vissza a főoldalra

 

 

 2014.09.12. 

Felszentelték az andráshidai templomot

Veres András megyéspüspök több száz hívő jelenlétében szeptember 7-én felszentelte a teljesen felújított andráshidai templomot – tájékoztat a Martinus.hu.

 A Zalaegerszeghez tartozó Andráshida temploma eredeti állapotához képest jelentős változáson, felújításon esett át. Azért volt erre szükség, mert néhány éve tűz ütött ki, melynek során a templom nem égett ugyan le, viszont a korom beborította az egész épületet és lehetetlenné tette az istentiszteletek végzését. A felújításra a hívek, az egyházközség, az egyházmegye, az önkormányzat és az állam támogatásával került sor. A megújulás olyan nagy mértékű volt, hogy a templom újraszentelésre került.

 Az újonnan felszentelt istenháza új titulust is kapott: Szent Kereszt Felmagasztalása. Az oltárkőben pedig elhelyezték Szent Placidus és Szent Genezius ereklyéit.

 A felszentelést elvégző Veres András megyéspüspök homíliájában hangsúlyozta: nem Istennek, hanem az embernek van rá szüksége, hogy az Istennek hajlékot építsen – egy helyet ahol találkozhat Vele. Krisztus pedig az Oltáriszentségben velünk, köztünk van mindennap.

 

(Magyar Kurír)