vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.20. 

Jelképesen kettévágták a Kolozsvári társadalmat

A Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport által szervezett villámcsődületen egy hosszú szalagot vágtak el hosszában Kolozsváron. A szervezők így akarták illusztrálni, hogy Emil Boc kettéosztja a város, többek között a többnyelvű helységnévtáblák ellenzésével.

 Egy 410,9 méter hosszú szalagot vágtak el hosszában, vagyis képletesen minden kolozsvári lakosra jutott egy milliméter szalag. A helyszínen több száz résztvevő jelent meg.

 A maszol.ro-nak egy szervező elmondta, eredetileg azt szerették volna, ha az emberek a szalag két oldalán sorakoznak fel, hogy a vágás azt jelképezze, hogyan választja ketté Emil Boc polgármester a kolozsvári társadalmat. Végül a résztvevők a szalagnak csak az egyik oldalán álltak.

 Az esemény végén egy űrlapot osztottak szét az embereket közt, amelyet kitöltve a polgármesteri hivatalnak címezhetnek. A kérésben az áll, a polgármester tíz napon belül rendelkezzen arról, hogy az összes, Kolozsvárra vezető főút mentén román és magyar nyelvű vagy román, magyar és német nyelvű hivatalos helységnévtáblákat tegyenek ki.

 

marosvasarhelyiradio.ro / maszol.ro