vissza a főoldalra

 

 

 2015.06.17. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 25.száma!

A tartalomból:

A TITOK VILÁGA

– A BILDERBERG CSOPORT – (címlapon)

A Bilderberg csoport találkozóin lehet, hogy unalmas gittrágás folyik, ahogy Kósa Lajos mondta, de az is lehet, hogy valóban itt a világ, országok, népek sorsát meghatározó döntések születnek. Mivel a rendezvény teljesen titkos és igen komoly intézkedéseket tesz a helyszínt biztosító állam, hogy illetéktelenek a közelébe se kerüljenek a találkozónak – annak ellenére, hogy ez jogilag tulajdonképpen egy magánemberek által létrehozott társaság szervezése – az egyszerű halandóban óhatatlanul felvetődik, hogy itt bizony valami titkos, illegális, demokrácia és állam feletti szervezkedés folyik. A gyanút erősíti, hogy a résztvevők titoktartási kötelezettséget vállalnak. Így aztán a szervezkedés némileg emlékeztet szervezett bűnözői csoportok vezetőinek, mondjuk a Cosa Nostra keresztapáinak találkozóira.

 CSURKA ISTVÁN BESZÉDE A TELEVÍZIÓ SZÉKHÁZA ELŐTT (1992) (2.oldal)

Tegyük fel a kérdést: azért hullatta a vérét a pesti srácok csapata, hogy ma, a demokrácia második esztendejében a Népszabadság legyen a legnagyobb lap, az egykori Szabad Nép örököse, Rákosi, Gerő, Kádár és Aczél kedves gyermeke, amelynek erőszakkal toboroztak olvasókat évtizedeken keresztül, és amelynek hatalmas birodalmát a magyar nép verítékéből építették fel, méghozzá úgy, hogy a tisztességes sajtót lekaszabolták, betiltották, az újságírók százait taszították le a pályáról és némították el, kényszerítették segédszolgálatra és megalkuvásra. Miért nem lehetett volna a rendszerváltozáskor a Népszabadságnak is újrakezdenie? Nulláról indulnia? Miért a Népszabadság előfizetését erőszakolja a demokrácia postája, és miért diszkriminálják a demokratikus, a most született lapokat és folyóiratokat? Hogyan lehet az, hogy a választásokon mindössze a negyedik helyre szorult úgynevezett szocialistáknak a maguk alig több mint tíz százalékával birtokukban van a legnagyobb példányszámú napilap, mert idejében átjátszották egy nyugati tulajdonosnak, aki nem sokat törődik a magyarországi viszonyokkal, és a közvélemény nagyrészt ennek a lapnak a befolyása alatt áll. Azt mondják, ez már nem pártlap. Ez nem igaz. Lehet, hogy formálisan nem a szocialista párt tagjai írják a nagy ferdítéseket, de valamikor nem is olyan régen bizony egyazon párt tagjai voltak és egy követ fújtak. De nem ez a lényeg. Fene bánja ma már ezt a párttagságot. Hiszen számos kiváló barátunk és számos segítőnk, fegyvertársunk van, aki szintén benne volt, de mai és tegnapi munkájával, hozzájárulásával, ügybuzgalmával és tehetségével már réges-régen bebizonyította, hogy köztünk a helye. Közülük soknak talán még nehezebb a helyzete, mert a tehetségtelen köpönyegforgatók siserehada, akik most az álliberalizmus terített asztaláról esznek, és csak azt lesik, mikor dőlünk ki a sorból, mikor roppanunk össze már, mikor áll vissza a hamisítatlan régi Kádár–Aczél-uralom, amikor már csak azt kell kitalálni, hogy milyen jogszerű vagy körmönfont indokkal távolítsák el akár az életből is a demokrácia harcosait, ezek a semmirekellők sokszor éppen ezeket a barátainkat kezdik ki igazán, akik őszinte fordulatot hajtottak végre az életükben, vagy akiknek nem is kellett, mert egész működésük már abban a korszakban is a magyarság szolgálata volt.

 Csurka István: Reformkommunisták (3.oldal)

Lám, egy korszak jelképes lezárása már megint egy temetés. És micsoda temetés! Mennyi gonoszság, mennyi elvetemültség került elő a mélyre ásott gödrökből, micsoda szégyen és micsoda döbbenet. Az ember elirtózik a gondolattól is, hogy végigélte, végighallgatta és végigszenvedte ezt a gyalázatot. Résztvevők voltunk, bűnösök és áldozatok. Most, a gyász pompás óráiban csak egyetlen fogalmunk lehet: a megtisztulásé… A mostani elképzelések szerint Nagy Imre sírjánál az a Méray Tibor fog beszélni – meglehet a család akaratából, de hát lehet itt valami a család akaratából s a nemzet ízlése ellen? – akit emigrációs munkája, könyvei, kiállása kétségtelenül feljogosít a részvételre, annak idején a Nagy Imrekörhöz tartozása pedig akár egy mostani kormánykitüntetésre, de Rákosi-korszakbeli múltja, véresszájú hazudozásai a koreai háború idején, az a viszolygás, amely már ötvenhat környékén is övezte pálfordulását, semmiképpen sem arra, hogy a legfontosabb, a nemzet egészéhez szóló beszédet elmondja és az új korszak könyvének első lapján szerepeljen. Ez súlyos hiteltelenség. Ettől csak megkeseredik a szánk íze.

