vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.27. 

Együtt Pálinkáznak

Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi, a Rabbiképző Intézet volt igazgatója, egyetemi tanár életének 93. évében, február 5-én hunyt el. A magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) megdöbbentette Benke László jobbikos viselkedése, aki az elhunyt emlékére ülve maradt. A zsidó szervezet közleményében azt írta, hogy a Jobbik képviselője az alapvető emberi tisztességet és a gyász méltóságát is semmibe vevő fellépésével kiírta magát a humánusan gondolkodó emberek táborából.

A Mazsihisz szerint a demokratikus érzelmű magyar társadalom felelőssége, hogy kikényszerítse az ilyen alakok távozását a magyar közéletből.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, ugyanazt megírta, amit a Mazsihisz, ám pálinkázásra hívja a jobbikost, „csak azért hogy az ilyen helyzetekben általános frusztrációt oldja”.

Gyurcsány azonnal rárepült a témára, pártja, a DK közleményt adott ki, mivel felháborítónak és elkeserítőnek tartja az ülésen történt szándékos sértést. A Jobbik képviselőjének nincs helye a XIII. kerületi képviselő-testületben – írták.

A XIII. kerület testületébe képviselőket adó pártok közös nyilatkozatot adtak ki, melyben elítélték a durva, kirekesztő és provokatív cselekedetet. Ezt az egyetlen jobbikos képviselő kivételével minden párt aláírta. A nyilatkozatban felszólították Benke Lászlót, hogy nyilvánosan kövesse meg a kerület közösségét, valamint minden jóérzésű magyar embert, és mondjon le a mandátumáról. Valamint a Jobbikot is felszólították, hogy határolódjon el Benkétől.

Az ATV Híradó stábja egyperces néma felállással adózott Schweitzer József rabbi emlékének. A Híradó adását ezért egy percre megszakították.

Na most ebből a cirkuszból, amit az ATV művelt Schweizer József halálából, mit gondolnak, mi következik?

Elmondhatják az ATV-ben, megírhatják a sajtóban hogy a Jobbik népszerűsége már akkorára növekedett, hogy követni sem tudják. Ebben persze benne lesz az üzenet, hogy azért mert a magyarok rasszisták, antiszemiták, fasiszták máskülönben nem támogatnának egy ilyen pártot egymilliónyian. Pedig nem antiszemiták a magyarok, nem is rasszisták, pusztán utálják azt a mérhetetlen erőszakosságot, amely minden ún. zsidó üggyé kreált hírt kísér, és a kétszínűséget, ahogyan ez az „ATV-n átjön”. Ahol amúgy kedélyes beszélgetéseket folytatnak a jobbikos képviselőkkel, akik közül nem kevesen, zsidóként vezető tisztséget töltenek be a pártban, mint régi kipróbált kommunista sarjak. A legszebb a mostani lelkes tudósításuk a jobbikos vezetés „hőstettéről”: A Jobbik péntek reggeli közleményében azt írta: a párt nem adott ki semmiféle utasítást, útmutatást a Schweitzer József haláláról szóló megemlékezést illetően, az elhunyt emlékével ugyanis nem kívánnak foglalkozni. Hangsúlyozták, hogy Benke László a magánvéleményét fejezte ki, amely alapján „nagyon úgy tűnik, nem igazán értett egyet a néhai főrabbi közéleti tevékenységével, megnyilvánulásaival”. A Jobbik hozzátette, hogy az üggyel kapcsolatban semmilyen lépést nem terveznek. Szinte ujjong az ATV-s beszámoló, mintahogyan ugyanezt teszi amikor közli, hogy mennyire megközelítette már a jobbik a Fideszt, az MSZP-t már el is hagyta! A fiatalok meg már mind jobbikosok stb.

 Amennyiben az ATV-ben valóban úgy gondolják, hogy a 13. kerületi jobbikos kiírta magát a humánusan gondolkodó emberek táborából, akkor mit törődnek vele, hogy mikor, hol, miért áll fel vagy marad ülve? Szegedi Csanád betérése óta tudni, cigányozni, becsület és dicsőség dolga, a sztárságoz zsidózni kell. Minél hülyébben minél vastagabban, annál jobb. Kirekesztés a normális beszédért jár. Az tiltva van. A józanság, az észérv. Most igaz ugyan, hogy Benke László az elhunyt rabbi emlékére ülve maradt, ám alkalmasint, ha a papírjai megfelelnek, márpedig megfelenek, majd ő is betér és el lesz felejtve minden: addig is követi megbízói utasításait úgy, ahogy azt a jobbikos vezetőket kiválasztók, szintentartók szeretik. Tételezzük fel, hogy tévedünk, a jobbikos egy nettó sötét bunkó. Ám legyen. De őellene akkor se tiltakozzon az a Gyurcsány, aki a mai napig egy zsidótól elkonfiskált tulajdonban él! Amúgy jobb, ha tudjuk, együtt indulásukat tervezik Tapolcán a Jobbikkal, korábban gond nélkül beállt az egész liberálbal Janiczák mögé, Ózdon, és ugyanők tolták együtt a cigányozót Miskolcon a jobbikkal. Én nem hallottam a Mazsihisz tiltakozását. És Önök?

 

czyla