vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.27. 

Hat légitársaság érdeklődik a temesvári repülőtér iránt

A temesvári légikikötő kereskedelmi igazgatója február elején Londonban részt vett a REETEX nevű, turizmus és légi közlekedés témájú nemzetközi találkozón, amelyen 60 ország képviselői vettek részt. A találkozó során a temesvári repülőtér képviselője hat légitársaság képviselőivel tárgyalt új repülőjáratok beindításáról.

 A Turkish Airlines érdekelt egy Isztambul–Temesvár járat beindításában. A temesvári utasok Isztambulon keresztül bármely ázsiai országba eljuthatnának. Az Etihad Airways Temesvár–Dubai és/vagy Temesvár–Abu-Dhabi járat indításának lehetőségét tanulmányozza. A Vueling Airlines egy Temesvárt Manchesterrel összekötő járat elindításában gondolkodik. Az Air Europa és az Alitalia olasz és spanyol városokkal teremtené meg a légi összeköttetést a temesváriak számára. A Thomas Cook légitársaság az Észak-Európai országok városaival kötné össze Temesvárt.

 „Érdekeltek vagyunk abban, hogy olyan városokba induljanak légi járatok, ahonnan a többi ázsiai országba eljuthatnak utasaink. Szeretnénk több észak- és nyugat-európai várossal megteremteni a légi összeköttetést. Fontos, hogy olyan repülőterekkel legyenek összeköttetéseink, ahonnan a világ bármely pontjára eljuthatnak a temesvári utasok” – nyilatkozta Daniel Idolu, a temesvári repülőtér igazgatója.

 Londonban a turisztikai cégekkel is tárgyalt a temesvári repülőtér képviselője, akik újabb nyári vakációs repülőjáratokat indítanának Temesvárról, például Dubaiba. Szó esett téli charter járatok elindításának lehetőségéről is.

 

Pataki Zoltán

nyugatijelen.com