vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.20. 

A piranha kommandó

Kik voltak azok az állami vezetők és vezető beosztású köztisztviselők, akik a lakáshitelezés tervezett változtatása előtt gyorsan nagy összegű államilag támogatott hitelt vettek fel?

A mostanában nagyon kritikus Kuncze Gábor párttársa és minisztertársa, Magyar Bálint volt az egyik ilyen állami vezető. A miniszter harmincmillió forintos OTP hitele mellett ugyanazon a napon – az akkor eladás előtt álló – II. kerületi Garas utcai lakására is bejegyzett egy jelzálogot az OTP és Kereskedelmi Bank Rt. Ezt megírta akkoriban a sajtó, az Oktatási Minisztérium sajtóirodája természetesen azonnal hecckampánynak minősítette a hírt. Pedig a 2003-ban megvásárolt, több emeletes, cca. 100 millió forint értékű új ingatlanra természetesen felvette a kedvezményes kamatozású kölcsönt a miniszter, nagy hirtelen, még a változás bejelentése előtt. Azt a szép bolseviki hagyományt követték az eszdéeszes elvtársak, hogy mielőtt megváltoztatták volna az igénybe vehető kedvezmények körét, mértékét, melyről amúgy is csak a belső kör kapott megfelelő időben információt, összetrombitálták a maffiát: fiúk még ma nyúljatok jó mélyen a megvetett, lenézett állam bácsi zsebébe, mer’ holnap törvényt hozunk! Szigorítunk! Azért kellett szigorítani, mert a nép is elkezdett kedvezményes kölcsönök után kajtatni. Ami persze hamar elfogyott. Frissen melegen az elvtársak elfogyasztották. A népnek már csak a hír maradt: volt kedvezményes kamatozású állami kölcsön! Persze propagandistáik azóta is büszkén sorolják a kedvezményes állami hitelt az MSZP–SZDSZ-kormány jótéteményei közé.

Ami a nyilvánosságot illeti, a Magyar Bálint-féle Oktatási Minisztérium sajtóirodája, átlátszó módon, az itt a piros hol a piros nevű piti gengszterek által űzött technika szerint dolgozott: egy tény volt, ezt nem lehetett letagadni, hogy a többemeletes ház az új MSZP–SZDSZ-kormány megalakulása után azonnal, mintegy 100 millió forint ellenében került a vezető elvtárs tulajdonába. Volt-e rá fedezete? Erre kellett volna egy hitelt érdemlő magyarázat. Figyeljünk! Az Oktatási Minisztérium sajtóirodájának közleményére. Különösen a közlemény kezdő mondatának lírai felütésére. A vezető miniszter elvtárs (hülye lenne saját személyében a nyilvánosság elé állni), a minisztérium közleménye szerint, a családjával és édesanyjával (óh, Istenem, be szép!) együtt költözött be a többemeletes házba. (Így voltak összesen hárman.) A miniszter elvtársnak volt egy 58 millió forintot érő ingatlana. (Tetszenek figyelni?) 58 millió forintot érő(!), és az édes jó anyjának egy ki tudja mennyit érő(!) régi lakása, szóval legyen annyi elég az oktondiaknak, hogy fedezték. Hitelkérelem, áthidaló jelzálogkölcsön, kedvezményes 30 millió forintos kölcsön. Itt már szédül az olvasó. Ráadásul egy hónappal később visszafizették. Mit, hol, ki, kinek? Tetszettek már bankban járni? Van ebben a szegény, maradék Magyarországban még egy olyan szerencsés állampolgár, mint amilyen az oktatási miniszter elvtárs? Neki csak egy hónapig kellett a pénz, a bank meg odaadta neki: hadd boldoguljon! Hát nem? Vagy Önöknek másmilyenek a banki tapasztalataik? Magukra vessenek!

Epilógusként ordasék előállnak a legotrombább hazugsággal: Magyar Bálint magyar állampolgárt így ugyanolyan jogok és lehetőségek illetik meg lakásvásárlása során, mint bárki mást! Itt nyer értelmet igazán Kuncze megállapítása: a piranha-kommandó leleplezte saját magát. Bingó!

 

czyla