vissza a főoldalra

 

 

 2015.08.07. 

Egy platformon a baloldal és a Jobbik

A menekültügy rendezésében csak a kormánypártok érdekeltek

Ha migránsügy, akkor Dr. Pósán Lászlót kérdezzük. A magyarok évszázadok óta világos és egyértelmű kerítéssel védték meg otthonuk határait. A baloldali pártok a kezdetektől egyértelművé tették, hogy nem a magyarság érdekit nézik, hanem a bevándorlók oldalára állnak hangsúlyozta a képviselő.

 Mi okozta az óriási balhét június végén a debreceni menekülttáborban?

 – Először két török férfi verekedett össze, innen szélesedett ki a konfliktus. A rendőrség beszámolója szerint vallási alapú konfliktusról volt szó, állítólag egy menedékkérő elvette egy másik Koránját – egyes információk szerint a lapok között 200 euró is volt –, beszaladt vele egy épületbe, majd megtaposta a könyvet. A rendőrség szerint ez a konfliktus mérgesedett el annyira, hogy a táborban tartózkodók közül több százan csatlakoztak a balhéhoz. Egy körülbelül százas csoport kiment a táborból a Sámsoni útra, ahol parkoló autókra támadtak, kukákat borogattak és gyújtottak fel. Három darab szelektív-hulladékgyűjtő égett a tábor bejárata előtt. A debreceni tűzoltók szerencsére rövid idő alatt eloltották a tüzet. Tehát a védtelen magyarokon csapódott le ez a barbár akció. S az már mindennek a teteje, hogy több ezren illegálisan bejönnek az országba, a lakosságtól szolidaritást, segítséget várnak el, s ezt nemhogy meghálálnák, hanem még brutálisan törvénybe ütköző cselekedeteket hajtanak végre.

 Elérhető, hogy lakott területeken kívül helyezzék el a befogadó táborokat, és azok környékén fokozott legyen a rendőri jelenlét?

 – Ezek gyakorlatilag sátortáborok lennének, ilyenek léteznek a világ számos pontján. Nem lenne ez rossz megoldás, mert akkor a migránsok nem érintkeznének nap mint nap a lakosokkal, és így a magyar állampolgárokat kevesebb inzultus érné. Magyarországon a ’90-es években egykori laktanyákat alakítottak át laktanyákká. Az akkori átalakítások és a menekültkérdés a délszláv háborúhoz kapcsolódtak. Tehát tényleges politikai menekültek érkeztek hozzánk, olyan családok, akik valóban életveszélyben voltak, s nem pedig illegális, gazdasági bevándorlók. Az egykori Jugoszlávia területéről velünk azonos kultúrkörből származókat fogadtunk be.

 A technikai határzár és az idegenrendészeti eljárások lerövidítése együttesen valóban alkalmas lesz arra, hogy jelentősen visszaszorítsák a Magyarországra irányuló illegális migrációt?

 – Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy igen; hiszen a bolgár–török határ jelentős részén már kiépült ilyen határzár. Minden biztonsági kérdéssel foglalkozó szakember egybehangzó véleménye, hogy egy ilyen technikai határzár hetedére képes visszaszorítani az illegális migránsok arányát. Százszázalékos garanciáról nem beszélhetünk; csak gondoljunk arra, hogy nemrég az eddig legjobban őrzött amerikai börtönből megszökött két elítélt. De az nem mindegy, hogy egy határszakaszon naponta 1500, vagy csak 150 bevándorló jut át.

 A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány hátat fordított a közös európai megoldásnak és az egyezmények világát a szögesdrótok és vágópengék atmoszférájára cserélte. Ezt nem tartja abszurdnak?

 – Már önmagában a Demokratikus Koalíció abszurd kreálmány. Hiszen arról a pártról van szó, amelynek a vezetője hajdan miniszterelnökként élen járt a gyűlölet felszításában akkor, mikor a határon túl élő nemzettestvéreinkre vonatkozó népszavazáskor 23 millió románnal riogatta a magyarokat. Ma, amikor a jelentős illegális migrációról beszél a kormány az nem jelent idegengyűlöletet, hanem olyan tényt kíván egyértelművé tenni a magyar emberek számára, amelylyel mindenki szembesül bizonyos mértékig. Az a Demokratikus Koalíció, sőt az a hazai baloldal, amelynek képviselői a határon túli magyarokat megtagadták, akik gyűlölik, ha nemzeti összetartozásról beszélünk, mind azt hangoztatják, hogy engedjük be a más kultúrát képviselő, más földrészekről érkező illegális migránsok tömegét, vegyük őket pártfogásunkba, s még azt is kérik, hogy ingyenesen használják a tömegközlekedési eszközöket. Ez igen álságos kijelentés, hiszen míg a magyar állampolgár adót fizet, buszjegyet vásárol, addig a randalírozó bevándorlóknak miért járna minden ingyen.

 Úgy tűnik, hogy a technikai határzár kérdésében közös állásponton vannak a szociálliberálisok és a jobbikosok. Mi okozza ezt a nagy ellenzéki összeborulást?

 – A szociálliberálisok viselkedésének fő oka az lehet, amit tőlünk nyugatabbra minden politikus már 1-2 évtizeddel ezelőtt felismert; a nemzeti és európai értékekhez ragaszkodó, alapvetően patrióta érzelmű emberek körében a kozmopolita és liberális baloldali pártok nagyarányú támogatásra hosszú távon nem számíthatnak, támogatásuk növelésére Európában gyökértelen, új emberekre van szükségük. Annak idején Jörg Haider, az Osztrák Szabadságpárt elnöke kijelentette, hogy a baloldali pártok – akik elutasítják a haza, a nemzet, a család fogalmát – legbiztosabb szavazói a hajdani, már állampolgárságot kapott bevándorlók. A Jobbik pedig a probléma fenntartásában érdekelt, a feszültség szításával, provokációkkal akar szavazókat megnyerni. Látszólag kemény mondatokkal ostorozza a migránsokat, de valójában álságos és kétszínű magatartást tanúsít, mert azt az eszközt, ami a legfontosabb visszatartó erőt jelenti, a déli határra építendő technikai határzárat nem támogatja. Lehetetlen követeléssel állnak elő a jobbikosok, ők már „tegnapra” szerették volna lezárni a határt. Tehát ennek a problémának a rendezésében egyedül a kormánypártok érdekeltek. S valóban, ahogy említette, a Jobbik és a szociálliberális oldal közös platformon van, de ez nem meglepő, hiszen számos más kérdésben is egyforma álláspontot képviseltek, gondoljunk csak arra, hogy a brókerüggyel kapcsolatos kormánypárti javaslatot az egész ellenzék elutasította. A jobbikosok vizet prédikálnak, és bort isznak.

 Mit mutatnak a számok, bevált a határzár kiépítése?

 –Még csak a mintaszakasz készült el, s a legutóbbi kormányülésen döntettek arról, hogy milyen paraméterek mentén készül el a határzár. Jelenleg az ügy kivitelezési folyamata zajlik, s őszre kiépül a teljes technikai határzár.

 

Medveczky Attila