vissza a főoldalra

 

 

 2015.03.06. 

Miért ne fogadhatná el Áder János a meghívást?

Putyin meghívta Orbán Viktort és Áder Jánost is Moszkvába, a fasizmus feletti győzelem 70. évfordulójára.  A 60. évfordulón többek között a képen látható, a világ vezetőiből álló illusztris társaság vett részt az eseményen

 A Győzelem Napjára Moszkvába több mint hatezer magas rangú külföldi vendéget várnak, köztük 56 olyan VIP-személyt, mint George Bush amerikai elnök, Gerhard Schröder német kancellár, vagy Jacques Chirac francia államfő.

A szállodákban már hetek óta óriási a felfordulás, hiszen a személyzetnek azon túl, hogy fel kell készülni a fontos vendégek fogadására, még a biztonsági szolgálat szigorú utasításait is meg kell szívlelnie. A legnagyobb titkolózás a Marriott Grand Hotelben van, ahol a hírek szerint George Bush lakik majd.

A magas rangú vendéget állítólag egy 136 négyzetméteres lakosztályban helyezik majd el. A hírek szerint a lakosztály napi 2250 dollárba kerül.

Az amerikai elnök érkezik a legnagyobb kísérettel. A 400 tagú küldöttség öt repülőgépen érkezik, s ezek szállítják az elnöki konvoj autóit is, többek közt George Bush páncélozott gépkocsiját is. A delegáció tagja lesz egyébként a Fehér Ház szakácsa is – feltehetően ő gondoskodik majd Moszkvában George Bush étkezéséről.

Jacques Chirac francia elnök a Nacional Hotelben száll meg. Lakosztálya méretben és árban ugyan szerényebb, mint amerikai kollégájáé, hiszen a 85 négyzetméteres kényelemért „mindössze” napi 1500 dollárt kell fizetni. A kínai küldöttséget Hu Csin-tao államfővel az élén a Metropolban szállásolják el, az egyik elnöki lakosztályt kapja majd, amely napi 2000 dollárba kerül.

A jubileumi fogadás május 9-én pontban délben kezdődik a Kreml Palota bankett-termében. Egyelőre szigorú titok, hogy mit kínálnak az ezer fős vendégseregnek, azt azonban tudni lehet, hogy 70 kitűnő szakács szorgoskodik majd a konyhán, a felszolgálást pedig 300 pincérre bízzák.

 

cz