vissza a főoldalra

 

 

 2015.01.09. 

Értünk, magyarokért!

A magyarság több mint egy évezrede a Kelet és a Nyugat határán, a világ nagy civilizációs törésvonalában él. Ez a földrajzi tény hatalmas terheket rakott népünk vállára. A szovjet kommunizmus ránk erőltetett változatát jó húsz éve hagytuk el, hogy újra része legyünk a Nyugat vérkeringésének. A XXI. század második évtizedének félidejében azonban újra világossá vált, hogy a magyarság elsősorban önmagában kell, hogy megállja a helyét. Elsősorban magára kell számítson, önmaga erejéből kell túlélnie, gyarapodnia.

Minden más várakozás illúzió. Ezért végre példát kell vennünk a világ sikeres kisnépeiről, meg kell értsük, hogy melyek azok a tulajdonságok és technikák, melyek majdhogynem eltűnő, kiirtásra ítélt, hazájától megfosztott vagy hatalmas erővel támadott népek megerősödéséhez, sikeres érdekérvényesítéshez, újjászületéséhez vezettek.

Példát kell vegyünk a finn nép élni akarásából és önszervező erejéből, példát kell vegyünk a zsidóság újjáéledéséből, érdekérvényesítésének kiteljesedéséből, példát kell vegyünk az írek szabadságszeretetéből és kitartásából.

Kezdeményezésünk Dunaszerdahelyről, tehát nem a mai Magyarország határain belülről indul. A feloldódás, az önfeladás itt sokkal kézzelfoghatóbb tény, mint az anyaországban, és sokkal világosabban látszik, hogy értünk, magyarokért, csak mi magyarok állhatunk ki.

A világban ma talán 15 millió magyar él. Ez a több tízmilliós, százmilliós, sőt milliárdot meghaladó nagyságú népek között elenyésző szám. A magyarság hangja csak akkor hallható, ha magyarok soha nem látott aktivitása, lobbytevékenysége, ha úgy tetszik nyomásgyakorlása ordítja szét érdekeinket Washingtontól Tokióig, Londontól Sidney-ig. Nem valami vagy valakik ellen, hanem értünk, magyarokért.

Ezért indítjuk mozgalmunkat. Létre akarunk hozni egy kiadványt, mely kézikönyvként szolgálhat a magyarság érdekérvényesítéséért munkálkodóknak, hogy milyen technikákkal kell hasznos kapcsolatokat építeni, mely külföldi intézményekhez kell fordulni, melyeket kell levéláradattal befolyásolni, és mikor és hol lehet tüntetéseket, akciókat szervezni. Hangsúlyozzuk, hogy céljaink csak annyiban politikaiak, amennyiben a magyarság politikai érdekeit szolgálják. De nem szolgálnak ideológiai vagy pártpolitikai érdekeket.

Álljunk ki magunkért, értünk, magyarokért!

 Dunaszerdahely, 2014 Karácsonya, Mikóczy Zoltán

 

A fenti kiáltványt az elmúlt időszak egyik legérdekesebb és legfontosabb kezdeményezésének látjuk, ezért címlapon közöljük. Mikóczy Zoltán, az ismert és tehetős üzletember, egy kivételes képességű versenyló, Overdose lévén vált országosan ismertté. A Magyar Fórum szerkesztőségét azonban nem Mikóczy úr üzleti sikerei vagy lóismerete győzte meg, hogy ez az újonnan induló mozgalom nagy jelentőségű.

Sokkal inkább két tény. Az egyik, hogy Mikóczy Zoltán hazaszeretetből jelesre vizsgázott, amikor klasszis lovát csak azért futtatta magyar színekben, hogy a ló sikerei magyar sikerek legyenek, és hogy Pozsonyban, egy hivatalos szlovák versenyen lejátsszák a magyar himnuszt.

A másik tény, ma magyar létkérdés. Ma Magyarországnak nincs érdekérvényesítő képessége. Nem csak mérete, katonai ereje vagy gazdasági teljesítménye miatt nincs, hanem azért sincs, mert a világban élő magyarok – tisztelet a kivételnek, a Mikóczy Zoltánoknak – nem állnak ki egységesen hazájukért. Nem vetik latba kapcsolataikat, gazdasági erejüket, tudásukat, hangjukat vagy fizikai valójukat, hogy hazájuk céljai megvalósuljanak.

Az is igaz, hogy az átlagembernek elérhető, világos útmutatást adó, egyértelmű gyakorlati teendőket kínáló szervezet – mint amilyen az amerikai zsidóságnak például az AIPAC – nem állt rendelkezésre. Most itt a lehetőség. Éljünk vele!

Lapzártakor érkezett a hír, hogy a határon túli magyarság prominensei közül többen az Értünk, magyarokért! mozgalom mögé álltak.

 

Csorja Gergely