 BEVÁNDORLÁS (3.oldal)

Nyilván nem az embercsempészet ténye adja önmagában a drámát, hisz az mindig volt, hanem az, ahogyan az ember tragikus léthelyzete a brutális méretű menekülő tömegben megjelenik. A menekülők és a befogadni kényszerülők valóságosan közös drámája. A Földközi tengerbe veszettek, a sivatagokban elpusztultak, már nem kérnek kenyeret. De ha nem védjük határainkat, ha mindenkit beengedünk nekünk sem marad kenyerünk. A helyzet fenyegető. Dönteni kell. A döntést mondják gonosznak, pedig ez a globalizmus okozta nyomor és kilátástalanság gonoszsága. A magyarok nyakán 2010 előtt ülő globalistáknak a magyar nép sorsa soha nem volt tétel. Az Orbán-kormányt a 24. órában találta meg a végzetes helyzet. Az már a világ más táján el lett döntve, hogy toloncolni kell. Az osztrákok hozzánk, a németek és egyáltalán a végén mindenki mindenkit hozzánk toloncol majd vissza, illetve oda, ahol a menekülő átlépte a schengeni határt. Feltételezem, felvilágosítási szándéktól vezérelve, de azért a pánikkeltéstől tartózkodva döntött a kormány a plakátok kihelyezése mellett.

 Közigazgatási rezsicsökkentés

Szeptemberre állhat össze a törvénymódosítási javaslatcsomag (4.oldal)

Két hónapon át tartó konzultáció kezdődött a közigazgatási rezsicsökkentésről, arról, hogy a közszolgáltatásokért fizetendő díjak közül melyek csökkenjenek vagy szűnjenek meg. A részletekről Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára nyilatkozott.

 Biztonságosabbak lesznek a gólyatáborok

A szervező személyesen felel a táborért, az ott megrendezett programokért (5.oldal)

2014. augusztus 29-én megerőszakoltak egy lányt egy fonyódligeti gólyatáborban. 2013-ban pedig a fővárosi jogi kar gólyatáborában történt nemi erőszak. Dr. Rétvári Bence államtitkárt arról faggattuk, hogy milyen eszközökkel lehet elérni a gólyatáborok biztonságát.

 Schiffer nekiment a holokausztoktatásnak (5.oldal)

Schiffer András, az LMP társelnöke bírálta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) döntését, miszerint kötelező tárgy lesz a holokauszt. Schiffer a parlamentben kifejtette: egyetemen, felnőtt tanulóknak előírni ezt a tárgyat abból a célból, hogy csökkentsék az antiszemitizmust nem szabad. Auschwitz ugyanis „nem a zsidók ügye”, hanem az emberiség és minden magyar közös ügye. Szerinte az eszköz, amit az egyetem választott káros, kontraproduktív. Nem gyakran fordul elő, hogy részben egyetértünk Schiffer Andrással, de kétségtelen, hogy tudományegyetemen a holokauszt oktatása, mint önálló, kötelező tárgy több kérdést is felvet. Egyrészt milyen tudományos vagy oktatási alapon lehet szakiránytól függetlenül előírni tantárgyakat egy tudományegyetemen? Milyen alapon kötelezhető egy informatikus, aki adott esetben milliókat fizet ki a diplomájáért, hogy egy történeti tárgyból vizsgázzon, aminek érintőleges köze sincs szakterületéhez?

 Mentőöv az eladósodottaknak

Hogy a család ne maradjon fedél nélkül (6.oldal)

Június 10- én kezdődött el az általános vita a parlamentben a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatról. Milyen adósoknak segíthet a magáncsődvédelem, és mi lesz a vagyonfelügyelő szerepe? – kérdeztük Szászfalvi Lászlótól, a javaslat egyik benyújtójától.

 Csorja Gergely: Az elmulasztott ígéretek földje (6.oldal)

Miért nehéz Magyarországon és miért könnyebb Németországban? Miért működnek a német vállalkozások és miért vegetálnak a magyarok? Ezekre a kérdésekre hosszas történelmi, szociológiai, kulturális, geopolitikai, gazdasági és ki tudja még hány szempontú választ lehet adni. Okok és okozatok millióit nevezhetjük meg… Arra, hogy az állam és a hatóságok segítik majd az életünket 1990 óta négy évente kapunk ígéretet. Talán ideje volna beváltani, ugyanis az mindenkinek jó. Nekünk, az államnak, Magyarországnak.

