vissza a főoldalra

 

 

 2015.07.26. 

Ne „nyócévezzünk” már!

Pedig van az úgy, hogy egyetlen év is megpecsételheti egy nemzet sorsát, nemhogy nyolc!

Azon a bizonyos 2002-es évben, a választások után tüntetők szállták meg az Erzsébet hidat, a szavazatok újraszámlálását követelték.

Párizsban a nemzeti ünnepen merényletet próbáltak elkövetni Jacques Chirac ellen. Michael Schumacher ötödszörre is Forma–1-es világbajnok lett. A pápa Erdő Pétert nevezte ki az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye érsekévé. 58 éves korában meghalt Schütz Ila színésznő.

Bár az MSZP–SZDSZ-kormány a kampány során az ellenkezőjét ígérte, mégis minden helyen leváltotta a vezető köztisztviselőket és az egyes intézmények irányítóit, úgymint: adóhatóság, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az ÁPV Rt., a Magyar Fejlesztési Bank, a minisztériumok, az országos rendőr főkapitány, a Köztársasági Őrezred vezetője.

Lamperth Mónika lett a belügyminiszter, beiktatásának napján menesztette a Köztársasági Őrezred parancsnokát és Orbán Pétert, az országos rendőr főkapitányt is leváltotta.

Az új emberek Salgó László, Erős János és Zdeborszky György Mészáros Tamás és Kamarás Miklós lettek.

Az oktatási tárcánál nemcsak a főosztályvezetőket, de a helyettes államtitkárokat is érintette a „tisztogatás”, azonnal beindult az SZDSZ-es Magyar Bálint, alighogy kinevezték miniszternek. Magyar Bálint szemrebbenés nélkül állította, a cserékre nem politikai okok miatt került sor, mert ők kizárólag szakmai rátermettség alapján mérlegeltek.

A választások után az MSZP– SZDSZ-kormány első ülésén visszavonta az Orbán-kabinet szinte minden, az év tavaszán hozott határozatát.

A balliberális hatalomátvétel legelején bejelentették egyes gyógyszerek árának mintegy 300 százalékkal való felemelését, és megígérték, minden gyógyszerért többet kell majd fizetni.

Emelték a villamos energia árát. A nappali áram ára azon nyomban kilowattóránként 7,7 százalékkal drágult, az éjszakai addig kedvezményes áramtarifa 13,7 százalékkal emelkedett.

Külön csoportot hoztak létre az SZDSZ frakcióülésén a négy szabaddemokrata vezetésű tárca és a párt munkájának, illetve kommunikációjának javítása érdekében.

Arról gyorsan döntött az MSZP–SZDSZ-kormány, hogy a kormányprogramot reklámkampányban népszerűsítik. Félszáz millió forintot nyert el erre a célra az SZDSZ választási kampányában részt vevő cég. A bennfentes cég megbízása az ő kormányzásuk alatt sosem korrupciót, inkább kölcsönös előnyt jelentett, azt bizonygatták, az ismeretségi körbe tartozó cég kiválasztása természetes, hiszen az legalább tisztában van az elvárásokkal.

Ezenkívül arról is döntöttek, hogy 15 percenként 600 ezer forintot fizetnek egy rendszeresen futó, ugyancsak a kormány tetteit népszerűsítő kampánycélú tv-műsorért. A műsor producere Herendi János, akinek felesége Görgey Gábor kultuszminiszter jogi tanácsadója lett, a több mint félmillió forintos költségvetést reálisnak találta.

Medgyessy Péter miniszterelnök állambiztonsági tiszti múltjáról kompromittáló dokumentumokat hoztak nyilvánosságra, minek hatására 2004-ben, benyújtotta lemondását.

Karsai József, az MSZP emblematikus figurája szerint nem az állambiztonsági múlt, hanem Gyurcsány Ferenc csinálta ki a miniszterelnököt. Ugyanilyen jövőt jósolt a pártnak is, ha egy zsigeri áruló kaparintja meg a vezetését. Márpedig Gyurcsányék mindent előre elterveztek, nem alkalom szülte puccs volt ez – tudatosan felépítették. Ezért lett Dobrev Klára 2002-ben Medgyessy Péter kabinetfőnöke, ezért foglalták el a megyei elnökségeket – állította. Trónkövetelőnek nevezte Gyurcsányt, akit az SZDSZ támogatott, bosszúból, mert Medgyessy Péter nem vett részt a játékukban, nem fogadta el, hogy húsz ember dróton rángassa a szocialista többséget – Karsai szerint Medgyessy Péter alapvetően nem tűrte a korrupciót, a túlárazott autópálya építéseket, ezért kellett mennie.

A szocialisták 2002-es találmánya az volt, hogy le a Fidesszel, mert ha marad, húszmillió román özönli el az országot.

Most minden, bárhonnan idekeveredett emberért egyenként sírják ki a szemüket ugyanazok, akik a gúnyhatáron túl élő magyar testvéreinket lerománozták, azzal bujtogattak, hogy elmegy minden pénzünk a menekültekre, ha marad a Fidesz. Ehelyett hatalomba kerülésük esetén azonnali nyugdíjemelést ígért Lendvai „sárga csekkes” Ildikó. Akkor a húszmillió románnak persze esze ágában sem volt idejönni, de most, az arab tavasz után Európára ugyancsak hideg tél köszönthet, ha csak ülnek nyelvükkel a szájukban az európai döntéshozók, és nem ismerik fel, hogy ami elindult, az nem más, mint egy globális népvándorlás.

Ebből egyenesen következik, hogy ha van egy csepp józan eszünk, a balliberális országvesztők akárkit is tolnának maguk előtt, nem téveszthetnek meg bennünket.

Nagy árat fizetett a társadalom azért a 2002-ben kezdődött nyolc évért. Hiába mondják, hogy ugyan már, ne „nyócévezzünk”. Az a vonat amely akkor elment és mi nem szállhattunk fel rá, mert töketlenkedtek (pardon!) az ország vezetői, 2015-ben már nem jár erre. Ez óriási felelősséget ró a Fideszre, remélem érzik a súlyát!

 

czyla