vissza a főoldalra

 

 

 2015.07.26. 

A közmédia meg a provokátorok

Úgy tűnik, nem az van, hogy a buzik provokálnak, hanem a kormány és médiája ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy úgy mutassa be a felvonulókat, mintha provokálnának. Ma volt a Budapest Pride, legalább 15 ezer ember ünnepelte önfeledten a szeretetet és egymás elfogadását. Amikor hazaértem, kíváncsi voltam, mi van a Fidesz-médiában, így felütöttem a hirado.hu-t, ahol egy kép fogadott egy feltehetően transz honfitársunkról, akit kilógó mellel fotóztak le. Épp ésszel fel nem tudom fogni, hogy lehetnek sajtómunkások, emberek ennyire vállalhatatlanok.

Írja bizonyos Jámbor egy internetes oldalon

 Számunkra meg úgy tűnik, akasztják a hóhért. A meleg felvonulás c. díszlet mögül kilóg a lóláb, az látszik ezen a fotón is, hogy tönkretett szerencsétlen életek roncsain át dübörög a meleglobbi kamionja és ciki a célba vett tudatlan és tapasztalatlan fiatalok esetleges idő előtti rádöbbenése: Úristen, pár év és én is ilyen leszek? Ez vár rám is?

Pedig a reklámokban Elton John, a rivalda, és a rengeteg pénz szerepel. Magyarországon el vagyunk maradva, panaszolják a szervezők, csak most először osztottak közel 200 milliót egy brancsbéliek szerint is szar film elkészítéséért, célzottan homoszexuális témára.

Hogy a film milyen lett, mi azt nem tudjuk, nem láttuk, hanem a legjobb barátaik írják róla az újságjaikban a kritikájukat, azt olvastuk. Mi csak annyit kérdezünk halkan, hogy biztosan jó kezekben van-e a filmművészet anyagi támogatásainak odaítélése? Állítólag felmérések vannak a világban arról, hogy a homoszexuálisok háromszor annyit költenek mint a heteroszexuálisok. Az Egyesült Államokban 800 milliárd dollárt, évente. Persze ők is át vannak verve. Mostanában lehet olvasni arról, hogy az a hatalmas kampány amely a HIV-vírus terjedéséről szólt, azt a célt szolgálta, hogy minél több homoszexuális kössön életbiztosítást. A nem beavatott biztosítók nem tudták, hogy hamis információkkal árasztják el a világot a betegség halálozási statisztikáját illetően, (például májgyulladásban sokkal többen halnak meg mint HIV-fertőzés következtében) ezért idegenkedtek a homókkal való szerződéskötéstől. Ekkor előlépett egy pénzügyi befektető, aki viszont pillanatok alatt multimilliárdossá lett, nyilván jó vastagon fogott a ceruzája, amikor a homoszexuálisok besétáltak a csak nekik előkészített biztosítási csapdába.

És egyáltalán mindenfajta deviancia elterjesztése annál jövedelmezőbb, minél inkább abnormális formát ölt. A disznóóllá pusztított környezetben az emberi formájukból kivetkőzött öntudatlanságig betépett és beszívott állapotban való fesztiválozás hívei egyre többen lesznek. Ennek az iparágnak a csúcsra járatása is baromi jó üzlet mindenkinek, kivéve azokat, akik délután hattól kezdve már a saját lakásukban sem értik egymás szavát.

A parádé hetének csütörtökén kaptunk a Kazinczy utcában lakó olvasónktól egy levelet, amelyben könyörögve kér bennünket, ne dobjuk ki a névtelen levelét, higgyük el, csakis azért nem vállalja a nevét, mert fél a megtorlástól. (?! ) Az írás egy segélykiáltás, arról tudósít bennünket, hogy az ún. bulinegyed lakójaként már az őrület határán jár. Különben is hányadék és szarkupacok között közlekednek a bulinegyedben, a romkocsmák közelében lakók, de most, hogy meg van hirdetve ez a parádé, hatványozódott az éjszakai tömeg és a velük járó zaj, a kosz, a piszok, a mocsok.

Meggyőződtünk, valóban tragikus a környezet látványa, de azért, hogy ne vádolhassanak bennünket elfogultsággal, a másság gyűlöletével, és persze a mindennapi saját tapasztalatunk híján inkább idegen tollakkal ékeskedünk: A parádék és romkocsmák feelingjének barátai és propagandistái sajtójából idézünk (Az életképek a Dohány utca, Kazinczy utca, Klauzál tér, Király utca és Wesselényi utca környékéről valók.):

…húsz év körüli fiú: …rózsaszín tüllszoknyát visel, balett felsőt, balett harisnyát, fején diadém, lábán gyerekmamusz…

…két német fiú, szőkék: az egyik alacsony nyúlszájú, a másik nagyon magas, két napja szinte folyamatosan isznak…

…a tér sarkán egy srác a földön ül: szétvetett lába között borosüveg és hamisan harmonikázik…

Az enteriőrt a hányás- és vizelettócsák, valamint a kihelyezett padok ülőfelületének közepén található ürülékrakások színesítik, nemkülönben a szennyáradatból hasznot húzók történetei: a komplett angol rögbicsapatról ahogy nejlon pongyolában és rózsaszín parókában döntöttek magukba mindent ami folyékony, meg az új-zélandi sportolókról, akik járda helyett a parkoló autók tetején közlekedtek, és a fehér ruhás menyasszonyról, aki egy méteres fallosszal a hóna alatt bulizott. A trendi mostanság az, hogy törpe növésű embereket bérelnek, magukhoz láncolják őket, és így szórakoznak egész éjjel. Ugyancsak ők mondják, hogy manapság naponta 30-40 ezer ember is megfordul a bulinegyedben, ezek 80%-a külföldi, akiknek számára a hányós-koszos-bulis-piás „minőségi” fiú- és lányprostituáltakkal tömött fővárosban bármilyen szolgáltatás az ő otthoni viszonyaikhoz képest fillérekért elérhető.

