vissza a főoldalra

 

 

 2015.05.29. 

Eljárás indult Gašić ellen

A korrupcióellenes ügynökség eljárást indított, hogy megállapítsa történt-e összeférhetetlenség Bratislav Gašić védelmi miniszter, az SNS alelnöke esetében, írja a Vreme.

A lap értesülése szerint Gašić Kruševac polgármestereként a városi költségvetésből családtagjai tulajdonában lévő médiavállalatok számára hagyott jóvá pénzt.

 Gašić a Balkáni Kutatóhálózatnak (BIRN) adott nyilatkozatában azt állította, nincs szó összeférhetetlenségről.

 „Kivel kapcsolatban álló személy? Hát nem tagadhatom meg a saját családomat” – közölte a miniszter.

 A lap emlékeztet, hogy a Korrupcióellenes Tanács nem olyan régen tette közzé a médiumok tulajdonosi szerkezetéről és ellenőrzéséről szóló jelentését, amelyből kiderül, hogy a miniszter tulajdonában lévő Plus TV számlájának többéves zárolása miatt Gašić feleségének a cégén keresztül működik.

 A BIRN és a Szerbiai Oknyomozó-újságírói Központ (CINS) új dokumentumok birtokába jutott, amelyekből nem csak az derül ki, hogy Gašić a családtagjainak utalt pénzt a városi költségvetésből, hanem az is, hogy a jövedelem, amit családi cégei ily módon megvalósítottak, jelentősen megnőtt azóta, hogy az SNS van hatalmon, írja a Vreme.

 A Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség adatai szerint Gašićnak két reklámcége, egy tévéműsorok előállításával foglalkozó cége és három televíziója van.

 

(Vreme)