vissza a főoldalra

 

 

 2014.09.12. 

Azt a, mennyi antiszemita!

Vérvád modern módra ! TGM a zsidógyűlöletet szítja! Amit Izraelről és a gázai háborúról ír, annak a valósághoz semmi köze. Mintha mondanivalóját a Pártfőiskola tudszoc jegyzetéből kivonatolta volna. (Nem értem. Miért nem inkább a „konkrét helyzet konkrét elemzéséből” [Lenin] indult ki. Többre juthatott volna.) Tamás Gáspár Miklós írása színtiszta gyűlöletbeszéd. Gyűlöletbeszéd, mert elhallgat alapvető tényeket, történéseket, folyamatokat és indulatain keresztül szűrve torzít, és félremagyaráz. TGM esetében ez azért is fájdalmas, mert korábbi lényeglátása okán hajlamosak elfogadni következtetéseit. Ezt a korábbi lényeglátását sajnos a szerzők szerint, ahogy egy rendes antiszemitához illik, elvesztette. TGM nem elégszik meg azzal, hogy a zsidó államot leimperialistázza és lemilitaristázza, újabb következtetésre jut: ha „imperialista”, akkor „terjeszkedik”, ezt pedig csak úgy teheti, ha „brutálisan elnyomja a palesztin arabokat”.

A TGM által interpretáltak rettenetesek, gyalázatosak és visszataszítók. Hogy meri elítélni Izrael gyalázatos imperialista háborúját, aki a saját maga konstruálta tudszocos labirintusban tévelyeg csupán? Kritikája megalapozatlan, amikor azt állítja, hogy „Izrael saját elismert határain túl, katonai védelem alatt építi a zsidó telepeket, amelyeket csak úgy tud fönntartani, ha kíméletlen terrort gyakorol a palesztinok ellen, s egyben visszamenőlegesen így igazolja embertelen, erőszakos katonapolitikáját”. Azután hosszan taglalják TGM tudatlanságát. De hát milyen is lehet egy antiszemita? Tudatlan! Például azt sem tudja, hogy a zsidó nacionalizmus az aztán nem sovén, sőt patrióta. Velük szemben azonban a britek, azok valóban imperialisták. Arab csatlósaikkal ők tettek kísérletet Izrael gyarmatosítására, Izrael felszámolására, a zsidó lakosok elűzésére. A zsidó felkelés és antiimperialista szabadságharc azonban kiűzte a brit gyarmatosító imperialistákat, legyőzte az országra támadó imperialista arab hadseregeket, soraik között a boszniai muszlim SS zászlóaljat is.

TGM újsütetű antiszemita eszméit terjeszti, mikor figyelmen kívül hagyja, hogy a háborút a Hamasz rakétainváziója és terrorista támadásai provokálták ki. Legfőbb fegyvere, hogy saját lakosságát emberi pajzsként (háborús bűncselekmény) használja és ezzel ő maga lövetteti halomra saját lakosságát. Ez valóban rettenetes, gyalázatos és visszataszító. Akárcsak TGM írása, amely „kiszolgálja” a Hamasz terrorját, felháborodik, gyalázkodik, mert a zsidó állam meg merészeli védeni saját polgárait. Ezt sem mentegetni, sem trivializálni nem szabad. Nem tehetek mást, mint hogy a „legszigorúbban elítélem” TGM stiláris ámokfutását, középkorias vérvádjait.

Tamás Gáspár Miklós, amikor Izraelről beszél, kettős mércét alkalmaz! És ez a kettős mérce a mai modern antiszemitizmus legdurvább formája. Ha ez nem zsidóellenesség, akkor mi?

Hechs László és Olti Ferenc, a frissen felfedezett antiszemita ellen felszólalók, a HVG-t használták üzenőfüzetként. TGM-et nem féltem majd kidumálja magát. Én mindenesetre elkezdem forgatni Dr Németh Attila A kényszerbetegség és határterülete című szakkönyvét.

 

czyla