vissza a főoldalra

 

 

 2015.04.29. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 18.száma!

A tartalomból:

Magyarország háborúba rángatása

A Szics-gárda és a Jobbik (címlapon)

A Szics-gárda közleményt adott ki, melyben a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye aktivistáit erőszakkal fenyegetik, mivel ukránellenes tevékenységet folytatnak. Ezért a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt tudatta, hogy kikérik a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat véleményét…. Miután az amerikai hírszerzési közösség hosszas munkával kirobbantott egy háborút Ukrajnában, a Szics-gárda újraéledt. Most részt vesznek a kelet-ukrajnai harcokban és amolyan félkatonai, de jól felfegyverzett szabadcsapatként harcolnak az oroszok ellen. A kárpátaljai magyarok között természetesen jelen van a Jobbik. Na, nem nagyon, de jelen van. Még azt sem állíthatjuk, hogy az egyes emberek, akik magukat jobbikosnak tartják és Kárpátalján tevékenykednek rossz szándékkal zsezsegnének a tragikus helyzetben. Azonban a Jobbikról köztudomású, hogy orosz szponzoráció alatt áll. Kell-e ennél termékenyebb talaj a titkosszolgálati közösségnek? Pláne, ha eltökélt szándékuk – amerikai és orosz oldalon egyaránt –, hogy kiterjesszék az ukrajnai fegyveres konfliktust.

 Csurka István: Rend a gazdasági életben (2.oldal)

A gazdasági életben a rend egyszerűen esélyegyenlőséget jelent. Esélyegyenlőség a termelésben, a gazdálkodás elkezdésében, folytatásában, a minőségi termelésben, az adózásban és a járulékfizetésben. Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai viszonyok között százszázalékos esélyegyenlőséget a vállalkozások között nem lehet teremteni. A nagyobb, a tőkeerősebb, a jobb kapcsolatokkal rendelkező akár akarjuk, akár nem, fölébe kerekedik a kisebbnek. Az azonban, ami ma dívik államunkban és gazdaságunkban, hogy a kicsik ki vannak szolgáltatva a nagyoknak, és a létezésük is veszélyben forog, mert az állam eltűri, sőt támogatja a nagyok, a nemzetköziek, az izraeliek és amerikaiak, az úgynevezett európaiak erőfölénnyel való visszaéléseit, az csak nemzeti önfelszámolásnak, hazaárulásnak minősíthető. A jelenlegi magyar élet legnagyobb baja a rend hiánya. Az az állam, amelyik nem képes a törvényesség uralmát szavatolni, amelyik eltűri, hogy az erkölcsi értékek szerint élők hátrányba kerüljenek, olykor nevetség tárgyai legyenek a bűnös, nemtörődöm, közösségellenes életet élőkkel szemben, az az állam a szabadságot, a függetlenséget és összességében az emberhez méltó életet sem tudja nyújtani polgárainak. (2002.)

 Vona a Jobbik kertésze (3.oldal)

Annak idején, a gárda külső megjelenését megtervező stylist csapatát is a megszerezhető pénz dominálta. A várható bevétel reményében elkészítette a politikai finanszírozó által megvásárolt terméket. Mint egy divatbemutatón, Budapesten be lett mutatva. Már csak el kellett menni kisközségek munka nélkül lődörgő fiataljai közé a hétvégi diszkóba, ahol bőven akadt ugyancsak munka nélkül maradt határőr, elcsapott titkosszolgálati ember mint őrző védő kft-s, és egyéb valamikori egyenruhás: máris adva volt egy csapat gárdista. Sec-perc beöltöztették őket, akadt busz amivel utazhattak, nyilván napi díj is, hát ment a dolog, mint a karikacsapás. Amikor az emblematikus jobbikost, a fő gárdistát, a zsidó Szegedi Csanádot, röviddel az EU-s választás előtt fekete lajbiban áprádsávos kendővel a nyakában egy időközin elért 9 %-os eredményével berobbantották a politika színpadára Ferencvárosban, látszott, hogy bizony itt ( ami a boszorkánykonyha főszakácsait illeti) nem nyeretlen kétévesekkel van dolgunk. Csurka István abban a minutumban megkongatta a vészharangot, de előrelátásáért hálára nem számíthatott, éppen ellenkezőleg, a nagy boszorkánykonyha kondérjának mélyéből felkorgó gyűlölet nyomta el a harang szavát. Az kellene még, hogy Csurka belerondítson a nagy kevercsbe! Inkább tegyük őt indexre, tanácsolta minden oldal politikai think tankja, az okosok meg bevették, így lett teljes az elhallgatása. Az embargó alól kivételt a Széles Gábor tulajdonában lévő Echo tv-ben éppen induló, Földesi Margit történész műsora képezett. Csurkán kívül a Jobbik jelenséget elmagyarázó valódi elemzéssel senki nem vesződött. Közben kifőtt és fel lett tálalva a gárdás- jobbik menü: mindenki azt csemegézett ki magának belőle, amit akart.

