vissza a főoldalra

 

 

 2014.10.29. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 44.száma!

A tartalomból:

Ára: 389 900 Ft (címlapon)

A fenti készüléket hirdetik, tehát van rá fizetőképes kereslet. Érthető Gulyás Izé havi hétszáz forint elleni felháborodása, amit most csak a szolgáltatókra vetne ki az állam, de mi van, ha később valamennyit a szolgáltató ebből az összegből áthárít? Tudniillik Gulyás Izé egy fillért nem kap sehonnan. Ő maga mondta. Csupán társadalmi munkában volt MSZP-s, társadalmi munkában volt a párt által delegált felügyelőbizottsági tag a nyóckerben. Biztos vagyok benne, ott volt az éhségmenetben is a milliárdos Simon és a milliós havi jövedelmű Gúr képviselők mellett, hiszen mi az a rongyos 7000 euró, amit szülőanyja vitt haza havonta az EU-ból, aki nem más mint Gurmai Zita. Ország világ láthatta az MSZP európai uniós szépségkirálynőjének okos fiacskáját, amint ugrált és őrjöngött a színpadon, s a rendezvény előtt ő adta a tippet a számítástechnikai eszközökkel való dobálózásra.

 In memoriam Csurka István

EZÉRT FÜSTÖLÖGNEK HAZUGSÁGGYÁRAIK KÉMÉNYEI (2.oldal)

Ha a liberalizmus csak a másságnak, a melegeknek és a nem magyar etnikumnak tud több demokráciát, érvényesülést teremteni vagy ígérni, akkor halott. A demokrácia pedig éppen most, Gyurcsány idején vesztette el minden értékét, mert nincs. Ezt a kormány teljes költségvetésével és minden tettével naponta bizonyítja. A terminológia nagyszótárának legfőbb szócikkei: demokrácia, liberalizmus, nacionalizmus, szociális igazság, magyarság, mielőtt kimondanák, már a szájukban szétfoszlanak. Érvénytelenek. Ezt az eredményt nem párt vagy pártok érték el, hanem maga az idő, és ezért visszafordíthatatlan.

 P. Reisz Pál OFM, a sümegi ferences kolostor házfőnöke: Aki a szeretetben követi Krisztust, annak része van a feltámadásában is (3.oldal)

Az ószövetség egyetlen szerelmes költeményében, az Énekek Énekében van egy különös mondat: „A szerelem, (a szeretet) erősebb a halálnál! (8,6)” Való igaz, a szeretet az, amely áthidalja a szakadékot az e világ és a túlvilág között! Való igaz, hogy a szeretet képes legyőzni a halált! Mégpedig az a szeretet, amely szenvedésével, kereszthalálával megváltja a világot,és feltámadásával bizonyítja hatalmát. Krisztus szeretete az, amely legyőzte a halált, mert szeretetből vállalta el megváltásunkat. És ha általa, benne győzni tudott a szeretet a halál felett, akkor ebből a győzelemből nekem, neked, nekünk valamennyiünknek jut, nekünk ebben a győzelemben részünk van, részesedhetünk belőle. Aki a szeretetben követi Krisztust, annak része van feltámadásában is. Tehát a keresztény hívő ember számára a kinyilatkoztatás nyújtja azt a bizonyosságot, amely a nem hívő számra csupán sejtés.

 Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester: Requiem aeternam… (3.oldal)

Halottak napja, requiem; milyen komor hangzás, sötét és súlyos, mint a fekete bársony lelkünkre nehezedő súlya. Pedig ez a nap az emlékezés ezernyi csodájának ünnepe. Csendben, magunkba zárkózva felidézzük az életünket meghatározó múltat, a nagyszerű elődöket, családtagokat, társakat. Amikor emlékezetünkből előhozunk egy-egy jellegzetes mozdulatot, vagy kifejezést, és azt gondolatainkkal ébren tartjuk, akkor szinte örök életet teremtünk magunk körül.

 ACÉLOS HAZUGSÁGOK (3.oldal)

Azt harsogják a vandalizmusról hirtelen nagyon elnézően vélekedők, hogy világszenzáció a multinacionális vállalatok érdekeinek védelmében kivonulók tömege. Ezért aztán a Dr. Udo Ulfkotte, ismert német újságíró könyvében foglaltak alátámasztására kétségtelenül alkalmas ennek a két eseménynek a párhuzamba állítása, noha nem gondolom, hogy bárkit meglepetésként ért, amit abban olvasott. Hát hiszen az a máig ható napi gyakorlat, amit 1945-től 1990-ig hivatalosan az egypárt szolgálatában állók tagkönyvvel a zsebükben folytattak, önmagáért beszél. Mégis, a rendszerváltozás után Magyarországon a szélsőséges kommunistából neoliberálissá lett nyomtatott termékek újságírói, a különféle hírszerző ügynökségek által mozgatottak, leleplezésük esetén bírósághoz fordultak és nyertek. Erre konkrét bizonyítékom van. Ebből kiindulva továbbra is bátran működnek, letagadva múltjukat, meghamisítva az eseményeket. Mi magyarok, a kormánnyal együtt, valamennyien nácinak, fasisztának vagyunk általuk beállítva.

