vissza a főoldalra

 

 

 2014.10.17. 

Banánköztársaság-pártiak

„Ébresztő, magyarság! Megint félrevezetnek! Elmúlt az őszirózsás forradalom, ez már a Kun Bélák időszaka, még akkor is, ha Lenint szidják az új Lenin-fiúk” – mondja Csurka István már 1990. januárjának egyik zimankós vasárnap hajnalán a Kossuth rádióban, a Vasárnapi Újságban s még 2014-ben is ettől a néhány igaz szótól retteg s ezzel nyomatékosítja toborzónak szánt tanulmányát Kis János. Egyúttal persze le is leplezi önönmagát, hogy neki tulajdonképpen akkor az fájt (máig hatóan), hogy fel lett ismerve. Kis János, mint tudjuk, a Gorkij iskolából indult, mely az 1945-ös orosz megszállást követően alakult szovjet követségi iskolaként, ahol a SZU-ból hazatért emigráns bolsevikok gyerekeivel (Révai József fiai, Farkas Mihály lánya és Rákosi Mátyás nevelt fia) cseperedtek együtt s vált életérzéssé bennük a Hej te bunkócska kezdetű evergreen. Ennek a szövegnek a lehetséges mélylélektani hatáselemzésekor sok minden világossá válhat. Lássuk hát!

Sose hallok olyan gyönyörű nótaszót, / amilyet sihedernyi koromban. / A szivembe nyillal ez a bús régi dal, s kicsordulnak a könnyeim nyomban. / Nagyapákról e dal unokákra maradt, / s unokákra maradt ez a szerszám, / Ha nagy baj van veled, / soha el ne feledd, / hogy van bunkócska, van még ezerszám. / De ha eljő a nap, mikor ébred a rab, / s lekötött kezét-lábát kinyújtja. / Aki ellene volt, az a fűbe harap, / mert a bunkó a földre lesújtja.

Szép, nem? Igazi értékét az adja, hogy úgy pásszol ehhez a mostani „demokratikus” ellenzékhez, mint csizmához a disznószar. Levakarhatatlanul.

1986. október 11–12-én Reykjavikban a Gorbacsov–Reagan csúcstalálkozón eldöntötték, hogy a Szovjetunió kivonul a kelet-európai államokból, ennek fejében az Egyesült Államok 100 milliárd dolláros hitelprogramot biztosít a SZU számára, valamint megállapodtak, hogy a NATO nem terjeszkedik Kelet-Európa felé(!). Ezt a megállapodást 1989. december 2–3. között Máltán az Egyesült Államok részéről már az időközben Reagan helyett megválasztott George Bush írta alá.

A gyanúsan jól informált Gorkij Iskolában kiképzett Kis Jánosnak és pártjának az 1987-ben bejegyzett SZDSZ-nek, a magukat antikommunistának hazudóknak, az addigi maoistáknak, és az MSZMP-t balról előzőknek (Demszky Gábor, Haraszti György, Magyar Bálint és pereputtya etc.) ettől kezdve kínossá vált volna a sűrített marxizmussal (eredetileg a gumibot elnevezése), a szovjet típusú bunkócskával való érvelés, hát elővették az antiszemitizmus bunkócskáját, s forgatják is vagy negyedszázada veszettül. Ha valahol nemzeti sikert szimatolnak, odasújtanak vele.

Így tettek 1987-ben is, mikor a nemzeti sorskérdéseket valóban szívén viselő szellemi kör szeptember 27-én egybegyűlt Lakiteleken. A másnap megjelenő (!) New York Times éber cikkírója a nemzetközi közvéleményt riadóztatta: Nacionalisták és antiszemiták gyűltek össze Lakiteleken! Vajon ki tájékoztathatta félre sebtiben az újságot, kérdezhetnénk álnaiv módon, ha nem hallottuk volna korábban magától Vásárhelyi Miklóstól is, meg most Kis Jánostól, hogy az őszi Lakiteleki társaság jelentős társadalmi beágyazottsága és szellemi ereje mennyire felidegesítette őket, és attól kezdve a riválissal való leszámolás eszközeiben nem válogattak. Amikor Csurka István a Lenin-fiúkról szólt, vagy Kun Béláról, Kis János azonnal kiérezte belőle, hogy ez a nemzeti–nemzetidegen elhatárolás a jegyzetíró Csurka István, a rivális párt alelnöke retorikájában, leplezetlen antiszemita éllel jelent meg. „ Ez a szöveg többünk zsidó származására célozva, bennünket Kun Béla terrorlegényeiként aposztrofált, azt az abszurd vádat sugalmazva, hogy a zsidók, miután bolsevik színekben nem sikerült uralmuk alá hajtani a magyar népet, most antibolsevista cégér alatt próbálkoznak a hatalom megragadásával. Ha az MDF köreiből megszólaltak volna mértékadó hangok, melyek félreérthetetlenül elhatárolják a pártot az antiszemita hangulatkeltéstől, talán értelmes vita indulhatott volna a »nemzeti”« jelző használatáról és a jelző nélküli liberalizmus helyéről a magyar politikai hagyományban. Ehelyett a párt elnöksége Csurka rádióbeszédét a szerző »írói munkássága« részének nyilvánította, elzárkózva az érdemi állásfoglalástól. Ez azzal járt, hogy az MDF-ben használatos mérsékeltebb és szélsőségesebb beszédmódok egymásba csúsztak, leomlottak a gátak a nyilvános és a társasági zsidózás előtt.”

