vissza a főoldalra

 

 

 2015.08.07. 

Ideje lenne hosszútávra tervezni, mert „beteg" Románia

Vasile Blaga, a PNL társelnöke szerda este a Realitate TV műsorában kijelentette, a parlamenti pártok meg kellene egyezzenek, hogy bizonyos, több parlamenti cikluson átívelő ügyet 25 év elteltével végre rendezzenek.

Vasile Blaga, a PNL társelnöke megelégelte, hogy 25 éve kardinális ügyek véghezviteléhez hiányzik a román törvényhozás politikai akarata. A politikus a Realitate TV szerda esti műsorában ezzel kapcsolatban kijelentette: "25 év elteltével itt lenne az ideje, hogy mi, vagyis a parlamenti pártok összeüljünk, és megegyezzünk olyan prioritásokban, melyek megvalósítása több parlamenti ciklust vesz igénybe". Blaga többek között a schengeni térséghez való csatlakozást, valamint több uniós projekt megvalósítását említette, mint prioritás.

 Blaga indoklásként megjegyezte, hogy "beteg az ország", mivel minden kormány mindent mindig újrakezd, sőt, az egyes parlamenti ciklusokban időről-időre kinevezett miniszterek is teljesen új irányvonallal jelentkeznek szaktárcájuk átvételekor.

 A PNL társelnöke a betegség orvoslására magát, illetve pártját ajánlja: mint fogalmazott, a PNL hét fontos kérdés megbeszélését készítette elő, és ezek tárgyalására minden, a "román választópolgárok által bizalmat kapott pártot" meghívnak.

 

(ittHON.ma, agerpres.ro)