vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.20. 

Halálpártiak az ellenzéki civilek

Összefér-e a hatályos alkotmánnyal, ha valaki abortuszra buzdít?

„Fedezd fel az autonómia szeretetét – egynapos túra vonattal, tablettás abortusszal.” „Nyugati kényelem keleten – busztúra és terhességmegszakítás”. „Tankolj fel jókedvvel, napfénnyel és recept nélkül kapható fogamzásgátlóval!” A fentiek nem valami háborodott elméjű sci-fi-rendező aberrált reklámszlogenjei, hanem egy nemrégiben létrehozott, abortuszra ösztökélő magyar honlap utazási ajánlói. Bármennyire hihetetlennek és megdöbbentőnek hangzik is elsőre, mégis igaz: bizonyos civil szervezetek virtuális utazási irodát alapítottak, abból a konkrét célból, hogy azzal segítő kezet nyújtsanak a magzatukat elvetetni kívánó nők számára. A virtuális utazási iroda lényege az, hogy kigyűjtötte, Európa mely országaiba érdemes elutazni akkor, ha valaki sokallja az abortusz itthoni árait, vagy éppen lelkébe gázolónak tartja a Magyarországon elvileg kötelező, kétszeri elbeszélgetést, amelyen esetleg megpróbálják lebeszélni a várandós hölgyet magzata meggyilkolásáról.

Sokszor leírtuk már eddig is, hogy bizonyos civil szervezetek működése elképesztő károkat okoz a társadalomnak, és az sem újdonság, hogy a normális, építő tevékenységet folytató társaságok helyett – ki érti, mi okból – valamiért mégis az ilyen jellegű működési területtel rendelkező civil szervezetek élvezik a komoly tőkével rendelkező mágnások támogatásait. Most azonban ennél lényegesen többről is szó van, ugyanis egy teljesen új összefüggés-rendszer is kiviláglik az „abortuszturizmus” ténye mögül, olyan, amely messze túlmutat a civilnek nevezett társadalmi szervezeteken és egyértelmű kapcsolódási pontjai jóvoltából teljesen beilleszthető a honi politikai közéletbe is. Ennek alátámasztásához csupán arra van szükség, hogy megnézzük, mely civil szervezetek állnak a gyalázatos weblap üzemeltetői, támogatói között.

Maga a honlap a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kezdeményezésére jött létre, a partnerek között pedig megtaláljuk az Ökotárs Alapítványt, a Norvég Civil Alapot és a Patent Egyesületet is. Miután az elmúlt néhány év látszólagos civil tiltakozásaiban rendre szerepet játszottak a fenti szervezetek, így hátterük már nyitott könyv lehet sokak számára. Közismert, hogy az Ökotárs kimondottan jó kapcsolatot ápol a Norvég Civil Alappal, a Patent Egyesület pedig – amely amúgy kirívóan életellenes tevékenységet folytat, hiszen megnyilvánulásai minden esetben az abortusz, vagyis a magzatgyilkosság minél nagyobb szabadsága mellett törnek lándzsát – Soros-pénzen (is) működik. Így tehát a mostani helyzet összegzéseként elmondható, hogy a Norvég Civil Alapból, valamint a Soros György nevével fémjelzett körökből érkezik jelentős pénzügyi támogatás arra, hogy hol érdemes egy leendő magyar anyának megöletnie szíve alatt hordott magzatát.

Tovább fűzve a gondolatmenetet, ki kell jelenteni, hogy ezek a civil szervezetek csak önmeghatározásuk szerint civilek, tevékenységükkel valójában nagyon is részt vállalnak a politikai közéletben is. Elköteleződésük is egyértelmű: a jelenlegi ellenzékhez tartoznak. Ezt igazolja egyrészről az, hogy rendszeresen különféle tiltakozó akciókat szerveznek, illetve valamilyen általuk kitalált szabadságjog állítólagos megsértésére hivatkozva folyamatosan támadják a kormányt, másrészt pedig a mögöttük álló pénzügyi körök ugyanazok, akik a kormányellenes civilek támogatásán kívül nyíltan, politikai értelemben is konfrontálódnak a jelenlegi nemzeti kormánnyal.

A liberálisok, valamint a liberális értékrendű civil szervezetek előszeretettel igyekeznek feltüntetni magukat a jogfosztottak védőjeként, gyakorta hangoztatják, hogy számukra a leghátrányosabb helyzetű, az önvédelemre legkevésbé képes rétegek melletti kiállás a legfontosabb. Az abortuszturizmusra ösztökélő virtuális utazási iroda a legfőbb bizonyíték, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz, és hogy a valóságban milyen képmutató és aljas a törekvésük ezeknek a szervezeteknek. Mert vajon lehet-e találni védtelenebb, kiszolgáltatottabb élőlényt egy magzatnál? Minden biológus – legyen hívő, vagy ateista – egyaránt elismeri, hogy a magzat már önálló élőlény. Dobog a szíve, van anyagcseréje és kezdetleges szinten ugyan, de az érzelmi-értelmi fejlődése is megkezdődött, ezáltal nem csupán erkölcsileg, de biológiailag is önálló emberi lényként kell rá tekinteni. Ugyanakkor aligha vitatható, hogy érzékenységben, védtelenségben nemigen lehet egy magzatnál „rászorulóbb” élőlényt találni. Vagyis ha valóban a legrászorultabbak védelme volna ezen civil szervezetek számára a legfontosabb, akkor éppen hogy hangos magzatvédőként kellene fellépniük. Ehelyett a valóság az, hogy minden eszközzel a gyilkosságot, a magzati korban lévő emberek legyilkolását igyekeznek elősegíteni, ötletekkel, jogsegélyszolgálattal, és mint a mellékelt ábra mutatja, újabban kedvcsináló portálok létrehozásával.

Rendkívül lényeges, hogy ezzel tisztában legyünk, és amikor ilyen szervezetek tüntetnek a kormány ellen, akkor tudjuk azt is, hogy valójában két külön világ áll szemben egymással. Az életpárti világ, amelyet kisebb-nagyobb hibái, mulasztásai ellenére mégiscsak megtestesít a kormány, valamint a nyíltan halálpárti világ, amely ráadásul abba a paradox helyzetbe sodorja önmagát, hogy halálpártiságát az egyén szabadságjogainak korlátozására hivatkozva képviseli. Keresztény erkölcsiségű emberek lévén nekünk nem csupán az ilyen tevékenységet folytató civil szervezetek elutasítása a feladatunk, de az a politikus vagy politikai erő sem jelenthet számunkra soha lehetséges alternatívát, amely ilyen szervezetek támogatását élvezi, vagy akár csak megtűri az ilyeneket maga mellett.

A 2011 tavaszától hatályos új alkotmány világosan tartalmazza, hogy az emberi életet a fogantatástól kezdve védelem illeti meg. Alaposan áttekintve az abortuszturizmusra buzdító portál tartalmát, bennem – jogban járatlanként is – alapból felmerült a kérdés: a magzatgyilkosságra ösztönző portál, valamint a mögöttük álló civil szervezetek vajon nem követnek el súlyos alkotmánysértést tevékenységükkel? Érdemes volna ezt megpiszkálnia néhány talpraesett, nemzeti elkötelezettségű jogásznak…

 

Kovács Attila