vissza a főoldalra

 

 

 2015.04.10. 

Puss Sándort jelöli Csáky az Európai Polgár Díjra

Csáky Pál, az MKP EP-képviselője idén Puss Sándor jezsuita szerzetest, a Nagyszombati Jezsuita Rendház tagját jelöli a díjra.

 Az Európai Parlament minden évben odaítéli az Európai Polgár Díjat. A 2008-ban alapított Európai polgári díjjal olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeket díjaz az Európai Parlament, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az EU értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítanak ki.

 Puss atya egész eddigi életét és szerzetesi hivatását a rászorulók és a fiatalok megsegítésének szentelte. Jezsuita szerzetesként sokrétű szociális munkát folytat, gyermekotthonokban élő gyerekekkel és szenvedélybetegekkel foglalkozik. Az általa indított Jóindulat – Dobroprajnosť polgári társulás különböző jótékonysági tevékenységeket folytat Szlovákiában és a határokon túl is.

 Csáky Pál beadványát cseh, lengyel és magyarországi EP-képviselők is aláírták - tájékoztatta a Felvidék-ma Dunajszky Éva, képviselői asszisztens.

 

Felvidék.ma