vissza a főoldalra

 

 

 2015.12.11. 

Bizonyos üzleti körök

Akár a zsidó állam is állhat a párizsi merénylet mögött – mondja Szentgotthárd polgármestere

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere a november 16-i bizottsági ülésén megosztotta véleményét a képviselő-testülettel. Az ülésről készült hangfelvételt feltették az internetre.

Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni.

Hol itt a probléma? Ki tenné tűzbe a kezét azért, hogy nem ez az egyik lehetséges ok. Ebben a pillanatban még túl közeli az esemény ahhoz, hogy minden kiderüljön vele kapcsolatban. Ha lenne értelme, akár tucatnyi esetet is felsorolhatnánk, amikor összeesküvés-elméletnek minősítettek feltételezéseket s a valónál mind elámultunk (copyright by Madách Imre – Az ember tragédiája: Egymást szedtük rá azzal, hogy tudunk: Most a valónál mind elámulunk.).

És juj, továbbá jaj – reagált az izraeli nagykövetség!

Az izraeli nagykövetség a lehető leghatározottabban elítéli a szentgotthárdi polgármester azon kijelentését, amelyben azzal vádolja Izraelt, hogy a párizsi terrorakciók mögött áll – írja az MTI a nagykövetség közleménye alapján.

Huszár Gábor szavai „ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak” Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is.

A nagykövetség sajnálatosnak nevezte, hogy „egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond”.

A nagykövetségi közleményben megbúvó kis hamisság a nevetséges, hiszen polgármester úr szegény feje azt mondta: állhat. Nagy hamisságra vall azonban egy véleményt uszításnak beállítani.

Jól nézünk ki, ha már az izraeli, kimondottan háborús héják által uralt politika is bírálhatatlan. Ezzel együtt elismerjük a nagykövetségnek a reagáláshoz való jogát, persze ez a túlhabzó mód nem a mi ízlésünk, de fogadjuk el, nekik ilyen a stílusuk, mert az állandó harci zaj keltését kifizetődőnek találják. Ám nekünk ettől még nem kell reszketnünk. Sőt a nagykövetség közleményén még mosolyoghatnánk is egy kicsit, melyben az áll: Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata.

Mosolyoghatnánk, de nincs kedvünk, inkább sírunk, ha az ártatlanul megölt gyermekekre, asszonyokra és a zsidók által orvul kivégzett, békét akaró elnökre, Jichak Rabinra gondolunk és azokra a közállapotokra, ahol egyik zsidó a másikat hasba szúrta a buszmegállóban, pusztán azért mert arabnak nézte.

 

czyla