vissza a főoldalra

 

 

 2015.03.13. 

Történelmiként értékelték a szerb házelnök tiranai látogatását

Az albán és a koszovói sajtó is történelmiként értékelte, hogy első alkalommal tett látogatást Tiranában a szerbiai házelnök asszony, ugyanakkor Ilir Meta, az albán parlament elnöke a Maja Gojkovićtyal való találkozását követően reményének adott hangot, hogy ez a látogatás hozzájárul majd a két ország kapcsolatainak erősítéséhez.

„Dolgozni fogunk azon, hogy ez a pozitív szándék a regionális kapcsolatokat szolgáló nagy projektumok előrelendítésén keresztül is megvalósuljon, különösen az infrastruktúra, az energetika és a külföldi befektetők bevonzása terén” – fogalmazott Meta a sajtótájékoztatón.

 Maja Gojković szerbiai házelnök ugyanakkor azt szorgalmazta, hogy a két ország közötti együttműködés a gazdasági kérdésekre, a bilaterális kapcsolatokra és az uniós integrációra koncentráljon.

 „Mivel Albániának és Szerbiának közösek a céljai, amilyen az EU-hoz való csatlakozás is, a két parlament eurointegrációs bizottságainak intenzívebbé kell tennie az együttműködést” – fogalmazott a szkupstina elnöke, aki a nap folyamán találkozott Edi Rama albán kormányfővel és Bujar Nishani albán államfővel is.

 

(Beta)