vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.06. 

Egyelőre nem védik meg Nyitra megye becsületét a RegioJet-től

Noha január elején még arról számoltunk be, hogy a nyitrai polgármester hitelrontásért pert kíván akasztani a RegioJet közlekedési vállalat nyakába az óriásplakát-ostrom miatt, büntetőfeljelentésre vagy kereset benyújtására azonban mind a mai napig nem került sor. Jozef Dvonč polgármester szerint nem kell elkapkodni a dolgot...

 A RegioJet újévi akciójáról már több ízben is beszámoltunk hírportálunkon. Mint ismert, a vállalat vezetője, Radim Jančura óriásplakátokkal szórta meg Nyitrát és a szlovák fővárost, sajátos módon köszöntve az oda látogatókat: "Üdvözöljük a korrupció és a klientelizmus megyéjében!" Jančura pohara akkor telt be végleg, amikor cége nem kapott engedélyt új autóbuszjáratok létesítésére az érintett megyéktől, ekkor jöttek - jobb híján - az óriásplakátok. A vállalatvezető korrupciót sejt a döntések mögött, és állítása szerint ezt bizonyítani is tudja.  

Az év elején még úgy tűnt, e bizonyítékokra szüksége is lesz a bíróság előtt, mivel Nyitra polgármestere az óriásplakátok feltűnése után azonnal perrel fenyegetett. Most azonban úgy tűnik, mégsem eszik olyan forrón a kását: büntetőfeljelentést mindmáig nem tettek az ügyben. Milan Belica megyei elnök a TASR hírügynökségnek ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy egyelőre még felderítik az ügy hátterét, illetve "minden lehetőséget megfontolnak". Még az is lehet, hogy végül nem egy, hanem több feljelentés lesz a vége - zárta rövidre a témát Belica.

 

szd, Felvidék.ma