsány stílusában üvöltött, kigúvadt szemmel: „Én akarom a pénzt! Adjátok nekünk a pénzt!” A női kvóta kívánalmai szerint feltűnt egy kövér barna is, valóságos Hebron Rózsája, jelentékeny testtömeg indexszel, de őt megelőzte egy ugyancsak kövér szőke, és a zeatax fogyókúrás tabletta reklámjából megismert dizájn és mozgáskultúrával szúrt ki mindkettő a mutatóujjával a közönség felé: „Próbáld meg te is, nekem sikerült!”  Próbálták, elég szánalmas látványt nyújtottak, majd felmondták a betanított végszót: mi vagyunk a nép.

Na jó, de melyik, kérdezte az Alkotmány utcában mellettem szemlélődő idősebb férfi, aki szégyenteljes trágár hordának minősítette a Kossuth térre özönlőket. Nem alaptalanul, ugyanis a decens felszólalók egyike, amelyiknek olyan trockíjos feje volt, hisztérikus ordítozásán, vérbe nyihhant szemein kívül azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mindenkit elküldött a p…-ba. Ugyanazok, ugyanazért – nem választások útján, hanem fegyverrel, terrorral, idegen zászlók alatt, idegen pénzen. A mélynövésű, pártállamból itt maradt, BKV-ellenőr-szerű egykori adóhivatali portaszolgálatos, nyomozónak álmodta magát, a norvég hadsereg segítségét kérve mormolt maga elé, egyéb érthetetlen szavak kíséretében, összefüggésmentes mondatokat, és egyfolytában csak hesszölt (merev fej és testtartás, csak a szem mozog ideoda) Egy kívül-belül szürke, valamilyen Mihály, „temetni” jött, majd dolgavégezetlenül ment. A kis hesszölős menetrendszerűen előkotort valamelyik zsebéből egy taknyos, gyűrött papírzsebkendőt, amiből kiolvasta, hogy nyomokat akarnak eltüntetni, a NAV-nál. De rá nem tudok haragudni, mert egy produkciójával akaratlanul is rávilágított a tegnap esti közönség intellektusára: történt, hogy egy nagy levegőt vett, és kimondta, hogy stadion. Erre a közönség artikulálatlan üvöltést hallatott, mire a hesszölős kis karjai elindultak, mint a motolla, hogy hadonászva intse le az ezerfejű szörnyet, hogy ez jó stadion, ennek örülni kell, és akkor a rettenetesen hülyék ott a téren elkezdtek örülni.

 

czyla