vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.25. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 9.száma!

A tartalomból!

Van, aki nyer, és lesz, aki fizet? (címlapon)

A kudarc mindig fáj, de a győzelem íze sem mindig mámorítóan édes. Pláne, ha a hamiskodók pontosan tudják: ezen a február 22-én a bizonytalanok táborából egy plusz szavazatot sem sodort oda hozzájuk a politikai forgószél. Tény: a veszprémi időközi országgyűlési választáson a magukat demokratikusnak elnevező ellenzéki pártok el sem mertek indulni. Ellenben feltűnt egy jelölt, akiről azon az egy lényegtelen híren kívül, hogy civilként ő lesz a Fidesz veszprémi kihívója, nem tudtak semmi olyan hiteleset mondani, amiért érdemesnek látszott volna arra, hogy képviselőnek válasszák. Tavaly, amikor még nem szégyellték rátenni a félbevágott vöröscsillagra hajazó szegfűt meg az egyéb kitalált kacatokat a szavazólapra a szocialista Pál Béla neve mellé, reménytelen volt a helyzetük. Az idén csavartak egyet, most nem előre alkudoztak az őket izgató egyetlen kérdésről – tudniillik arról, hogy melyikük legyen a vezető erő az MSZP romjain – utólag kezdték meg a civakodást, az eredmény kihirdetése utáni percekben erkölcsi halottá váló jelölt teteme fölött.

 Csurka István: A múlt eltörlése és a jelen összezavarása (2.oldal)

Az USA mindegyik alapítója, alkotmányának megfogalmazója mélyen keresztyén ember volt, néha puritán, akikről ma emlékhely, város, állami intézmények sokasága van elnevezve, csak a keresztyénségük van üldözve. Az állami iskolákban – az Amerikai Legfelsőbb Bíróság parancsára – le kellett venni a Tízparancsolatot a falról és a tanítás nem kezdődhet közös imával. Több államban üldözik a cserkészeket, akik megvallják kereszténységüket. A „világ ura szuperhatalomban” folyik a múlt eltörlése. Az Államokban is a zsidó központok ölelik körül a fekete és a bronzbőrű, spanyol ajkú hatalmas kisebbségeket és tömik tele őket a fehér többség elleni lázadás jogosságának eszméjével. Most a harc azért folyik – vagy talán már el is dőlt –, hogy az alapító elnök napját, a „George Washington Day”-t nevezzék át Elnök Napjának, mert George Washington még rabszolgatartó volt…

 EMLÉK ÉS FOLYTATÁS (3.oldal)

Csurka István akarta a színházat, ám ellene még életében a közelinek gondoltak szájából fel-felbugyogó, sajtónyilvános kis piszkosságok, árulásos ki és bejelentések, az utolsó napok megaláztatásai – bár nem mutatta – felhorzsolta egyébként fölötte érzékeny lelkét. Most három éve temettük. Nincs nap, hogy ne gondolnék rá, mit írna, mit mondana egy-egy gyalázatos, Magyarország egésze ellen indított támadásra. Tudom, elkenné a száját a csirkefogóknak, szavakkal semmisítené meg a hazaárulókat, kiszegezné tollával a nemzet ellen fenekedőket, mint Luther a híres 95 pontját a wittenbergi vártemplom kapujára.

Olyan csend van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani, búcsúztattuk azon a havas hideg szombaton sok-sok ezren a Fiumei úti temetőben, a temetésről tudósító újságíró szerint pár százan. A hiánya kiheverhetetlen, nagyon fáj, ám az élet megy tovább, és csupa olyat produkál, amit az ember elképzelni sem képes. Mi korábban (noha Csurka István ezt is megjósolta, kimondta, leírta) a lehetetlen kategória körébe soroltuk például Orbán kormányának ennyire kitartó, aljas, és abszolút hazug alapokról való támadásának módszerét és technikáját. Egészen félelmetes, hogy még egy ekkora erővel győző kormánypártot is megkísérelnek belső támadásnak megjátszva, példátlanul durva eszközök bevetésével, elsősorban a sajtón keresztül meggyengíteni.

 Miért ne fogadhatná el Áder János a meghívást? (3.oldal)

Putyin meghívta Orbán Viktort és Áder Jánost is Moszkvába, a fasizmus feletti győzelem 70. évfordulójára. A 60. évfordulón többek között a képen látható, a világ vezetőiből álló illusztris társaság vett részt az eseményen

A szállodákban már hetek óta óriási a felfordulás, hiszen a személyzetnek azon túl, hogy fel kell készülni a fontos vendégek fogadására, még a biztonsági szolgálat szigorú utasításait is meg kell szívlelnie. A legnagyobb titkolózás a Marriott Grand Hotelben van, ahol a hírek szerint George Bush lakik majd. A magas rangú vendéget állítólag egy 136 négyzetméteres lakosztályban helyezik majd el. A hírek szerint a lakosztály napi 2250 dollárba kerül.

 A Kárpát-medence szórványmagyarságát segítő program indul (4.oldal)

A közösségi hálózatok kiépítése hosszú távon megállíthatja a magyarság számarányának csökkenését

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár: a program az egykori monarchia területére terjed majd ki, érintve Csángóföldet, Csehországot, Bosznia-Hercegovinát, Macedóniát, Dél- Lengyelországot egyaránt. Ezzel a projekttel alapvetően nem az emigráció magyarságát, hanem a Kárpát-medencében élőket szeretnék megcélozni.