Ha nincs a Szimplakert, talán bulinegyed sincs ma Budapesten, tudtuk meg ugyanebből a kútfőből.

De mikor is indult ez a „nemes” program?

Demszky világvárosa 1990 óta folyamatosan épült. Kis tüske volt csupán Budapest vőlegényének a körme alatt az 1990–1994 és az 1998–2002 közötti intervallum.

2002 őszétől újra övék a fővároson kívül a kormányzati hatalom is: Budapest urbánus kultúrájában új fejezetet nyitott az első, Kazinczy utcai Szimplakert! Lelkendeznek az Orbán-kormány bukása után végre ismét a Demszky megálmodta világváros vállalkozói. Lemossuk gőzborotvával a mocskot, galambszart, a szmogos lepedéket a homlokzatokról, hogy megalkossunk egy szenzációs projektet! Harsogják.

2003 nyarán újabb siker: a romkocsmák átvették az irányítást a budapesti éjszakában, a szimplások ingyenes gyorstalpaló romkocsma-tanfolyamokat tartottak.

2004-ben öt új hely nyílt a Dob utcában, a Hegedű utcában és a Klauzál tér csücskében. (Ezeket a szemétdombokat a belváros kellős közepébe „alkották”, és azt hazudták, ez a trend összhangban áll a nyugati városfejlődési modellekkel.)

Sőt a Szimpla-helyek hálózata állami támogatásban is részesült.

A 2005-ös év bevételét több mint másfélszeresére turbózták fel.

A 2006-os volt a legjobb évük.

2007 nyarán jelentik diadalmasan: Teljes hálózatot üzemeltető, prosperáló vállalkozássá nőtte ki magát, és trendalkotóvá lettek a romkocsmák!

2015 nyarán sápítoznak: tudjuk, hogy sokaknak dráma a zaj a mocsok a hányás, hiába minden, nincs koncepció, nincs menedzsment írja az És, mintha ennek az általuk uralt velejéig korrupt trehány, rosszul üzemeltetett városnak egyes negyedeit a szocializmus szürkesége után nem az imádott Demszkyjükkel együtt változtatták volna pöcegödörré.

 

czyla

 ***

 „Függetlenül attól, ahogy a Legfelsőbb Bíróság miként dönt kis többséggel a történelem eme pillanatában, az emberi személy és a házasság természete változatlan és megváltoztathatatlan marad. Ahogy a Roe v. Wade nem zárta le az abortusz kérdését negyven évvel ezelőtt, az Obergefell v. Hodges nem zárja le a házasság kérdését ma. Egyik döntés sem gyökerezik az igazságban, s ezért mindkettő végül el fog bukni. Ma a bírói testület megint rosszul döntött. Mélységesen erkölcstelen és igazságtalan, ha a kormány kinyilvánítja, hogy két azonos nemű házasságot tud alkotni.

A házasság egyedülálló jelentése, mint egy férfi és egy nő szövetsége, a testünkbe van írva, mint férfi és nő. E jelentés megvédelmezése fontos része Ferenc pápa »integrális ökológiájának«, amelynek hirdetésére hív minket. A házasság újradefiniálásáról rendelkezni az egész országban tragikus hiba, ami sérti a közjót és a legsebezhetőbbeket, főleg a gyermekeket. A törvénynek kötelessége támogatni minden gyermek alapvető jogát arra, hogy amikor csak lehetséges, házas édesanyja és édesapja nevelje fel egy biztos otthonban.”

 

National Catholic Register

Amerikai katolikus püspöki kar:

„A Tragic Error”

 

Mi a véleményük a Budapest Pride-ról?

 „Fölöslegesnek, eltúlzottnak, érthetetlenül túldimenzionáltnak tartjuk, ami ráadásul sok ember érzéseit erősen sérti, köztük a miénket is. Minket is sokan illetnek megvetéssel a hitünk miatt, de nem szervezünk évente hivalkodó, külsőségeiben sokakat megbotránkoztató felvonulásokat. Mi is büszkék vagyunk sok értékünkre, de a büszkeségnek ez a kényszeres sulykolása, ami a melegfelvonulások nevében (pride) is, külsőségeiben is benne van, inkább az önmagukban rendkívül bizonytalan, kisebbségi érzésekkel küszködő, identitásválságban lévő emberek és közösségek sajátja. Társadalmi szempontból azt is aggályosnak tartjuk, hogy rengeteg fiatalnak ad helytelen példát, kialakulatlan szexuális és erkölcsi életüket még jobban összekuszálja.”

 

A Hit Gyülekezete  a melegházasságról: „Katasztrofális döntés”