vissza a főoldalra

 

 

 2015.06.26. 

Bevándorlás

A jéghegynek ütköző Titanic zenekara az elsüllyeszthetetlenként reklámozott hajó fedélzetén az utolsó pillanatig játszott.

Hittek a hazugságnak, mind odavesztek.

A hajótársaság tulajdonos főnöke, az acélkolosszus kitalálója és finanszírozója bizonyos Ismay úr, aki az elsüllyeszthetetlen hajóról szóló propagandát is fizette, megmenekült.

A harmadosztályon utazók elől elzárták a menekülési útvonalakat, a nagypénzűek, köztük az ötlet és pénzember J. B. Ismay elsőnek hagyta el a süllyedő acélkolosszust. A 2200 utas hetven százaléka a jeges Atlanti óceán fenekén végezte be, nekik nem jutott mentőcsónak. Érdekes, hogy Morgan Robertson tizennégy évvel a hírhedt hajókatasztrófa előtt 1898-ban kiadott művében egy Titan nevű óceánjáró történetét meséli el, amit a világ legnagyobb hajójaként, és elsüllyeszthetetlenként hirdetnek, és első útján, egy áprilisi éjszakán az Atlanti-óceán északi részén, négyszáz mérföldre Új-Fundland partjaitól jéghegynek ütközik, elsüllyed, és utasainak fele a tengerbe vész. Az író hátborzongató pontossággal írta le a másfél évtized múlva bekövetkező katasztrófa részleteit.

A Titanic a huszadik század egyik legnagyobb hatású metaforája, mert mint annyi más XX. századi hazugság ez is lelepleződött. A rabló kapitalizmus kampányfogása volt a Titanic sérthetetlensége, hogy elsüllyeszthetetlen. De elsüllyedt. Megtörtént a megtörténhetetlen.

A Titanic katasztrófája a mégolyan hatásosan dolgozó propagandagépezet segítségével felépített illúziók tarthatatlanságára utal. Ha hazugság helyett – ahogy ma mondjuk – a projektbe beleprogramozták volna a nem várt következményeket, akkor fel lehetett volna készülni. Elkerülni nem lehetett (hiszen bekövetkezett), de az emberáldozat minimalizálható lett volna.

A Titanic metafora tökéletesen passzol a globalizmus elkerülhetetlen katasztrófájához. Hiába a gondosan felépített illúzió: a világot napjainkban igazgató transznacionális társaságok rejtett struktúráira épülő főhatalomba vetett hit, csalfa délibáb. Hiába hirdetik, hogy a liberális demokrácia globális hegemóniájával idilli korszak köszönt az emberiségre. A hegemónok uralta világ gazdasági, kulturális, és vallási töréspontok mentén reped szét, és korábban elképzelhetetlen méretű konfliktusok küszöbén áll.

A történelemből kiesettek, a roncstársadalmak népe a teljesen széttört, társadalomnélküliségbe taszított háborús övezetekből a nagy és szinte elviselhetetlen szegénységből, a biztos halálból milliók menekülnének. De nekik nem jut mentőcsónak, s ha mégis, felborul.

