vissza a főoldalra

 

 

 2015.12.18. 

Európa: szeresd, vagy menj!

Hogy miért jelenik meg angol szöveg a Magyar Fórum címlapján? Azért, mert az üzenet többnyire nem a magyarul beszélőknek szól, hanem elsősorban azoknak a nem keresztény és/vagy nem európai kultúrkörből származó embereknek, akik Európát multikulturális, iszlám vagy akármilyen, de nem keresztény alapú társadalommá akarják változtatni. Ebbe a csoportba természetesen nemcsak migránsok, de azok is beletartoznak, akik európaiként évtizedek óta azon fáradoznak, hogy Európa elveszítse hagyományait, megtagadja történelmét és szembeforduljon a létét megalapozó értékekkel. Ezek közé az értékek közé tartozik a kereszténység, a család, melynek alapja egy férfi és egy nő házassága, valamint azok a jogok és kötelességek, melyek Európa államait felemelték és a világ vezető kulturális, gazdasági és politikai erejévé tették.

A „love it, or leave it” mint szlogen kétségtelenül áthallásos. Amerikai, majd brazil felhasználása, háborúpárti propagandaszöveg volt. Ennek ellenére amerikaiak millióiban talált visszhangra és ma már inkább az összetartozás, a saját kultúra megtartásának mondata. Európának ma éppen erre van szüksége. Összefogással az évezredes európai kultúra, a sajátos, sokszínű és példátlanul gazdag értéktár megvédésére. Külső és belső támadással szemben is.

A háttérben látható jelképek és történelmi alakok a megvédendő értékeket személyesítik meg. Európa történelme rendkívül gazdag, óriási számban sorolhatnánk a történelmi alakokat és jelképeket. Választásunk így óhatatlanul önkényes, de talán megmutatja az üzenet mögött álló hatalmas civilizációt. Ne hagyjuk elveszni!

 

Csorja Gergely