vissza a főoldalra

 

 

 2015.03.06. 

Van, aki nyer, és lesz, aki fizet?

A kudarc mindig fáj, de a győzelem íze sem mindig mámorítóan édes. Pláne, ha a hamiskodók pontosan tudják: ezen a február 22-én a bizonytalanok táborából egy plusz szavazatot sem sodort oda hozzájuk a politikai forgószél.

Tény: a veszprémi időközi országgyűlési választáson a magukat demokratikusnak elnevező ellenzéki pártok el sem mertek indulni.

Ellenben feltűnt egy jelölt, akiről azon az egy lényegtelen híren kívül, hogy civilként ő lesz a Fidesz veszprémi kihívója, nem tudtak semmi olyan hiteleset mondani, amiért érdemesnek látszott volna arra, hogy képviselőnek válasszák.

Tavaly, amikor még nem szégyellték rátenni a félbevágott vöröscsillagra hajazó szegfűt meg az egyéb kitalált kacatokat a szavazólapra a szocialista Pál Béla neve mellé, reménytelen volt a helyzetük. Az idén csavartak egyet, most nem előre alkudoztak az őket izgató egyetlen kérdésről – tudniillik arról, hogy melyikük legyen a vezető erő az MSZP romjain – utólag kezdték meg a civakodást, az eredmény kihirdetése utáni percekben erkölcsi halottá váló jelölt teteme fölött.

Hogy nem légből kapott a dolog, amiről beszélek, bizonyítékként azt a tévékben közvetített jelenetet ajánlom mindenki figyelmébe, amikor a választás estéjén, az eredmény birtokában, az addig függetlenként eladott nyerő, Tóbiással összeröhögve, egymás nyakába borulva bevallja: becsapták a választókat. Dehogyis független az illető, azt csak a választóknak hazudták. Majd azon izmoztak, hogy eldöntsék, a sajtótájékoztatón melyik pártnak köszönhet többet a „független jelölt”, ki állt szorosabban a háta mögé. Ennyire lenézhetők a szavazóik, ennyire semmibe vehetők? Elvtársak, már a formára sem kell adni? Nem számít a csalás, csak a megszerzett akármilyen kis hatalom?

Minden áron?

Félek, mert nem kizárható, hogy lesz még idő, mikor ezek adják az országnak a miniszterelnököt, de annyit mondok, Isten óvja meg ettől a maradék Magyarországot!

Veszprémben a most inkább nem szavazók lehet, nem is tudják, hogy elég otthon maradni, hogy ugyanazok talpa alá tolják a dobbantót, akik már többször eljátszották erkölcsi tőkéjüket. Én nem hiszem, hogy Veszprémnek az kellene, hogy a királynék városát valaki a lotyók városává varázsolja. Nem akarhatják a tébolyult akarnokságot visszahozni a hatalomba.

Nem hiszem el, hogy tudatosan arra vágynának, hogy Vadai Ágnes oktassa majd a gyermekeinket, unokáinkat hit- és erkölcstanra. Mint ahogy kétlem, hogy a színes gitárokkal ugráló bohócok hiányoznának bárkinek, meg az általuk szajkózott nyugatos Magyarország, a teljesítmény, a demokratikus jogállam, a bal- és jobboldali polgári eszmények lózungjával és egy általuk garantált nem nemzeti és nem keresztény kormány.

Mert akkor kezdődik minden megint elölről.

Kezdődik?

Elölről?

Minden?

 

czyla