vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.20. 

Tusnádfürdőn találkoztak az alcsíki egyházi kórusok

A tusnádfürdői római katolikus templomban rendezték meg február 7-én, szombaton a XX. Alcsíki Egyházi Kórusok Találkozóját, a Tusnádfürdői Kisboldogasszony Egyházi Kórus Egyesület szervezésében, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Művészeti Népiskola támogatásával.

 A szervezők megfogalmazása szerint ez „egy regionális, de ugyanakkor országhatáron is átívelő, határokon inneni, valamint túli keresztény magyar embereket összekapcsoló rendezvény. Az ilyen horderejű rendezvények arra hivatottak, hogy kapcsolatok szülessenek, mélyüljenek el, egymással minél több tapasztalatot tudjunk megosztani.” Az eseményen részt vett Borboly Csaba megyeelnök és Becze István megyei tanácsos is.

 A kórusok bemutatkozása előtti szentmisét Tamás József segédpüspök celebrálta a környék papsága segédletével. Utána következett a csíkszentkirályi, csíkszentimrei, csíkszentsimoni, csíkszentgyörgyi, csíkszentléleki, csíkszentmártoni, tusnádfürdői kórus előadása. Meghívták Szentegyháza, valamint a magyarországi testvértelepülés, Orosháza kórusát is.

 Hargita Megye Tanácsa minden évben támogatja nemcsak az egyházi épületek restaurálását, hanem a megye egyházi rendezvényeit is, mivel az egyházak közösségmegtartó szerepe jelentős a települések életében, számos olyan rendezvényt szerveznek, amely összegyűjti, együtt ünneplésre sarkallja megyénk lakosságát.

 –A közösség megtartó erejét, az itthon maradás fontosságát tapasztalhatják meg fiatalok és idősek egyaránt ezeken a rendezvényeken, ezért tartjuk fontosnak a támogatásukat – nyilatkozta Borboly Csaba.

 

(erdely.ma)