vissza a főoldalra

 

 

 2015.04.17. 

Budapesten tartják az idei telekommunikációs világkonferenciát

Az ENSZ infokommunikációs szakosított szervezete, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ez év őszén a magyar fővárosban tartja telekommunikációs világkonferenciáját (Telecom World) - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó Péter a Budapesten akkreditált nagykövetek és a külföldi diplomaták előtt arról beszélt, hogy a világban végbemenő politikai, gazdasági és biztonsági változások mellett fontos szerepe van a gyorsan zajló technológiai változásoknak. Különösen igaz ez az infokommunikáció területére - tette hozzá.

A változásokhoz való alkalmazkodásra minden országnak ki kell alakítani saját stratégiáját, hogy a győztese és ne a vesztese legyen ezeknek a változásoknak. Magyarország 2010-ben állt egy olyan fejlődési pályára, amelynek nyomán képes profitálni a változásokból, és a változási folyamat győztesei közé került a világban - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

 Az eseményen Szijjártó Péter és Houlin Zhao, az ITU főtitkára aláírta az ITU Telecom World 2015 rendezvény - amelyet ez év október 12-15. között rendeznek Budapesten - lebonyolításáról, szervezéséről és finanszírozásáról szóló megállapodást.

 

(MTI)