vissza a főoldalra

 

 

 2014.11.28. 

Elég volt!

A magyar kormány lassan olyan helyzetbe lavírozza magát, amelyből már nem tudja folytatni a hintapolitikát. Az amerikai nyomásgyakorlás célja egyértelműen az, hogy Budapest valljon színt: Kelet vagy Nyugat?

(Heti Válasz)

 Itt valaki nem normális, de legalábbis játssza a hülyét: Hát arról van szó, hogy az Orbán kormánynak színt kellene vallania, hogy Kelet vagy Nyugat? Miért tesznek úgy egyesek, mintha ez a kormány azon törné a fejét, hogy visszahozza a megfigyelések, az üldözések, a börtönbe zárások korát? Ki előtt kellene bizonygatnia, hogy éppen ellenkezőleg gondolkodik. Itt biztos, hogy semmilyen demokrácia-deficit nincs. Az ellenzék háborítatlanul él, orgánumainak se szeri se száma, tele vannak pénzzel. Sőt az ellenzék által kormányzati szócsőnek tartott heti- és havilapok, és tévé is gyakran erős kormányellenes élével tűnik ki. (Megkockáztatom: értelmetlenül, mert ezzel csak elbizonytalanítják a jobboldali szavazókat, a másik oldal meg röhög a markába.) Úgy tűnik, nem szolgál elég példával az MDF és kormányának teljes megsemmisülése, éppen a gyávasága, gerinctelensége miatt. Nem értik, hogy itt arról van szó, hogy a kora újkortól napjainkig a magyar nép mindig ellenzékben volt, és fölötte törököt, németet vagy oroszt kiszolgáló komprádor burzsoázia uralkodott? Nem értik, hogy a nemzeti jelképek semmibevétele sérthet egy egész népet? Nem értik, hogy nemzeti önérzet nélkül sokkal rosszabbul érzi magát az egyes ember?

Azzal, hogy Orbán kimondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben, végre elhatárolódott attól a nemzetellenes elittől, amely ahányszor csak tehette, rárontott nemzetére. És ezek bizony még köztünk vannak s magukat most baloldalinak meg liberálisnak nevezik. Brüsszelhez és Amerikához szaladgálnak, szállják már meg végre az általuk lenézett, utált magyar népet! De ha ezt nem lehet nyíltan megtenni, akkor legalább tegyék tönkre, vonjanak meg tőlük mindent. Lehetetlenítsék el! Azok mitől baloldaliak, akik a forradalom leverése után gyári munkásokkal töltötték meg a 301-es parcellát? Azért mert elnevezték magukat munkás-paraszt kormánynak? Ki előtt kellene színt vallania annak a népnek, melynek lányait, asszonyait, édesanyáit, nagymamáit szovjet katonák százezer számra erőszakolták meg. Akik elszenvedték a zabrálásokat, a málenkij robotot, a Gulágra hurcolást, a forradalom utáni megtorlásokat. Ki a fene akarná vissza a szovjet rendszert? De éppen azért mert egyszer már kifosztottak bennünket a szovjet zászló alatt, nem szeretnénk, ha a brüsszeli lobogóval takarnák le ravatalunkat. Élni akarunk! Tetszenek érteni? Élni, méltó magyar életet! Nem akarunk végképp szolgasorba kerülni! Nem akarunk senki csicskája lenni! Ebben a fene nagy demokráciában ez olyan nagy kérés?

Mellesleg amire kivonult Magyarországról az utolsó szovjet katona, lett húszmilliárd dollár adósságunk, de volt nemzeti vagyonunk. Majd nyugati barátaink, közöttük Palmer úr, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete és egyéb szövetségeseink, addig vigyázták nálunk a demokráciát, a szabadságot, míg az adósságunk a hatszorosára nőtt, és eltűnt a nemzeti vagyonunk.

Mit tehet ebben a helyzetben egy nemzet kormánya? Ha már helyet foglalt az Európai Unió közös asztalánál, tűrje, hogy kirugdossák alóla a széket, vagy hallgasson, mikor fűrészelik alatta a széklábat? Vagy mit tegyen egy elszegényített ország vezetője, mikor azzal szembesül a nagy közös asztalnál, hogy válság van. S mert válság van, semmire sincs garancia. Üljön nyelvével a szájában, vagy várja a sült galambot, vagy azt, hogy intézkedjen helyette valaki? Ez természetellenes elvárás, olyan, mintha a gazdaasszonyt arra kényszerítenék, hiába üres a spájz s hiába üres a gázpalack, hiába nincs a pincében semmi tűzrevaló, ne törődjön vele, ki ne menjen a piacra, nehogy valakik félreértsék, félremagyarázzák, minek jár ő el otthonról. Ergo: legjobb, ha étlen-szomjan, sötétben, hidegben várja haza a családot.

Orbán Viktor, a miniszterelnök egy keskeny pallón egy szakadék fölött, talán időnként tériszonnyal küzdve, de a kétharmad súlyos felelősségének tudatában elindult. A mi felelősségünk is, hogy átérjen, mert ha ebben meg tudják akadályozni, akkor együtt zuhanunk a szakadék mélyére, ahol nyomor, kiszolgáltatottság, tömeges öngyilkosságok és országos szinten a most feltűnt hordák vezetésével zavargások, fosztogatás, gyilkosságok és elképzelhetetlen bűnözési hullám várható, melyet majd a gerjesztők persze egy idő után le fognak törni. De ami utána jön, na attól mentsen meg bennünket a magasságos Úristen!

 

czyla