vissza a főoldalra

 

 

 2014.10.24. 

Ez elment vadászni, az meglőtte

Bánó mint rasszista tahó? Előrebocsátom, Bánó nekem nem kenyeres pajtásom. Nagyon nem. Ám, azt meg kell állapítanom, hogy az ATV elképesztően pártos, egy oldalra húzó, semmilyen tényt, észérvet vagy legalább látszatot figyelembe nem vevő műsorvezetőihez képest, a tavaszi választási bukóforduló óta legalábbis, látszólag reálisabban szemlélte és interpretálta az eseményeket. A választások előtt vendégével Osztolykán Ágnes cigány származású képviselőnővel, az LMP egyik fővárosi jelöltjével készített interjút az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A beszélgetés a felsőzsolcai lincselésről szólt, amely majdnem úgy végződött, mint az olaszliszkai, ahol, mint tudjuk, emberi mivoltukból teljesen kivetkőzött cigányok egyszerűen agyonvertek egy tanárembert, Szögi Lajost, a gyermekei szeme láttára.

Erről a tragédiáról viszonylag kevés szó esik, most is csupán az önkormányzati választások előtt, propaganda célból tűzték műsorra a korábbihoz kísértetiesen hasonló újabb megtörtént esetet, ezért kérdezte fel az ellenségként kezelt LMP-s politikust, mit gondol, miért reagálnak bizonyos eseményekre így a cigányok? Természetesen lejáratási szándékkal. Mert az LMP nem volt hajlandó beállni prostituáltnak az összefogásnak elnevezett kuplerájba. Mert miért nem a saját körükben fellelhető cigányt, az eszdéeszes–emeszpés Telekit hívta be megbeszélni hogy miért  vernek brutálisan agyon idős embereket, mielőtt kifosztják őket?

A kicsinyke csörte lényegtelen lenne, ha nem bújt volna ki a szög a zsákból. Már a műsor közben egyszer láthatóan zavarba jött Bánó, valószínűleg a fülében lapuló irányítógombon keresztül beszóltak neki: hülye vagy? Mit csinálsz? Nem azért fizetünk, hogy ország-világ előtt bebizonyítsd, mi vagyunk a jobbik cigányügyi ötletgazdái? Mert ahhoz túl sok találékonyság nem szükségeltetik, hogy a széllelbélelt Jobbik őáltaluk lett feltolva erre a magas polcra. Ez a külföldről pénzelt horda a magányos, tanyákon élő, fenyegetett emberek és a bűnözők által már meggyilkoltak hozzátartozóinak körében azzal házal, ha őket választják, meg lesznek védve. A liberálbolsik meg adják alájuk a lovat, két okból: egy: hozzák zavarba a Fideszt, kettő: tökéletesen simuljanak a Jobbik bunkók a neoliberálisok kezéhez, az MSZP péppé verése projektben. Osztolykán a Bánóék által rendszeresített eszközhöz nyúlt, az interjú után facebook oldalára fordult, beleeresztette az első sorozatot az eltévelyedett Bánó bundájába. Mielőtt akár egy kóbor kutya üldözőbe vehette volna az így megsebzett nyulat az hanyatt dobta magát, a hajtó megálljt parancsolt. Vége a vadászatnak!

 

czyla