vissza a főoldalra

 

 

 2015.05.22. 

Ember kell a gátra

A magyarországi liberálbolsi pártok és a velük szimbiózisban élő sajtójuk provincializmusa megdöbbentő.

Pedig hogy szeretnék magukat világpolgárnak láttatni. Miközben a küszöbön álló változások a népvándorlások korához hasonló, a mai európai ember számára szinte elképzelhetetlen konfliktusokat jósolnak, ezek bezárták magukat mindörökre Habony Gucci táskájába.

Idióták. Semmit sem tanultak, azóta hogy a nagy bolsi bukás tavaszán Gyurcsányt, Bajnait és Lendvai Ildikó nagysasszonyt közvetítették, amint torkuk szakadtából bömbölték, hogy a föld fog sarkából kidőlni, s most, mikor tényleg kidőlni látszik, ugyanezek egy végtelenített szalagról Timike, Andy Vajna, Gucci táska, „a szűk férfiöltönybe bujtatott korrrruuupcióóóóóóóó” c. nótát játsszák. Ezeket hiába akarja segíteni a nagy nemzetköziség, ezek olyan hülyék, hogy a jól kitalált tervet is keresztülhúzzák. Megtették nekik azt szívességet, hogy ideküldtek egy „jó barátot”, aki tollba mondta, bemutatta, hogyan kell kormányt buktatni. Rendeztek a megsegítésükre egy nagy nemzetközi ihletésű offenzívát, megmozgattak az érdekükben összességében mintegy tízezer embert, úgy gondolták legjobb élőben a tévéik képernyőjén lenyomni a nép torkán: itt van, végre megérkezett az alapvető társadalmi hangulatváltás! Pluszban kiosztottak számukra két képviselői helyet a Fidesz veszprémi „készletéből”.

A szoci szavazókkal orrba veréssel felérő áldozatot mutattattak fel egy jobbikos és egy független mandátum megszerzése érdekében. Azt harsogják mindenütt, hogy a Fidesz nem csak a kétharmadot veszítette el, (ami tényszerűen csupán annyit jelent, hogy 133 helyett, 131 kormánypárti képviselő van a 199-ből a parlamentben, kényelmes többségben), hanem a szétesés határán is áll. Azt persze mi nem tudhatjuk, vannak-e kezelhetetlen törésvonalak a Fidesz–KDNP pártszövetségben, ám arra jól emlékszünk, hogy Orbán gyökeresen más szerkezetű társadalom vízióját vázolta fel, mint ami 2010-ben roggyant össze. Éppen a liberálbolsevik elit rátehénkedése következtében. A tapolcai eredmény azt mutatta, hogy a Fidesz a legnehezebb helyzetben is össze tudja szedni magát. Legutóbb néhány száz szavazat választotta el a győzelemtől, mégpedig az a néhány száz, amelyet a helyi szóbeszédnek megfelelően, a másik oldal hívei adtak le az utolsó pillanatban a jobbikos jelöltre. Ha Orbán komolyan beleveti magát a kampányba és a saját maguktól elvárt kommunikációs kijózanodás is bekövetkezik, nem kell blikkfangos ellenstratégián agyalniuk, ugyanis helyzet van, 2018-ban meg még inkább helyzet lesz. Mégpedig nagy valószínűséggel világpolitikai. Ahhoz pedig ember kell a gátra. A megalkuvókkal nem sokra megyünk, de a feleslegesen hőbörgők sem szolgálnák a haza javát.

Már az elmúlt negyedszázad is sok tanulsággal szolgál. Komoly gazdasági érdekünk, hogy például a Szovjetunió helyébe lépő országokkal, különösen Oroszországgal, jó kapcsolatunk legyen. Ez a hatalmas és ásvány-, illetve bányakincsekben gazdag ország döntően Putyinnak köszönhetően szuperhatalom maradt, s mint ilyen nyilván nem akar közvetlen konfliktusba kerülni a másik szuperhatalommal, mert tudja, hogy ez egy következő világháborúhoz vezethetne. Ebből következően Putyin egyáltalán nem viselkedhet kiszámíthatatlan politikusként, inkább praktikus ember kell legyen, aki a tárgyalásos megoldások híve. Ehhez képest a nyugati propaganda, ahelyett, hogy elismerné az oroszok legitim érdekeit a Krímben, nem vesz tudomást arról, hogy éppen a Nyugat az, amely Putyin számára egyszerűen elfogadhatatlan eszközöket vetett be. Nem Putyin volt az, aki elvesztette a kapcsolatát a valósággal. ő pontosan tudja, tudta, hogy a XX. századot uraló Szovjetunió vezette politikai rendszer megbukott. Hiába beszélnek a hetvenedik évfordulóval kapcsolatban erőfitogtatásról, abban semmilyen veszély nincs, ha felvonulnak. Sokkal jelentősebb veszély rejtőzik a belső egyensúly mesterséges megtörésén munkálkodó titkosszolgálati beavatkozásokban. Ez a világ fő problémája. A miénk is. Aki a CIA- és egyéb titkosszolgálati ügynökök sokaságának szorgalmas magyarországi tevékenységéről, ezen belül politikai pártok létrehozásáról, támogatásáról, az egész magyar belpolitika egyébként nagyon káros befolyásolásáról, a rendszerváltás kisiklatásáról beszélt, vagy írt, azt az összeesküvés-elméletek rabjának festették le, és persze gyagyának. Hogy a politikailag látók észrevételeit egyáltalán nem a fantázia szülte, arról nyíltan, csak mostanában esik szó. A 80-as évektől az SZDSZ felépítése ellenzéki mozgalomként volt az első nagyon komoly titkosszolgálati aktus, amely a magyar nemzet szuverenitását veszélyeztette, s az ő visszacsempészésük a hatalomba, befolyásolási lehetőségük magas szinten tartásának szándéka a mai napig nincs feladva, olyannyira, hogy a legutóbbi választások eredményeinek nyilvánosságra kerülése óta tartó zűrzavar keltése éppen e hatalmi struktúra újjáépítésének az érdekében folyik.

Miközben az egyik oldali befolyásolásról a liberális sajtó tudomást sem vesz, azt igyekszik elhallgatni, addig az oroszoknak a szélsőjobboldali pártok körüli befolyásolását, a maga kétkulacsos módján, igyekszik semlegesíteni Európában. Azt, hogy a színfalak mögött a szemben álló felek gyengíteni akarják egymást, fel kell ismerni. De miért kellene, hogy Magyarország nyugalomra vágyó, egyébként nehezen élő népe a titkosszolgálatok machinációinak áldozata legyen? Amíg a nyugati diplomácia hathatós segítségével hazánk kirablása folyt, addig a legfőbb nyugati érdek a stabilitás fenntartása volt. S most éppen a nehezen megteremtett stabilitás felrúgása állna érdekében a Nyugatnak, az ideküldött diplomatáik által?

 

czyla