vissza a főoldalra

 

 

 2015.07.03. 

A minőségi magyar élelmiszer megérdemli a korszerű csomagolást

A magyar gazdaság egyik kitörési pontja a minőségi élelmiszertermelés. Egészséges, biztonságos, az élelmiszerlánc teljes hosszán nyomon követhető és kiváló minőségű termékek gyártása azonban csak korszerű csomagolás használatával lehetséges – fogalmazott Zsigó Róbert államtitkár a Tetra Pak új gyártósorának átadásán.

A budaörsi cég három év alatt 14 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, melynek eredménye az új gyártósor és 45 új munkahely.

Az élelmiszer-feldolgozás területén nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű beruházást valósított meg a Tetra Pak – mondta Zsigó Róbert, és kiemelte: a vállalat működési filozófiájában központi szerepet tölt be a mindenki számára elérhető, és biztonságos élelmiszerek biztosítása. Az ételek hagyományos, eredeti ízvilágának megőrzése, a költségbarát, ugyanakkor minőségi termékek rendelkezésre bocsátása egyaránt fontos a vásárlói igények és környezetünk egyensúlyának fenntartásában. Mindezt a most átadott korszerű technológia is biztosítja, ami a csomagológyártó cég innovatív munkájának köszönhető.

 Az államtitkár fontosnak nevezte a nagyvállalatok munkahelyteremtő, környezetbarát és a fenntartható fejlődésre való törekvését éppúgy, mint azt, hogy az itthon megtermelt élelmiszereket hazai munkaerő alkalmazásával dolgozzák fel, és a Magyarországon becsomagolt termékeket mind bel-, mind pedig külföldön értékesítik. A Tetra Pak vállalat ökológiai és gazdasági felelősségvállalása példaértékű minden hazai vállalkozás számára – hangsúlyozta Zsigó Róbert, aki emlékeztetett: az utóbbi években az élelmiszerlánc-biztonság egyre fontosabbá vált. Ennek érdekében a kormány kiemelt stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra. Ezért az Élelmiszeripari-fejlesztési Stratégia elfogadásával és az ágazat számára biztosított 300 milliárd forinttal segíti a minőségi magyar élelmiszerek előállítását és minél szélesebb körű népszerűsítését. A Földművelésügyi Minisztérium azon dolgozik, hogy minden magyar család asztalára egészséges, biztonságos és kiváló minőségű élelmiszerek kerüljenek. A Tetra Pak fejlesztése nemcsak a vállalat és a magyar csomagolóanyag-ipar egészének fejlődése szempontjából jelentős, hanem azt is bizonyítja, hogy a magyar gazdaság egyik kitörési pontja a minőségi élelmiszertermelés – mondta az államtitkár.

 A világ vezető élelmiszer-csomagolóanyagokat gyártó vállalata 2012-ben elindított programja keretében bővítette a budaörsi üzem csarnokait, továbbfejlesztette a Tetra Brik Aseptic termékcsalád gyártósorát, és telepített egy innovatív, hőkezelhető csomagolóanyagot gyártó Tetra Recart gépsort is. A fejlesztésekkel 45 új munkahely jött létre a cégnél.

 

(FM Sajtóiroda/MTI)