 A kormány bedönti az önálló bírósági végrehajtók rendszerét (3.oldal)

Hála istennek sóhajt fel egy olvasónk, s arról tájékoztat bennünket, hogy pár perces parkolási idő túllépése miatti büntetésről első ízben csak akkor szerzett tudomást, amikor az összeg már 20 ezer forint közelében járt. Miután a fellebbezés költsége közelítette volna e büntetési tétel nagyságát, nem fellebbezte meg, beletörődött, mert sokszor megtapasztalta, hogy neki parkolási céggel, és úgy általában, sem az állammal, sem egyéb cégekkel szemben igaza nem lehet. Emlékezete szerint 2015. április végén a végrehajtói felszólításból tudta meg, hogy vélhetően egy parkolás 400 Ft-os óradíját turbózták először 18 ezerre, ami tárgyalás, végrehajtói munkadíj, illeték, osztás szorzás végeredményeként négy hónap alatt 75 000 Ft-ra emelkedett. Ez ugyebár azonnal teljesítendő kifizetés, mert különben az áldozat minden fellelhető ingó és ingatlan tulajdonára joga van a végrehajtónak. Ha a 75 000 ezret elosztjuk 400- zal a végeredmény 187,5, ami majd kétszázszorosa a meg nem fizetett parkolási összeg óradíjának. Mindenki azt tanácsolja, ne firtassa az eljárás jogszerűségét. Teljesen felesleges. Fizessen, mint a katonatiszt.

 Az EU-n kívüli élet

A déli nyitás stratégiai célja: 2018-ra a magyar export 1/3-a az EU-n kívülre irányuljon (4.oldal)

Altusz Kristóffal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával arról beszélgetünk, hogy milyen haszonnal járhat, ha Ecuador potenciális európai regionális kereskedelmi központjának tekinti Magyarországot.

 Gyorsforgalmi utak, gazdaságfejlesztés – dinamikusan fejlődő város

Stratégiai együttműködési megállapodás született Zalaegerszeg és a kormány között (5.oldal)

Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy a vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése, ezért útjára indítják a Modern Városok elnevezésű programot. Ennek keretében a miniszterelnök mind a 23 megyei jogú városba ellátogat, ahol együttműködési megállapodásokat köt a helyi vezetőkkel. Április 14-én együttműködési megállapodást írt alá Zalaegerszegen a kormányfő és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. A Modern Városok Program keretében kormányzati támogatással megvalósuló zalaegerszegi fejlesztésekről Balaicz Zoltán tájékoztatta olvasóinkat.

 Hogy az ifjúságpolitikát azok alakítsák, akikről szól

A kormány egységes Kárpát-medencében gondolkodik (6.oldal)

Az ellenzék folyamatosan azzal vádolja a kormányt, hogy magára hagyja a fiatalokat, nem törődik velük. Mindennek ellentmond az az új konzultációs sorozat, amelynek márciusban Kolozsvár volt az egyik állomása. Dr. Rétvári Bencét, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárát arról kérdeztük, hogy a fiatalokat foglalkoztató kérdések mennyire jelennek meg fontos tényezőként a kormányzati döntésekben.

 Ötödször is Vidék Kaland

Magyarországi és székelyföldi gazdák várják az érdeklődő városi fiatalokat (6.oldal)

Ötödik évébe lépett az AGRYA nagy sikerű, EU díjnyertes programja, a Vidék Kaland. Dr. Mikula Lajost, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA ügyvezető elnökét a program céljáról és az elmúlt évek tapasztalatairól faggattuk.

 Ha nem adósodott el, támogatást kap az önkormányzat

Az adósságkonszolidációban nem részesült települések kötelező önkormányzati feladataikhoz kapcsolódó tevékenységekre használhatják fel a forrást (7.oldal)

A kormány döntése értelmében 9,6 milliárd forintot kapnak azok a kétezer lakosnál nagyobb települések, amelyek kimaradtak az adósságkonszolidációból, a pályázatok a nyár elején jelennek meg – tudatta szerkesztőségünkkel Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

 Világszínvonalú vonzerő

A megújult Városliget múzeumai Budapestre csábítják a turistákat (9.oldal)

Dr. Baán Lászlót, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosát, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját a program fejlesztései, az Új Magyar Nemzeti Galéria feladatai, és a kritikusok vádjai kapcsán kerestük föl.

