vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.20. 

Jean Monnet-emlékéremmel tüntették ki Callmeyer Ferencet és Molnár Imrét

A Megbékélési Mozgalom életét szervező Charta XXI Egyesület vezetősége 2014 májusában hozta létre Jean Monnet-emlékérmet, amellyel olyan embereket tüntetnek ki, akik sokat tettek a Közép-Európában élő nemzetek megbékéléséért.

 Jean Monnet-emlékéremmel tüntették ki Callmeyer Ferenc kétszeres Ybl Miklós-díjas építészt és Molnár Imre történészt szerdán, február 11-én este Budapesten.

 A díjat átadó Surján László kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, a Charta XXI Megbékélési Mozgalom elindítója laudációjában hangsúlyozta: Callmeyer Ferenc gondolatai a Megbékélési Mozgalom lényegét fejezik ki: azt, hogy ,,a közös múlt mindannyiunkat, magyart, horvátot, transzilvániait és még jó néhány etnikumot összeköt a Kárpát-hazában".

 Molnár Imrét méltatva Surján László elmondta, hogy tevékenysége szorosan kötődik a szlovákiai magyarság múltjának, illetve Esterházy János tragikus életútjának és munkásságának feltárásához. A magyar-lengyel szolidaritási mozgalom tagjaként pedig a rendszerváltást megelőző időktől kezdve foglalkozik a magyar-lengyel kapcsolatok építésével.

 

hirado.hu nyomán Felvidék.ma