vissza a főoldalra

 

 

 2015.08.07. 

Fiúcsapat tábor az erdélyi ferencesekkel

Az erdélyi ferences szerzetesek fiúcsapat tábort szerveznek 16-35 év közötti fiúknak, fiatalembereknek. A rendezvényre 2015. szeptember 3–6. között kerül sor a Maros megyei Szentdemeteren.  

A tábor célja, hogy a résztvevők Assisi Szent Ferenc evangéliumi egyszerűségéből kiindulva a közös tevékenységek (barkácsolás, túrázás, beszélgetés, közös imádkozások, étkezések) során rájöjjenek és tudatosítsák, miben áll a hiteles keresztény férfi öntudat, és megoldásokat találjanak, hogy hazatérve otthonaikba, miként tudják fejleszteni, alakítani azt magukban.

 Mivel az idei év a Gyulafehérvári Főegyházmegyében a szórvány éve, a szervezők arra gondoltak, hogy egy szórványvidéken lévő plébánián tartják meg a lelki megújulást célzó rendezvényüket. Így esett a választásuk Szentdemeterre, ahol a ferencesek Sebestyén Ágoston helyi plébánossal közösen szervezik meg a fiúcsapat tábort. A résztvevők a házigazdáknak kétkezi munkájukkal igyekeznek meghálálni a vendéglátást, és ezáltal segíteni a helyi közösségnek.

 A szállás a szentdemeteri plébánián lesz. A táborozóknak ide kell megérkezniük szeptember 3-án, csütörtök délután 6 óráig. A táborban való részvétel díjtalan. Az étkezést az otthonról vitt élelmiszerből oldják meg a résztvevők. További részletekről tájékozódni az ofm.ro/eferi/node/177 honlapon, érdeklődni pedig az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehet: Mănăstirea Franciscană 400112 Cluj-Napoca, str. Victor Deleu nr. 4.; tel.: 0746774701 (fr. Pantea Tibor); e-mail: frtibi@gmail.com.

 Jelentkezni 2015. augusztus 26-ig lehet. A helyek száma korlátozott!

 

Borsodi L. László

ferences sajtóreferens