 Märle Tamás: Minél több cigányokkal foglalkozó iskolát! (12.oldal)

A nyíregyházi Huszár-telepen található a Sója Miklós Görög-katolikus Óvoda és Általános Iskola, mely intézménybe javarészt a környéken élő cigányok járatják gyermekeiket. Az iskolában kitűnő körülmények között színvonalas munka zajlik, a pedagógusok szeretettel fordulnak a diákok felé, akik ezt érzik és szívesen is járnak ide, a szülők közül pedig egyre nagyobb számban akarják ide beíratni gyermekeiket. Soros György által pénzelt jogvédők (Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány) mégis perbe fogták a nyíregyházi önkormányzatot és a görög katolikus egyházat, szegregációval vádolva őket. Be szeretnék záratni az intézményt és kötelezni arra a családokat, hogy másik és egyben messzebb található iskolába vigyék gyermekeiket. Itt eleve nem jogvédelemről, hanem jogfosztásról van szó, hiszen a szülők szabad iskolaválasztását akarják korlátozni. Ráadásul a másik iskola a távolság miatt további több ezer forintos kiadást róna havonta a mélyszegénységben élő családokra. A „jogvédőket” senki sem hívta a faluból, sőt az első per kezdetekor több mint kétszáz szülő írt alá petíciót az iskola felszámolása ellen. Persze ne csodálkozzunk a jogvédőkön, elnökük, Mohácsi Erzsébet jelenleg Londonban él, onnan akarja jobban tudni, hogy mi jó a huszár- telepieknek. Nem mellesleg az SZDSZ-es Mohácsi Viktória testvéréről van szó, aki a többmilliárdos roma felzárkóztatási program keretein belül csak a jogaikkal beszélte tele a cigányok fejét, valódi segítséget nem nyújtott nekik.

 Szapulni kell a kormányt, bármennyire is erőltetett (13.oldal)

Aki még veszi a fáradságot és olvassa a Magyar Nemzetet, az láthatja: Simicska ominózus kijelentése óta naponta legalább két cikkben szapulják az újság szerzői a kormányt, néha a baloldal is előkerül, de valahogy a Jobbik botrányairól nem esik szó. A cikkírók persze megsértődtek, amikor Kövér László megjegyzést tett rájuk, váltig állítva, hogy ők csak függetlenek. Ehhez képest egymás után jelennek meg kormányt kritizáló írások, legyenek bármennyire is erőltetettek.

 Csorja Gergely: Cigányügy és gazdaság (19.oldal)

Úgy tűnik a nagy általános programok, ahol milliárdok tűnnek el, vagy a látványos „cigánysimogató” megnyilvánulások kudarcot vallottak. Ezekkel szemben eljött az ideje annak, hogy ne egységes cigányprogramokkal bajlódjunk, hanem azokat a kezdeményezéseket vegyük komolyan, melyek kisszámú, belátható területre korlátozott, maximum néhány tucat embert érintő célokat fogalmaznak meg, és melyeknek a gazdái hajlandóak a program résztvevőivel együtt élni, azokkal közösséget vállalni. A Rózsadombról nem lehet a cigányságnak reményt adni. Vannak ilyen kezdeményezések. Hogy ne menjünk messzire, itt vannak rögtön Rostás Árpád nagyszerű programjai. Ezt írja szakmára nevelő programjáról: Fontosnak tartom, hogy segítsek kiutat találni azoknak a szegénységben élő cigányoknak, akik ugyanabból a reménytelenségből indulnak ahonnét én indultam, és ahonnét sok segítséggel és kitartással sikerült eljutnom idáig. Példát, segítséget akarok nekik adni, hogy képesek legyenek magukon segíteni, szakmát tanulni és nem másoktól, az államtól várni a megváltást. Ezért olyan cigányok lakta részeket keresek, ahol kiválasztunk egy rászoruló családot, odaköltözök, megtanítom őket az asztalos mesterség alapjaira, kiválasztunk néhány tehetséges gyereket, akit felviszek Budapestre a műhelyembe, és megtanítom őket, hogyan készíthetnek ablakot, ajtót maguknak, hogyan rakhatják rendbe környezetüket. Megmutatom nekik, hogy van lehetőség, érdemes szakmát tanulni. Ezek a programok jelenthetik a reményt, ezekkel mutathatunk kiutat a nyomorból, a bűnözésből, ezeken nőhet fel egy új, boldogabb generáció.

 Keresse a Magyar Fórumot április 30-án, csütörtökön az újságárusoknál! De már április 29-én 9 és 10; 12-15 óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

Előfizetéssel kapcsolatos felvilágosítás: +36-30-7545-017

 Keresse föl a Magyar Fórum Facebook-oldalát! Ha elégedett annak tartalmával, akkor „tetszikelje”, idegen szóval „lájkolja” az oldalt.

 A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2015. áprilisa

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:

 11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.