vissza a főoldalra

 

 

 2015.01.23. 

A Firesz – Duna Mente megtervezte a 2015-es évet

Az év első Firesz – Duna Mente vezetőségi gyűlésén megvitatták a gyülekezet-orientált új stratégia részleteit, a holland HOE alapítvány által kezdeményezett két projektet, megválasztották az év egyes alkalmainak a felelőseit.

 Új stratégia, mindennapok

 A legutóbbi, november 29-ei kibővített vezetőségi megbeszélés alapján – ahol egy új projektet fogadott el a vezetőség – a 2015-ös évtől egy még inkább gyülekezetorientált, a gyülekezeti ifiket segítő programot indítunk, melynek előkészületei jelenleg is zajlanak. A projekt lényege, hogy egy olyan anyagot dolgozzanak ki – a folyamatba lelkészeket és gyülekezeti ifjúsági vezetőket is bevonva –, melynek segítségével a helyi ifik működése előremozdulhatna.

Minden héten egy alkalom, melyben téma, játékok, énekek, közösségi élmény is be lenne iktatva. Ennek érdekében a közelmúltban egyeztetések zajlottak a pozsonyi és a komáromi esperesekkel, valamint lelkészekkel.

A közeljövőben még néhány kisebb előkészítő csoportot hívnak össze. Március 20–21. között egy „alapozó" napot tartanak, ahová a (leendő) gyülekezeti ifi vezetőket várják, ahol az egész projektet ismertetik, és „belekóstolnak" a módszerbe, hogy hogy is nézhetne ki egy-egy alkalom. A projekt csak akkor fog jól működni, ha mindenki, akinek fontosak a fiatalok, hozzáteszi a saját részét - állapították meg a gyűlésen. Ezért arra buzdítanak minden Firesz-munkatársat, hogy gondolkozzon el azon, melyik gyülekezetben tudná kamatoztatni tudását.  A projekttel kapcsolatosan még év közben kiadnak egy ismertető szórólapot. A kidolgozott anyag online lesz elérhető.

 Az ülésen hosszabban tárgyaltak a jelenlegi anyagi helyzetről. Sajnos veszélybe kerül az egyik főállású munkatárs, Gyurcsis Júlia állásának a finanszírozása, ugyanis nagyon kevés a rendszeres havi önkéntes adakozó, és ahhoz, hogy továbbra is tudják fizetni a munkabért, havonta legalább 500 euró bevételnek kell lennie. Mivel az ő munkaköre fontos, a vezetőség úgy döntött, hogy megpróbálja megszólítani azokat, akik fontosnak tartják az ifjúsági missziót, és vállalnák, hogy akár csak egy évig is, de havi rendszerességgel tetszőleges összeggel támogatnák a munkájukat.  

Jövőbeni alkalmak felelősei

Firesz – Duna Mente éves alkalmainak nagy részét sikerült elosztani az egyes felelősök között a következőképpen:

MEKDSZ Téli tábor – Bugyi Ágnes

Munkatársi nap – Gyurcsis Júlia

„Alapozó" alkalmak – Süll Tamás

Cursillo – Bugyi Ágnes

Lélegzetvétel – Chrén Veronika és Császár Krisztina

Tinitábor – Édes Zoltán

Imaéjjel/Virrasztás – Kelemen Sándor

Őszi tinihétvége – Süll Tamás

 Ezen túl még a tavaszi tinihétvége, a BalatonNET, a Ki-Belépő programokra keresik a felelősöket. Az őszi és a téli alkalmakat még a későbbiekben egyeztetik.

 A vezetőségről

A szervezet vezetősége nagyon fontosnak tartja, hogy megválasztott vezetőként kellő példával – a tagok előtt – elöljárjanak, ezért igyekeznek egyeztetni, milyen elvekhez tartsák magunkat. Igyekeznek nem csak informálni a fiatalokat a tevékenységekről, hanem személyesen is érdeklődni egyes tagok iránt, segítségül is jelen lenni. Amit vállalnak, abban számonkérhetőek és kimutathatóak akarnak lenni.

Az ez évi első megbeszélést január 9-én tartották Komáromban. A legközelebbi vezetőségi megbeszélést február 20-án tartják, előreláthatóan Alistálon.

Az alkalmat imaközösséggel zárták.

 

(firesz.sk nyomán Felvidék.ma)