vissza a főoldalra

 

 

 2015.02.04. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 6.száma!

A tartalomból:

Politikai összhangzattan (címoldalon)

Merkel látogatásainak súlya van. Nem feltétlenül a kancellár asszony személye miatt, sokkal inkább a mögötte álló állam, a világ negyedik legnagyobb gazdaságával rendelkező Németország miatt. Ebben a látogatásban a legfontosabb elem a gazdaság kérdése. A német államot, Németországot a legkisebb mértékben sem érdekli, hogy Magyarország milyen politikai rendszert alakít ki. Egyáltalán nem érdekli, hogy éppen miért hisztériáznak a civilek, hogy van-e sajtószabadság, vagy, hogy az ellenzék mit csinál. Németországot az érdekli, hogy Magyarország stabil, gazdaságilag megbízható partner-e, és hogy a magyar politika garantálja-e a német befektetések biztonságát.

 Csurka István: 1993: MIT LÁTNA A REVIZOR? (2.oldal)

Sokan emlékeznek ’90 tavaszára, amikor szerintük „a kommunisták a padlón voltak”, „össze voltak csomagolva”, és akkor igen könnyen félre lehetett volna állítani őket. Ez a vélekedés személyes tapasztalatokon alapszik. Ugyanígy a következő is, amely szerint ez az eltávolító mozdulat elmaradt. Sokan ekkor kezdtek gyanakodni a kormányra. Látták a régi kulcsemberek lógó orrát, alázatos előre köszönését márciusban, áprilisban, és felbátorodásukat, elszemtelenedésüket a paktum után.

 ÖT GYEREK (3.oldal)

A liberális véleményvezérek mint eszményi „entellektüelek”, a gyávaság és öncélú rombolás megszállottjai számára az egyetlen örömforrás a hivatalban lévő keresztény politikus családtagjainak, gyermekeinek sajtó általi vegzálása. A közös öröm végső soron érthető, hiszen similis simili gaudet. Orbán csak magára vethet, miért ilyen javíthatatlan? Se kábítószer, se pia, egy feleség, öt gyerek? Ha nem vesz példát a progresszív ellenzéki politikusok krémjéről, akkor ne csodálkozzon, hogy nem hordja tenyerén a liberálbolsi média. Tessék megváltozni, elismerni, rosszul nevelte a gyerekeket. A büdös kölök meg ne az Operában töltse az idejét, menjen csokit lopni, csaljon az érettségin, hazudjon reggel, délben, meg éjszaka.

 Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén

Munkánk sikerét bizonyítja, hogy csoportunkat a több mint negyven jelöltből a néppárti képviselők demokratikus és titkos szavazással az 5. helyre sorolták (4.oldal)

Dr. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő: a szabadságjogokat hirdető liberálisok, illetve a fenntartható fejlődést hangoztató zöldpárti politikusok nem adtak elsőbbséget a fogyatékossággal élő emberek jogait védő munkacsoport felállításához.

 A rezsicsökkentés szerepe az infláció letörésében

A magyarországi befektetők és a hazai vállalkozások is jól járnak (5.oldal)

Az idén létrejövő állami szolgáltatóval a Fidesz a szabadpiacon is letörné az energiaárakat, hogy a vállalkozásokra is kiterjedhessen a rezsicsökkentés. Az állami közműszolgáltató létrehozásával képesek lesznek a piaci árakat befolyásolni, tehát hatósági árazás nélkül csökkenthetik a vállalkozások terheit.

 A Matyóföld szívében

A népművészet autentikus színhelyén (6.oldal)

Folyamatos és dinamikus fejlődés jellemezte Mezőkövesdet az elmúlt négy évben. Jelenleg a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése vette kezdetét. A beruházás egyik legfontosabb eleme az uszoda teljes felújítása, valamint egy új fedett élménypark építése lesz, amely élményelemek mellett egy várhatóan négy csúszdából álló, ún. csuszaparkot is magában foglal. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere: a matyó népművészet UNESCO-listára történő felkerülésével őseink kultúráját, munkáját ismerték el. Őrizni kell és továbbadni kultúránk értékeit. Ez több évszázados munka volt eddig is, és lesz ezután is.

