vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.06. 

A liberálbolsi „elit krémje”

A vasárnap tartott Demokratikus Kerekasztal (DEKA) plenáris alakuló ülésén nem lehetett nem észrevenni Gréczy Zsoltot a válság küszöbén álló DéKá nevű Gyurcsány–Vadai párt szóvivőjét, ő is megjelent, ahol a liberálbolsi „elit krémje”, mind ott volt, ahogy egy héttel korábban bejelentették. Ha minden igaz, akkor Herényi Károly valamikori féregirtó kisiparos kerekasztalok megalakításába kezd, mint olyan valaki, aki az elit krémjének oszlopos tagja. A nemzetközi piramisjáték szervező és potencianövelő terjesztési társaság alapembere, momentán hatóságilag el van tiltva ettől a foglalatosságtól – ha hinni lehet a korabeli sajtóhíreknek – mert hazudott az alaszkai lazacról, az alaszkai áfonyáról és más termékeiről pedig valótlanul állította, hogy gyógyítanak. De még abban sem mondott igazat, hogy ők az elsők a piacon.

A GVH ezért összesen 6 000 000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra. Súlyosbító körülményként értékelte a GVH, hogy a tájékoztatások a fogyasztók széles rétegéhez jutottak el, illetve azt, hogy a hosszú ideig tartó reklámozás egészségügyi problémákkal küzdő, sérülékeny fogyasztói réteget célzott meg. Ez a jó buli, szervezetten megcélozni a rászorulókat, majd átverni őket. Az elit krémjébe nyilván rátekintéses és pozicionális alapon is bele kell tartozzék Lamperth Mónika belügyminiszter, önkormányzati, majd szociális miniszter, akit egy SZDSZ-es szervezett be, ő meg Kökény Mihály szocialista egészségügyi minisztert, és Székely Tamás a Gyurcsány–Bajnai-kormány egészségügyi minisztere a többit. Ők mind együtt vitték a nemzetközi vállalkozást, melynek külön érdekessége, hogy ez a rafinált munka az amerikai MLM cégére alatt folyt. Így érthető igazán, hogy a tanácskozáson a kitörési kérdések, a progreszszív haladó jövőkép, a demokrácia és jogcsomag, az igazságos társadalom, a gazdaság talpra állítása és az újrailleszkedés a külvilághoz szlogenek röpködtek, mint valamikor a piros-fehér-zöldre festett szabad madarak a budapesti égbolton. Az alapítók közt van a helyét kereső Horváth András képzeletbeli adóhatósági munkatárs és Lovas Zoltán vándorforradalmár, szobor és tojásdobálási szakember, önképe szerint újságíró. Megjelent még Heller filozófusnő, Lendvai Ildikó divatdiktátor társaságában, unatkozó pesti öregasszonyok kicsit sok pénzzel a zsebükben. Kovács László és Balázs Péter mellé legközelebb majd beül a Kis János-féle garnitúrából Haraszti Miklós, Konrád György, csak azért, hogy mindenki számára világos legyen: az internacionalista múlt felé való haladásban nincs megállás.

Lovas Zoltán vándorforradalmár, szobor és tojásdobálási szakértő a demokrácia olyan csip-csup kérdéseivel, mint választás nem kíván foglalkozni, helyette leszögezte: ők nem gondolják, hogy a kerekasztalok képviselőiből álló, leendő nemzeti egyeztető fórumon Orbán Viktorral lehetne tárgyalni és kompromisszumot kötni. Szerintük addig a miniszterelnöknek le kellene mondania, vagy pártjának félre kellene állítania őt.

 

czyla