De ugye mondtam már, hogy Kis hazudik, mint a vízfolyás, hiszen annak idején a New York Timesban megjelent cikkben foglaltak ellen kézzel-lábbal tiltakoztak, minden fórumon. És használt valamit? Ugyan már, pontosan az volt a céljuk, hogy védekezéssel töltsék az idejüket azok, akiknek a nép érdekeit kellett volna képviselniük. Nem babra ment a játék, ők akkor is az ellenfél megsemmisítésére játszottak, ahogy ma is, a politikai hatalom megszerzéséért folyt a harc, hogy az időközben kirabolt nemzet meg se merjen mukkanni, hogy önként adja oda mindenét. A tolvaj azonnal zsidó gyökereit kezdte keresni, s már nem arról szólt a nóta, hogy az elkövető egy közönséges rabló, hanem arról, hogy aki ezt észrevételezi, az antiszemita. Tartottak Csurka István tehetségétől, ki kellett iktatni a széles nyilvánosságból, s hogy miért? Erre egyszerű a válasz, ők pontosan tudták, hogy Csurka István tolla, ha nem tesznek ellene, földhöz szögezi őket. Csurkát 1993. nyarán a bent lévő liberálisok, belülről főleg Debreczeni (ma Gyurcsány alelnöke!) és az SZDSZ, meg persze a nemzetközi liberálbolsevizmus bértollnokainak követelésére ostoba és gerinctelen módon kizárták. A Vasárnapi Újságban neofiták foglalták el a helyét. Lett megnyugvás? Frászt lett, ugyanezen év novemberében a torinói La Stampa című lapban Göncz Árpád személyesen aggódott: Magyarországon veszélyben a sajtó és a szólás szabadsága! Miután Göncz akkortájt akár évente hétszer is kilátogatott Amerikába, az amerikai külügyminisztérium sem hallgathatott.

Ha másért nem, ezért az önleleplezésért érdemes volt elolvasni Kis János egy éven keresztül írt tanulmányát. Újdonsággal ugyanis nem szolgált, hiszen arról a letagadhatatlan tényről, hogy az SZDSZ vezetői fejük felett a hüpének hazudott molinóval, rajta a „Tudjuk merjük tesszük!” hármas jelszavával árulták a hazát, előttünk, nálunknál sokkal érdemdúsabb szerzők már felvilágosították a magyarságot. Mégis abban reménykedik Kis János, hogy a választók emlékezete rövid, hamar megbocsátják pártjaik botlását.

Majd meglátjuk, hogy végez Fodor Gábor liberális pártjának főpolgármester-jelöltje a hétvégi választáson. Meglátjuk mi történik azokkal a jelöltekkel, akiket a bizonyítottan nemzetidegen, osztódással szaporodó pártok indítottak részben a budapesti kerületek, részben a megyei jogú városok polgármesteri székeinek és önkormányzati testületeinek elfoglalására. Meglátjuk, hogy a magyarság immunrendszere, idegenfelismerő képessége működik-e, kiveti-e magából Gyurcsány–Bokros–Bajnai bandájának, az SZDSZ és az MSZP legaljából rekrutálódott jelöltjeit, öltsenek azok magukra bár gimnasztyorkát, vagy akár mint a miskolci jobbik jelölt kaftánt. Ne legyenek kétségeink, nem véletlenül ordibálják, hogy ha ők nyernek lesz még magyar köztársaság, persze, csakhogy az olyan lesz, mint Kun Béláé volt. Örülhetünk, ha az csak Banánköztársaság lesz. Mert beléjük ezek a lehetőségek vannak kódolva.

 

czyla