Házhoz jönnek az állami szolgáltatások (4.oldal)

A kormányhivatali rendszer célja az ügyfelek életének egyszerűbbé tétele

Dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője: a kormányhivatali struktúra fontos célkitűzése, hogy helyben legyen elérhető. Ehhez elengedhetetlen az ügyintézők megfelelő technikai felszerelése. Segítségükkel a legkisebb településre is eljuthatnak az állami szolgáltatások.

 HITVALLÁS (5.oldal)

Tisztújító kongresszust tartott múlt hét szombaton a Demokratikus Koalíció. Az újból elnökké választott Gyurcsány Ferenc kevéssel múltkori országértékelő beszéde után ismét megragadta a lehetőséget, hogy hosszabban is megnyilvánuljon. Most akár humorizálhatnánk is és kifigurázhatnánk, hogy a magát következetesen demokratának hívó, a jelzőt nevében is viselő pártban furcsa módon egy elnökjelölt volt csupán, holott igazi demokrácia esetén az volna az egészséges, ha a szavazásra jogosultaknak minimum két személy és két irányvonal közül lehetne választani. De most a legkevésbé sincs itt a humor ideje, Gyurcsány Ferenc ugyanis nyíltan megfogalmazta politikai credóját, amely figyelmeztető jel kell, hogy legyen valamennyiünk számára.

 Inkubátorház Békésen a vállalkozásbarát településért

Felháborító, hogy az ellenzék az óvoda bezárását követeli (6.oldal)

Jó döntésnek bizonyult 2009-ben, hogy békési kezdő vállalkozások részére inkubátorházat hozott létre az önkormányzat. Az ötvenszázalékos uniós támogatással megvalósult beruházás 2010-ben kezdte meg működését. Izsó Gábor, Békés város polgármestere: az önkormányzat a továbbiakban is célul tűzte ki, hogy hasonló beruházásokkal újabb vállalkozásokat vonz a településre.

 ILLIBERÁLIS – LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA (6.oldal)

Gondolatok a demokrácia elméletéről és gyakorlatáról, az államszervezés és -irányítás finomhangolásáról

Térjünk vissza Orbán Viktor kijelentésére: az állam, a demokrácia legyen illiberális. Ezzel a Miniszterelnök nem tett mást, mint a „liberális” szót lecserélte az „illiberális” szóval. Akkor vajon Orbán Viktornak az volna a szándéka, hogy – a fenti nyelvtani szabály értelmében – szűkítse a demokrácia fogalmát, lényegében megfosztva azt a liberális értékektől, kidöntve vele egyik tartóoszlopát? Mielőtt a kérdésre válaszolnánk, megjegyezendő: minden valószínűség szerint itt, ennél a pontnál kötöttek és kötnek bele Orbánba bel- és külhoni „jóakarói” a balliberális dominanciájú nyugat-európai médiumokban és minden más módon. Azzal vádolják: megtagadja a liberális értékrendet és vele együtt a demokráciát, mivel – szerintük – csak egyfajta demokrácia létezik és létezhet, a liberális. Ez a szemenszedett rágalom tökéletesen egybevág az évek óta sulykolt azon próbálkozásaikkal, hogy elhitessék a világgal – Orbán Viktor nem demokrata. A mérsékeltebb hangvételű vád szerint: autoriter, azaz tekintélyelvű. Megjegyzés: 1. Orbán Viktornak tényleg van a szó eredeti, vagyis jó értelemben vett tekintélye. Kérdés: miért baj az, ha valakinek van tekintélye, legyen az szülő, tanár, bárki, politikus…? Sajnos, ezt a szót (fogalmat) is sikerült alaposan lejáratni, mint megannyi mást.

 Csorja Gergely: VESZPRÉM HELYIÉRTÉKE (19.oldal)

A veszprémi választás eredménye zeng a közéletben. A Fidesz lejtmenetben van, bajok vannak, megjelent az elégedetlenség. Oda a kétharmad. Az ellenzék és lényegében a teljes sajtó, ideértve a közben – vitorlás kifejezéssel – balra abdriftelő, azaz oldalra csúszó, sodródó Magyar Nemzet, Heti Válasz, Hír Tv, Lánchídrádió véleménytömböt, hibákról, térvesztésről, az Orbán-kormány lecsúszásáról beszél. Az eleve ellenzéki pozíciót felvevő médiumok pedig tulajdonképpen végjátékot emlegetnek. Még a múlt héten, tehát a veszprémi választás előtt a Klubrádióban Bolgár úr, Tóta W. Árpád és egy harmadik megmondóember azt hiányolta, hogy Amerika vagy Brüsszel miért nem küld tankokat Magyarországra. Abban megállapodtak, hogy ez biztosan nem történik meg, de egyikük belengette, hogy titkosszolgálatok azért még jöhetnek. Ezek a titkosszolgálatok majd mindenféle dokumentumokkal, lehallgatási jegyzőkönyvekkel fogják térdre kényszeríteni Orbánékat.

 

Keresse a Magyar Fórumot február 26-án, csütörtökön az újságárusoknál! De már február 25-én szerdán 9 és 10, 15 és 16.15. óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

Előfizetéssel kapcsolatos információk: +36-30-7545-017

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Idén tavasszal, Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.  

Budapesten, 2015. telén

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:  

11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.  

Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.