vissza a főoldalra

 

 

 2015.08.14. 

A döglegyek, repüljenek bármilyen magasra, nem lesz belőlük sas

MSZP

A nyári szünet megkezdése előtt megint háború volt az MSZP országgyűlési frakciójában. Sem az olimpia rendezéséről sem a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába küldendő személyről nem tudtak megegyezni. A budapesti szocik a volt belvárosi polgármestert, Steinert, mások a frakcióból a volt pénzügyminisztert Verest akarták delegálni. Tóbiásnak nekiesett Mesterházy, a szabad szája végett. A belső harc úgy tűnik mintha kettészakította volna a frakciót is, tudniillik 10-en Veres mellett, 9-en meg ellene szavaztak.

Végül is Tóbiás komoly tollveszteséget szenvedett el, mert Gőgössel együtt mindössze 4-en maradtak, akik egyetértenek. Már korábban is rebesgették, hogy puccs készül Tóbiás ellen. Mondják, Gyurcsány mocskos keze betette a DK lúdtalpas lábát közéjük, úgyhogy Tóbiásnak annyi. Mi lesz az őszi tisztújítón?

EGYÜTT

Szigetvári Viktort, az Együtt vezetőjét meglepte Karácsony Gergely nyilatkozata a megszűnt a szövetségről. Tudniillik a PM még a parlamenti választás előtt kötött szoros partnerséget Bajnai Gordon pártjával, az Együttel. Azzal a Bajnaival, aki korábban szoros partnerségben volt Gyurcsánnyal. Az önkormányzati kampányban azonban szembekerültek egymással. A szoros partnerségben élők azon izmoztak, hogy Falus Ferenc vagy Bokros Lajos mutatna-e jobban a fővárosban bukottak listáján. Szigetvári Viktor a PM-mel akkor tudja folytatni a közös utat, ha Karácsony Gergely majd kihúzza a PM által beledöfött kést a hátából. Karácsony ígéretet tett, kihúzza. Ez a párbeszéd volt róluk, mint pártról az utolsó érdemi közlés azóta, hogy még Bajnaival belementek a baloldali összefogásba kétszer is, ami aztán mindkét alkalommal szép kis választási vereséghez vezetett. Bajnai, mint Lenin elvtárs, a maga részéről a kudarcok után visszavonult egy francia multi ügyvezetőjének. Ezek után mégis mi maradt belőlük? Mint pártokból, szinte semmi. Szigetvári, lehet, hogy elvérzett a kihúzott kés miatt? Mert olyan személyek evickélnek már csak az ATV kismedencéjének kissé poshadt, virtuális vizében, mint Karácsony Gergely. Ő például szegénységi fogadalmat tett, és amint bevette a nép, ahogy megválasztották, azonnal fizetést emelt saját maguknak.

2015-ben már csak az ő luxusautóik parkoltak a zuglói önkormányzat nagy embereinek plebsztől elzárt külön parkolójában: úgymint Mercedes AMG (polgármesteri tanácsadó), BMW 5 (összefogás alpolgármestere), Lexus terepjáró (összefogás országgyűlési képviselője). (A polgármesteri kabinetvezető 3-as BMW.) Karácsony nemcsak szegénységi fogadalmat tett de zöld kerületet is ígért a kertvárosi életre vágyó zuglóiaknak. A XIV. kerület bővelkedik plázákban, ott található a Sugár, az Árkád 1-2 és az Aréna is a szomszédjukban, miért lenne szükség egy negyedikre? A Liget projekt ellen éppen ő tiltakozott a leghangosabban, most meg plázát épít. Vagy inkább őt építik a pláza beruházói a következő választásokra, EGYÜTT Szelényivel?

 

Sz.