 A közlekedésbiztonságért

Kiemelt feladat a megelőzés (7.oldal)

„Vigyázz rám!” elnevezéssel kampányt indított az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság. Berzai Zsolt alezredes: az egész évet átölelő kampánycélja a baleseti kockázat csökkentése, illetve a partnerségen alapuló biztonságos közlekedés elősegítése.

 Több segítség a civileknek

A határon túli magyarokkal közösséget építő civilek az egész nemzet számára hasznos tevékenységet végeznek (9.oldal)

Már senkit sem tudnak megtéveszteni az 1%-os felajánlások és más adományok kamataiból ügyeskedni akarók. Amelyik civil szervezet nem tud elszámolni, annak vissza kell fizetnie az adófizetők pénzéből nyert támogatást – közölte lapunkkal Dr. Deák Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

 Még több figyelem az időseknek

Megállapodtak a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramjáról (10.oldal)

Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek program infokommunikációs továbbfejlesztésével is igyekszik javítani az idősek biztonság- és közérzetét. Jeneiné dr. Rubovszky Csilla szerint az idős emberek mindennapjaiban az egészségükre való odafigyelés, a biztonságuk garantálása és a magányosabb napok enyhítése a három legmeghatározóbb szempont.

 Rendben vagyok

Lépjenek ki a szerzetesek a félhomályból (12.oldal)

Június 1-jén a szerzetesi életet bemutató kampányt indított a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája. Fr. Kiss Didákot, a kampány egyik „arcát” kérdeztük a célokról, s arról, hogy ő maga valóban rendben van-e.

 Märle Tamás: Újabb hidegháború – Kárpátalja – (18.oldal)

A Pentagonban tárgyalt elképzelés szerint az Egyesült Államok nehézfegyverzetet állomásoztatna a Baltikumban és más kelet-közép-európai országokban az ukrajnai orosz beavatkozás miatt aggódó NATO-szövetségesek megnyugtatására, egyben esetleges további agressziók megelőzésére – írta vasárnap a The New York Times. A tekintélyes napilap amerikai és NATO-illetékesekre hivatkozva azt írta, a javaslat tankok, tüzérségi harci járművek és összesen akár ötezer katona felfegyverzésére elegendő más nehézfegyverzet Lettországba, Litvániába, Észtországba, valamint Lengyelországba, Romániába, Bulgáriába és esetleg Magyarországra való ideiglenes áthelyezésére vonatkozik. (Az ideiglenesség fogalmáról már van tapasztalatunk…)

 Alapjövedelem-kísérlet (19.oldal)

Mi áll a finn csodának is nevezett rendszer hátterében? Szociális újítások, problémamegoldás és a kihívásokra adott egyedi válaszok. Finnország népessége 5,4 millió fő, a népsűrűség csupán 15,7 fő/km2. A lakosság zöme – mintegy 1,3 millió ember – az ország déli részén, a főváros környékén él. Az ország további nagyobb városai Espoo, Tampere, Vantaa és Turku délen, Oulu pedig északon. A várható élettartam gyorsan növekszik, manapság a finnek tovább élnek, mint bármikor korábban, ám Finnország népességének korösszetétele kihívások elé állítja az országot. Az idősek száma az elmúlt negyven évben megötszöröződött. Finnországnak két hivatalos nyelve van: a finnt a népesség 90 százaléka, a svédet 6 százaléka beszéli. 1923 óta teljes vallásszabadság van Finnországban. A finnek többsége az evangélikus (lutheránus) egyház tagja (mintegy 78%), míg 1,1% az ortodox egyház tagja. Finnország kiváló oktatási rendszerének köszönhetően 2009-ben a PISA felmérés (Programme for International Student Assessment) a finn tinédzserek matematikai, természettudományos és olvasási készségeit a közel hatvan vizsgált ország közül a legjobbnak, vagy ahhoz közelinek találta. A finn iskolai rendszer erőssége a kiválóan képzett pedagógusokon kívül abban rejlik, hogy mindenkinek egyenlő tanulási lehetőséget biztosít, társadalmi háttértől függetlenül. Finnország erőssége a logisztikában, a nyelvtudásban és a kockázati tőke területén felhalmozott tapasztalataiban rejlik.

 

Keresse a Magyar Fórumot június 18-án, csütörtökön az újságárusoknál! De már június 17-én 9 és 11 óra, ill. 16 óra és 18 óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

Előfizetéssel kapcsolatos felvilágosítás: +36-30-7545-017

 

Keresse föl a Magyar Fórum Facebook-oldalát! Ha elégedett annak tartalmával, akkor „tetszikelje”, idegen szóval „lájkolja” az oldalt.

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!  

Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2015. júniusa

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:

 11712004-20341426  

Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.