 Hazánk a klímapolitika területén már teljesítette az uniós kötelezettségvállalását

A visegrádi országokban úgy nő a GDP, hogy közben lényegesen csökkentették a károsanyag-kibocsátást (4.oldal)

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára: Tudvalévő, hogy a gazdasági folyamatok igen erősek és felülírhatják a józan ész által diktált logikát. Ezért sok ország vezető politikusa, bár tudatában van annak, hogy árt a környezetének, de gazdasági érdekből olyan politikát folytat, amely szerinte kedvező hazája számára.

 Közvetlen állami tulajdonba kerül a Paks II. atomerőmű fejlesztő társaság

A kiegyensúlyozott energiaellátás érdekében feltétlen szükséges a paksi erőmű bővítése (5.oldal)

2014 januárjában a kormány államközi megállapodást kötött Oroszországgal, ennek értelmében két új atomerőmű blokk építése van előkészítés alatt. A további megvalósítási szerződések előkészítése kiemelten fontos, a tulajdonosi döntések lerövidítése érdekében kerül át állami tulajdonba a Paks II. Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos: az Oroszországgal szembeni uniós szankciók nem befolyásolják a paksi projektet.

 Idén is folyamatosan nő a menekültek száma Magyarországon

Hihetetlen nagy nyomás nehezedik Magyarországra és azon belül a menekültügyi hatóságra. Ezért erősítette meg a kormány a menekültügyi szervezetrendszert. (6.oldal)

Dr. Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültügyi igazgatója: tavaly a menedékkérők száma megközelítette a 19 ezret, ami az egyik legmagasabb szám az elmúlt tíz évben. Ezért az idén is növelik a kapacitásokat a befogadó állomásokon Az ideérkezők többsége továbbutazik Nyugatra, és ott próbál szerencsét.

 Hat ősbemutatót tartanak a nyíregyházi színházban

Nagyon széles társadalmi réteg ízlését és igényeit szolgáljuk ki (12.oldal)

Az országban egyedülálló módon, hat ősbemutatót játszik a Móricz Zsigmond Színház társulata a 2014–2015-ös évadban. Többek között a Hair című musical, Az ellopott futár és az Égigérő fű című előadások is szerepelnek a Móricz Zsigmond Színház 2014–2015-ös évadának műsorán. Tehát sok újdonsággal készülnek, és az aktuális évfordulókról is megemlékeznek egy-egy produkció erejéig. Dr. Tasnádi Csaba a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője, a VIDOR Fesztivál igazgatója: Színházunk nemcsak lokálisan jegyzett. Bízunk a szakmaiság erejében, a csapatmunkában, az élő játék varázsában, s a színpad és a nézőtér közti kommunikációs lehetőség erejében.

 Kovács Attila: Balliberális civilek

A szélsőségesen liberális ellenzéknek immár nincs vesztenivalója, ami új veszélyt jelenthet hazánkra (16.oldal)

Négy nap leforgása alatt két, papíron civilnek nevezett demonstráció is lezajlott Budapesten. Fontos a pontos megfogalmazás, miszerint csak papíron nevezhetőek civilnek ezek a tüntetések, mert ha megnézzük a résztvevők névsorát, kötődését, korábbi tevékenységét, akkor láthatjuk, hogy valójában szó sincs civilekről. Másról van szó, valami olyanról, amely több tekintetben is komoly veszélyeket jelenthet hazánkra, és a 2010-ben elindult keresztény értékrendű, a nemzeti megmaradást szolgáló változásokra. Amióta a rendszerváltozás lezajlott, október 23-án minden jó érzésű, nemzeti elkötelezettségű magyar ember a XX. század legtisztábbnak nevezett forradalmára, és a pesti srácok hőstetteire emlékezik. Már önmagában sokat elárul egy eseményről és annak szervezőiről az, ha ezen a szent, piros betűs ünnepen az áldozatok, a magyar szabadságért harcolók emléke helyett önmagával és saját homályos céljainak propagálásával foglalkozik.

 Csorja Gergely: A nemzetközi reneszánsz és a tehetséges Mr. Goodfriend (19.oldal)

Hányadik sikeres akciója lehet ez az amerikai külügynek? El se lehet képzelni. Háttérbeszélgetések, fantomszervezetek alapítása és működtetése, befolyásolás, tüntetések, forradalmak, háborúk. Persze nem csak a külügy érdeme ez, részt vesz benne az egész „hírszerzési közösség”, mégis a külügy emberei, a követségek adják a hivatalos keretet. Szervezetek és magánszemélyek sokasága dolgozik egy-egy ügyön. Vannak, akik évtizedeken keresztül. A sikeres akció kifejezés természetesen nem azt jelenti, hogy az akció helyszínén élőknek jó, az életüket jobbá tevő folyamatokat katalizáltak az akció végrehajtói, hanem hogy a kijelölt célt elérték. Elindul egy tüntetés. Ha szerencséjük van és megfelelő a környezet, akkor forradalom vagy háború lesz belőle, ha még nagyobb a szerencse, akkor már a tüntetésbe belebukik vagy meghunyászkodik a megregulázandó hatalom.

 

Keresse a Magyar Fórumot október 30-án, csütörtökön az újságárusoknál! De már október 29-én 11 és 15 óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Idén tavasszal, Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2014. őszén

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:

 11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026;

 Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.