vissza a főoldalra

 

 

 2015.12.04. 

Az új proletárpárt, mondta a Jobbikról Csurka István. Utána lehet nézni, le is írta már 2009-ben, ez egy elemzés. Tessék!

Az MSZP-t nem temetik el, de a sorsára hagyják, mint Gorbacsov hagyta a népi demokráciákat a nyolcvanas években. Nekik most csak a csordaszellem pártjára van szükségük a most uralkodó zűrzavar meghosszabbításához. A cél az, hogy az új proletárpárt legalább erős második legyen a választásokon, és ne csak a Fidesz esetleges egyedüli kétharmados többségét, hanem esetleg más nemzeti pártokkal együtt elérhető kétharmados alkotmánymódosító többségét is akadályozza meg, és végül magát az egyszerű, tisztességes kormányalakítást és kormányzást is.

Az MSZP-t, az SZDSZ-t, a BKV-t ma már le lehet leplezni, de a Jobbikot nem.

Ezzel csak mi kísérletezünk, az elhallgatottak. Ha megnézzük, hogy mely lapok, rádiók, tévék álltak csatasorba a Jobbikért, elámulunk. A Népszabadság, a Magyar Nemzet, a HVG, az Echo tévé, a kereskedelmi csatornák, a közszolgálati tévé, rádió. Mindenki.

Az egész Jobbik-röptetés, felemelés annyira pontosan ki van dolgozva, mint egy Boeing felszállása.

A Jobbik két év óta minden nap szerepel a hírekben, mindig a baloldal és a liberálisok – zsidók és a cigányok – rettegett hősi ellenségeként, és mindig emelkedő pártként. Ez kétfajta embert vonz hozzájuk. A sikerre vágyó szélhámosokat és a hiszékeny, kevés szóból értő, mert kevés szóval beszélő, makogó baloldali vagy volt baloldali proletárokat. Akik úgy gondolják, hogy majd a másik Jobbik-proletár betöri az öklével a páncélszekrényt, amikor ők is jelen lesznek. Hogy kettejük közül melyik lesz a belügyminiszter, azt még nem tudják, valamint azt sem, hogy nem esnek-e egymásnak meglátván, hogy üres a mackó.

A kérdések önként adódnak: ki és mi vezette rá az egész médiát, hogy állandó szerepeltetéssel égbe emelje a Jobbikot, ki takarította el az útjából még az SZDSZ-t is, hogy kellő mennyiségű zsidó érezze magát jobbikosnak, mert ők már megkapták titkos csatornákon az átállási javaslatokat, hiszen ez a gettóban is így volt mindig.

A történetnek minden eleme hazugság, és félre is van magyarázva. Mert valaki irányítja.

A politológusok ma már csak három pártot tartanak számon.

A közvélemény-kutatók úgyszintén.

Tény, hogy ha a médiumok nem sugároztak volna minden nap önbeteljesítő Jobbik-híreket, emelkedő Jobbik-jövőt, ez a párt az összes bakancsverésével ott volna, ahol a többi.

Ha pedig úgy elhallgatnák, mint a MIÉP-et, nem is létezne. Ha a közvélemény-kutatók szívós hazudozással nem terjesztik el a Jobbik emelkedését, senki nem tudna róla semmit.

Ma már persze más a helyzet.

Ma már a Jobbik valóban növekszik, a mostani mérések közelítenek a valósághoz. S ugyanakkor ki állít le minden ésszerű, alapos Jobbik-elemzést?

A bíróság betiltja a gárdát, de a társadalom minden érdemi védekezése lehetetlenné van téve. Mert egy párt ellen, vagy egy párt mezébe bújt nemzetellenes akció ellen csak úgy tud a nemzet védekezni, ha megismeri, ha átlátja. De az átlátást megakadályozzák.

Kinek áll ez érdekében? Hogyan lehet, hogy maga a jelenség, a társadalom furcsa változása, a tündöklés oka nem érdekel egyetlen tudóst, szociológust sem, s a sok képzett ember csak a felszínt kapirgálja és az okokra nem kérdez rá?

Már nemcsak a baloldali volt proletár és csordaszelleműek, hanem magasabban kvalifikált értelmiségiek is besorakoznak a Jobbikba, és azokra neheztelnek, akik leleplezik a Jobbikot.

Az egész társadalom egy folyamatos és hullámzó, hol alábbhagyó, hol felgerjedő Jobbik-agymosásnak van alávetve, miközben a Fideszt és a Fidesz egész táborát elfoglalja a már leírt MSZP elleni küzdelem, és a választások megnyerésének gondja és várható öröme.

Csakhogy a Jobbik a választások utánra kell, a proletárpárt mindig a rombolásra szerveződik meg.

Előbb nemzetellenes aknamunka, aztán hősi antifasiszta harc. Ságvári Endre és Sallai meg Fürst.

Ma a Jobbik egész proletárbázisában mély, vak, sűrű Fidesz-ellenesség és Fidesz-gyűlölet dívik.

Merthogy a széf 2010-ben a Fideszhez kerül – gondolják ők. A Jobbik képlékeny és nincs értelmisége, nincs sem közigazgatásban, sem államvezetésben, sem parlamentben alkalmazható szakembergárdája, nincsenek a vezetői között olyanok, akik valahol, valamiben elértek valamit, akik valamilyen munkát végeztek, valamit megtanultak. (…)

 Miért van egy törpepártnak, egy tulajdonképpen semmi önálló eszmét nem képviselő ifjúsági egyesületnek ekkora médiatámogatása?

Ezt ő maga vívja ki? Nem, ezt adják neki, mert céljuk van vele.

 

Ennek az elemzésnek minden szava bizonyítást nyert.