vissza a főoldalra

 

 

 2014.10.24. 

A kaposváriak erős közösséggé kovácsolódtak össze

A somogyi megyeszékhely lakói saját jövőjükre szavaztak

Kaposvárott Szita Károlyra, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjére a szavazáson megjelentek 65,57%-a – 11 986 polgár – szavazott, míg a baloldal jelöltjét csak 3755-en tartották alkalmasnak a városvezetői posztra. A kaposvári egyéni körzetekben is a Fidesz–KDNP jelöltjei gyűjtötték be a legtöbb voksot.

 Szerkesztőségünk nevében gratulálok ahhoz, hogy immár öt évre kapott bizalmat a somogyi megyeszékhely irányítására. Számított ilyen kimagasló eredményre?

 – 2006 óta Kaposváron mindig megnyerték a kormánypárt jelöltjei az egyéni körzeteket, és örülök annak, hogy idén is így történt. Immár ez a hatodik önkormányzati választás, melynek eredményeként a kaposváriak engem tiszteltek meg bizalmukkal. Bevallom, izgulós típus vagyok. Ugyanúgy izgultam most is, mint 1994-ben, amikor először megválasztottak polgármesternek, hiszen a polgárok egy nap alatt mondanak véleményt arról, hogy sikerült-e munkatársaimmal a tőlünk telhető lehető legtöbbet megtennünk közösségünk érdekében. Az elmúlt húsz évben a kaposváriak erős közösséggé kovácsolódtak össze, együtt maradtunk, és ez segített át bennünket a nehézségeken, és ez hozta számunkra a sikereket is. Közösségünk nagyon sokat dolgozott együtt az elmúlt esztendők alatt. Ezért biztos vagyok benne, hogy a kaposváriak saját magukra, saját munkájukra, saját jövőjükre szavaztak – ebből következett a mostani választási eredmény, ahogy az is, hogy a megyei jogú városok kormánypárti jelöltjei közül én értem el a legmagasabb százalékot.

 Mit gondol, a részvételi arány miért volt alacsonyabb, mint négy évvel ezelőtt?

 – Amennyiben a megyei jogú városok eredményeit, arányait vizsgáljuk, láthatjuk, hogy a részvételi arány mindenhol alacsonyabb volt, mint négy esztendővel ezelőtt.

 Milyen kampánystratégiát alkalmazott?

 – Kampánytól függetlenül folyamatosan beszélgetek a kaposváriakkal. Csak idén 67 utcai fórumot tartottam. Alkalmanként több ezer városlakó osztotta meg velem a véleményét. A kaposváriak megerősítették és aktualizálták is a négy évvel ezelőtt elkészült programot. Számomra az igazi kampányt azt jelenti, hogy 20 éve közösen dolgozom a kaposváriakkal. S a fórumokon elhangzottakat megfontolom, és beépítem a programomba. Hiszen a program mindig közösen készül, nem én ötlöm ki azt s annak elemeit az íróasztalom mögött.

 A helyi kampánycsapat működésével mennyire elégedett?

 – Nagyon elégedett vagyok kollégáim munkájával. Jól ismerem munkatársaimat, hiszen velük dolgozom együtt két évtizede. Nálunk az önkormányzati kampány időszaka annyiban tér el az év többi napjától, hogy kikerülnek a közterületekre a plakátjaink.

 Mindezek után milyen fejlesztések, beruházások realizálása várható a közeljövőben?

 – Soron kívül összehívom az alakuló közgyűlést október 17-ére, ahol leteszik a képviselők az esküjüket, s folytatjuk a megkezdett munkát. Ezenkívül beterjesztem a Hiszünk egymásban címet viselő, kaposváriak által megalkotott programot. Továbbra is a munkahelyteremtés a legfőbb feladat, az, hogy az évtized végéig mindazok dolgozhassanak Kaposváron, akik munkából szeretnék megteremteni önmaguk és családjuk biztonságát. Fölmértük a vállalkozói igényeket, és jó esélyünk van arra, hogy az EU-s pályázatokból minél többet elnyerjenek a kaposvári kis- és középvállalkozók – közülük többen új üzemcsarnokokat építenének, bővítenének.

 Országos szinten is kiváló eredményt értek el a kormánypártok jelöltjei. Ez azt jelenti, hogy a széthúzás helyett a közös, sikeres munka hozta meg gyümölcsét?

 –Az ország lakossága végre fölismerte azt, hogy egy irányba kell haladnunk, s így tovább tudunk dolgozni, tovább tudunk menni azon az úton, amit 2010-ben elkezdtünk.

 

Medveczky Attila