 Európa Belvárosa Program

A közterületek megújítása során kicserélik az utcák burkolatát és a környezetet is szépítik (7.oldal)

Az Európa Belvárosa Program második elemeként folytatódik a társasházak és a közterületek rekonstrukciója a józsefvárosi Palotanegyedben. A program második ütemének teljes költsége 622 millió forint, melyhez a főváros 318 millió forinttal járul hozzá, az önkormányzat pedig 122 millió forintos támogatást nyújt. A projekt keretében 24 társasház homlokzata és belső udvara újul meg. A felújításokhoz a társasházak tulajdonosai mintegy 182 millió forinttal járulnak hozzá. Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere: a közbiztonság területén az önkormányzat komoly fejlesztéseket hajtott végre. Ezek mindenféleképpen pozitívumok, és az ideköltözők számára ez húzóerő.

 Több pénz a mezőgazdaságnak 2015 és 2020 között

Emelkednek a termeléshez kötött támogatások (9.oldal)

A közvetlen támogatásokat illetően igen jelentős eredmény, hogy nagymértékben emelkedik a termeléshez kötött támogatások aránya, ami az állattartáshoz és a növénytermesztéshez kapcsolódó pénzügyi segítséget jelenti. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár: a kormány a munkaigényes mezőgazdasági ágazatok számára, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése érdekében elindítja a „Több munkahelyet a mezőgazdaságban!” programot.

 Kémelhárítás és szabotázselhárítás

Dr. Szakály Sándor könyvbemutatója a Józsefvárosi Galériában (12.oldal)

Január 27-én a Józsefvárosi Galériában mutatták be Dr. Szakály Sándor legújabb könyvét, melynek témája a magyar katonai hírszerzés és kémelhárítás története 1918 és 1945 között. Szakály Sándor elmondta, hogy már egyetemi hallgatóként foglalkozott a két világháború közötti magyar honvédség, s azon belül is a katonai felső vezetés történetével. A könyv összeállítása során azt tapasztalta, hogy azokból, akik a 2. vkf. osztályon vezető beosztást töltöttek be, a legtöbb esetben minimum altábornagy lett, és jelentős karriert futott be. Több idős katonával, hajdani attaséval, így Kéri Kálmánnal is beszélgetett a szerző, s ezután kezdte el kutatni a hírszerzők, attasék életútját. A szerző kifejtette, hogy a forrásokkal mindig nagyon óvatosan kell bánni. Erre egy példa Takách-Tolvay József attasé esete. Molnár János, az MSZMP KB Párttörténeti Intézetének igazgatóhelyettese Ellenforradalom Magyarországon 1956-ban c. könyvében azt írta, hogy gróf Takách-Tolvay József ’56-ban uszított a szovjet rendszer ellen. Ez orbitális hazugság, hiszen a hajdani attasé 1945. január 2-án az ostrom alatt életét vesztette.

 Csorja Gergely: TRIANON ZSIDÓ EMLÉKEZETE (19.oldal)

A Szombatban mint a neológ zsidók első számú fórumában, Heller Ágnestől Gerő Andráson át Somogyi Zoltánig terjedő véleménysávban – tehát tulajdonképpen a zsidó értelmiség elitje – a megszólalók Trianon kapcsán a holokausztról értekeznek. Méghozzá leginkább a következő összefüggésben: Trianon ugyan valóban igazságtalan döntés volt, de micsoda mindez a zsidóság tragédiájához, a holokauszthoz képest. Sőt! A szerzők többsége egyetért abban, hogy a Trianonra adott rossz reakció, az állami szintre emelt sovinizmus, revizionizmus és antiszemitizmus (!) vezetett a holokausztig. Somogyi az antiszemitizmus és revizionizmus összekapcsolására „bizonyítékkal” is szolgál: Akik a leghangosabban követelték az elcsatolt nemzetrészek visszaszerzését, azok követelték a leghangosabban a zsidók befolyásának csökkentését az élet minden területén. A fenti alapállás mellett apró csúsztatások is megjelennek, minthogy tulajdonképpen a magyarság tehet Trianonról, sőt valójában az önálló modern magyar állam Trianonnak köszönhető, mivel a magyarság 1848–49-ben nem tudta „kivívni” önálló államiságát és saját államberendezkedését (Szilágyi Ákos).

 

Keresse a Magyar Fórumot február 5-én, csütörtökön az újságárusoknál! De már február 4-én szerdán 12 és 16 óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

 A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Idén tavasszal, Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2015. telén

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:

 11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.