vissza a főoldalra

 

 

 2015.01.23. 

Az izraeli miniszterelnöknek nincs keresnivalója Párizsban

Recep Tayyip Erdogan török államfő felszólalt Benjamin Netanjahu európai látogatása ellen, hangsúlyozva, hogy az izraeli miniszterelnöknek semmi keresnivalója nincs Párizsban egy terrorizmus elleni felvonuláson, miközben Izrael állami szintű terrorizmust folytat a palesztin nép ellen.

Erdogan emlékeztetett, hogy Netanjahunak nem áll jogában részt venni egy ilyen felvonuláson, mert a gázai övezetben végrehajtott offenzíva során az izraeli katonák nőket és gyermekeket mészároltak le.

Netanjahu részt vett Párizsban a terrorizmus elleni tömegdemonstráción, ahol integetett is a résztvevőknek és a sajtónak. Hogy néz ki, hogy egy személy, aki állami szintű terrorizmust folytat, és 2500 embert mészárolt le Gázában, most Európában van és integet? – mondta Erdogan. Úgy integetett, mintha az emberek érdeklődve figyelnék, és csak őt várták volna.

Az izraeli állami (2-es) TV-csatorna szerint Francois Hollande francia elnök korábban üzenetet küldött Netanjahunak, melyben arra kérte, hogy ne vegyen részt a felvonuláson, mert a jelenléte „megosztó tényező” lenne egy ilyen rendezvényen.

 

net