vissza a főoldalra

 

 

 2015.03.20. 

Csurkának már megint igaza volt

A 2006-os őszi események után Csurka István többször megírta, hogy a rendőri kegyetlenkedésben feltehetőleg izraeli katonák is részt vettek. Aztán 2010. április elsején egy izraeli kémrepülő átstartolt Ferihegyen, a mai Liszt Ferenc repülőtéren. Csurka ekkor megjelent írásából idézünk:

2006-ban a budapesti utcai zavargások rendőrségi letörésében idegen nyelven beszélő katonák vettek részt, nyilvánvalóan izraeliek – a magyar rendőrség egyenruhájában. Amikor erre nézve felvilágosítást és magyarázatot kértem a legfőbb ügyészségtől és az illetékes hatóságoktól, semmilyen választ nem kaptam. A Magyar Köztársaság kormánya elismerte, hogy a dolog megtörtént, de eltűrte, hogy rendőrségének egyenruhájában idegen állam, Izrael katonái, rendőrei vegyenek részt az oszlatásban, akár a gumilövedékezgetésben is, és szemlét tartsanak a tüntetők és a rendőrök között. A szélsőségesnek és antiszemitának minősített pártelnöknek pedig nem válaszoltak.

Csurka kapott hideget, meleget, fantáziálásnak, szélsőséges antiszemita elvakultságnak minősíttetett a kijelentés. A WikiLeaks 2012-ben kezdte meg a birtokába jutott mintegy ötmillió Stratfor-email publikálását. A Stratfor amerikai hírszerzési cég elemzőinek 2010-es levelezésében többek között arról ír a cég egyik magyar munkatársa, hogy 2006 őszén 120 izraeli katona érkezett egy repülővel Magyarországra.

Lapzártakor érkezett a hír, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök tanúskodott a 2006. őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt egykori rendőri vezetők büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken.

Az eljáró bíró felvetette, hogy akkoriban azonosító nélküli izraeli kommandósok, ügynökök voltak a magyar fővárosban. Gyurcsány erről természetesen mit sem hallott.

Csurka István már nincs köztünk. Mégis, mint szellemi örökségét vállaló és továbbvivő újság meg kell kérdezzük. Mikor kérnek nyilvánosan bocsánatot a Csurkát antiszemitázó, szélsőségesező közéleti emberek? Merthogy Csurkának már megint igaza volt.

Az őt támadók pedig megint hazudtak. És tovább hazudnak büntetlenül. Sőt ma úgy áll a helyzet, hogy ha nem kapjuk össze magunkat, még a hatalom közelébe is kerülhetnek.

Gyurcsány kedden tanú volt. Talán egyszer vádlott is lesz.       

 

csorja