A világ népességének 80%-át, tehát hatalmas tömeget érint negatívan a globalizmus. Az elviselhetetlenségig igazságtalan és egyre növekvő jövedelemkülönbségek destabilizálják a világot. A nemzetközi feszültségek, a terrorizmus, a fegyver-, drog- emberkereskedelem, a maffiák határokon keresztüli szerveződése, a környezet fenyegető romlása, az egyre szaporodó és sajnos, sokszor Amerikából vezényelt véres, helyi háborúk nyomában járó nyomor indukálta népvándorlás hulláma elönteni látszik Európát. A 2011-től induló arab tavasznak elnevezett népirtás során végigsöpört orkán eddig még nem látott méretű tömeget sodor Európa partjai felé. Ennek a katasztrófának megvannak nemcsak az előidézői, de a vámszedői is, a liberalizmus hamis prófétái és a végállomás kispályás embercsempészei. Nyilván nem az embercsempészet ténye adja önmagában a drámát, hisz az mindig volt, hanem az, ahogyan az ember tragikus léthelyzete a brutális méretű menekülő tömegben megjelenik. A menekülők és a befogadni kényszerülők valóságosan közös drámája. A Földközi tengerbe veszettek, a sivatagokban elpusztultak, már nem kérnek kenyeret. De ha nem védjük határainkat, ha mindenkit beengedünk nekünk sem marad kenyerünk. A helyzet fenyegető. Dönteni kell. A döntést mondják gonosznak, pedig ez a globalizmus okozta nyomor és kilátástalanság gonoszsága. A magyarok nyakán 2010 előtt ülő globalistáknak a magyar nép sorsa soha nem volt tétel. Az Orbán-kormányt a 24. órában találta meg a végzetes helyzet. Az már a világ más táján el lett döntve, hogy toloncolni kell. Az osztrákok hozzánk, a németek és egyáltalán a végén mindenki mindenkit hozzánk toloncol majd vissza, illetve oda, ahol a menekülő átlépte a schengeni határt. Feltételezem, felvilágosítási szándéktól vezérelve, de azért a pánikkeltéstől tartózkodva döntött a kormány a plakátok kihelyezése mellett.

Mégis hol a probléma? Ott, hogy a felvilágosító plakátok ellen fellépő propagandisták a jobboldali magyar ember lelkében élő úri mentalitására apellálva támadja a plakátok szövegének – mi tagadás, idegenszerű – durvára sikeredett nyelvezetét. Az is lehet ok a támadásra, hogy vajon mennyi pénzt kapott a nyugati plakátokat lemásoló cég, ki maradt ki az üzletből? Aztán még valami: a kétfrontos támadás egyik vonalán a durvának ható szöveget bírálókat tolják maguk előtt, a másik vonalon pedig cirkuszi produkciót adnak elő.

A levegő akrobatáiként feldicsértek, korábban legfeljebb a lepedő akrobatáiként elhíresültek alá kötelet feszítenek.

A kötél egyik végét a Jobbikot a másik végét a balliberálist (MSZP– Együtt–DK stb.) fenntartó pénztőke markolja. Így elegendő, ha az aktuális politikai kötéltáncos kezébe nyomnak egy rafinált kis legyezőt, melyet az nekitámaszt a sajtóban frissen fújó balliberális plakátellenszélnek. A táncikáló azt reméli ez az ellenszél 2018-ig a kötélen tartja őt. A produkció kártékonysága beláthatatlan, hiszen a tömegek felvilágosítása helyett a félrevezetésük céljából rendezik. Mert úgy igaz, ahogy Orbán az arab üzletembereknek tartott konferencián mondta, hogy nálunk még nincsenek migránsokkal megtöltött gettók, jöhetnek a befektetők, szívélyes nép vagyunk. Ez a mai helyzet. Ám egy felelősen gondolkodó államférfinak az előrelátás a fő erénye. A liberális hulladék ezt szeretné hiteltelenítéssel eliminálni.

A Titanic katasztrófáját egy angol író Morgan Robertson másfél évtizeddel korábban látta.

Egy magyar költőnek Vörösmarty Mihálynak a látomása: „…a sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül..” (1836) több mint másfél századdal korábbi.

Amúgy a plakátolás ötlete és szövege a liberálisok által fetisizált nagybetűs Nyugatról származik. A teljesség igénye nélkül lássuk néhány uniós kormány, illetve párt felhívását:

„Illegálisan vagy az Egyesült Királyságban? Menj haza, vagy nézz szembe a letartóztatással!”

„A csempészek hazudnak! Gazdasági okokból nem jár menedékjog Ausztriában!”

„Megtisztítjuk Badalonát! A Raval nem válhat iszlám gettóvá!”

(Spanyolországot kormányzó Néppárt)

„Vége a hamis toleranciának! A német kötelező! Nincs török tolmács! Nincs minaret!”

(Szabadságpárt Ausztria – FPÖ)

„Állítsuk meg a tömeges bevándorlást!”

(Svájc Néppártja – SVP)

„Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!”

(Dán Szociáldemokrata Párt)

 

czyla