vissza a főoldalra

 

 

 2015.03.20. 

Mirkóczki, KGBéla és a többiek

Előzetesben Vas Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje

Mirkóczki Ádám, a Jobbik Harry Pottere, megpróbálja tisztára varázsolni a Jobbik-mundért. Nem könnyű a dolga. Ma például, elterelendő Kovács, alias KGBéla kémügyének brüsszeli tárgyalásáról a figyelmet, Orbán Viktornak esett, hogy mondjon le, ha nem cáfolja Simicska agymenését. Mirkóczkit nem zavarják a tények, mint ahogy a bűncselekmények, a kémkedés sem okoz megütközést a Jobbik varázserkölcsében. Pricc, pracc, prucc és az orosz kémből nemzeti hős, a tolvajból gárdakapitány lesz.

Kovács Béla ügyéről mindent leírtunk, ezért csak emlékeztetőül: Kovács Béla és felesége múltjában vannak olyan, eltitkolt momentumok és tények, amelyek arra utalnak, hogy az egyik közös pont a házaspár életében éppen a szovjet titkosszolgálat, az Állambiztonsági Bizottság, közismertebb nevén a KGB volt. Az a szervezet, amely a kommunizmus és a Szovjetunió szétesését is túlélte hálózataival, hírszerzőivel és ügynökeivel együtt.

Kovács, miután hazatért Moszkvából, belépett a Jobbikba. A párt a Kovács megjelenése utáni évben hatalmas fejlődésen ment át, és 2006-ban a mai napig tisztázatlan forrásból jelentős, Európai Parlamenti kampány után bejutott az Európai Parlamentbe (EP).

Kovács később helyet cserélt Balczó Zoltánnal az EP-ben és több energetikai, illetve orosz-EU-s együttműködésben érintett bizottságban kapott helyett. A magyar titkosszolgálat több nyugati titkosszolgálattal együttműködve derítette fel Kovács tevékenységét, aki titokban találkozott orosz kapcsolataival.

Ennek megfelelően a Legfőbb Ügyészség az Európai Parlament elnökéhez fordult majd egy éve, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács mentelmi jogát. Az EP mentelmi bizottsága csak kedden tárgyalta Kovács bűnügyét, de az ülésen történtekről semmi sem került nyilvánosságra.

Mirkóczkinak nem csak KGBéla ügyét kell elvarázsolnia, mert közben egy másik jobbikos is büntetőügybe keveredett. Vas Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje már előzetesben ül.

2013. augusztus elején találkozott egymással K. Ferenc, Vas Zoltán és a szlovák Vladislav Vojtko. Utóbbi Vasnak átadott egy táskát, benne egy laptoppal (rajta a hamisított cégpapírokkal), három darab telefonkártyát és kettő mobiltelefont. Vas Zoltánék ezután egy logisztikus ismerősükön keresztül megszervezték a fuvart: egy körmendi cég raktárából 6488 pár cipő szállítására kaptak szállítmányozási megbízást. Augusztus 8-án Vas Zoltán felhívta Vojtkót és közölte vele, hogy másnap Körmenden kell felrakodni a szállítmányt. Vojtko a hamis rendszámtáblákkal és forgalmival már meg tudta szervezni a másnapi rakodást. Hajnalban Budapesten átadta Vasnak a szükséges iratokat, majd nem sokkal később meg is érkezett a fővárosba az áru. Vasék vesztét az okozta, hogy amikor elkezdték árulni a cipőket, összevesztek egymással. Miután lebuktak, a 60 milliót érő áruból nagyjából húszmilliónyi kár térült meg.

Az Index megemlíti, Vasnak nem ez az egyetlen büntetőügye. Azzal is gyanúsítják, hogy 2012 decemberében egy budapesti cég telephelyéről többedmagával lenyúlt egy ötvenmillió forint értékű Volvo munkagépet. Ezenkívül hitelsértéssel vádolják, azt a bűncselekményt a vád szerint még 2010-ben követte el.

A Jobbik az a párt, amely végre ki meri mondani az igazságot, valódi rendszerváltást akar, a politikai bűnözés felszámolását és teljes elszámoltatást. Ilyen közegben – úgy érzem – érdemes politizálni – így indokolta egy interjúban, hogy miért éppen a Jobbik színeiben indult. Vas a párt XVI. kerületi szervezetének az elnöke volt egészen 2011 tavaszáig, de a Magyar Gárdába is belépett. Miután a Jobbikot otthagyta, a gárda egyik utódszervezetében, a Magyar Nemzeti Gárdában (MNG) bukkant fel. Úgy tudjuk, az MNG-ben azt híresztelik róla, azért tűnt el egy ideje, mert egy vidéken élő, súlyosan beteg rokonát ápolja. A valóság azonban az, hogy Vas Zoltán jelenleg előzetes letartóztatásban van a szombathelyi börtönben.    

czyla