vissza a főoldalra

 

 

 2015.06.19. 

Árus Zsolt feljelentette a DNA-t

Feljelentést tett a bíróságon Árus Zsolt az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály ellen. Azt állítja, a vádhatóság többrendbeli hivatali visszaélést követett el a Gyergyószentmiklós polgármesterének ügyében történt kihallgatása során.

Még március elején kihallgatta Árust a marosvásárhelyi DNA, az eljárás szabálytalanságai miatt petícióval fordult az ügyészség vezetőjéhez, melyben felvetette, hogy: „törvényes módon szerezte-e meg az ügyész a telefonszámát, illetve azt, hogy lehet-e valakit telefonon beidézni".

 A beadványra több választ is kapott, mely szerint az eljárással minden rendben van, de mivel nem tértek ki sem a telefonos beidézés jogosságára, sem a telefonszám megszerzésére Árus újabb levélben kérte az ügy tisztázását, ugyanakkor panaszt tett a főügyészre a Legfelsőbb Bírói Tanácsnál. Árus Zsolt szerint az is törvénybe ütközik, hogy információkat szivárogtattak ki a sajtónak, a jelek szerint politikai céllal, a DNA pedig nyilvánvalóan nem politizálhat.  

A média közlemények mind arról szóltak, hogy a Székely Nemzeti Tanács alelnökét beidézték, annak ellenére, hogy Mezei János ügyében nem ilyen minőségében hivatták. Árus kijelentette: „Jogsértések ellen csak politikai eszközökkel nem lehet harcolni. Kell a tiltakozó nyilatkozat, kell a közvélemény, illetve nemzetközi szervezetek tájékoztatása, és aki jogsértést követ el, azt bíróságon kell ezzel szembesíteni" – állítja Árus.

 

Vincze Csilla

marosvasarhelyiradio.ro